Andra Farhad släpper bok om börsen: ”Jag skapade min egen ekonomiska revolution”

Andra Farhad släpper bok om börsen

Foto: Daniel Roos
Andra Farhad gjorde sin första miljon som 21-åring. Hon har prisats av kungen och bokdebuterar nu med Haja börsen. ELLE passade såklart på att ställa fem snabba frågor till henne lagom till boksläpp.
13 oktober, 2021
TV: Magdalena Kowalczyks bästa tips – så boostar du din ekonomi
0:46

Efter reklamen: TV: Magdalena Kowalczyks bästa tips – så boostar du din ekonomi

(0:46)

Andra Farhad började lära sig om aktier redan som 14-åring under uppväxten i Fittja. Som 21-åring hade hon gjort sin första miljon. Dessutom har hon startat en gratis utbildningsplattform om pengar och sparande för unga personer med utgångspunkten att ekonomi inte ska vara en klassfråga. Hon är vd på Börshajen, har prisats av kungen, fått pausa karriären på grund av en olycka och tagit tillbaka sig igen. Nu bokdebuterar hon.

Tillsammans med journalisten Frida Söderlund har hon skrivit Haja börsen – en bok om börsen och investerande för den som vill satsa på långsiktigt sparande.

ELLE passade på att ställa fem snabba frågor till Andra Farhad i samband med att hon färdigställde boken.

5 snabba frågor med Andra Farhad om boken Haja börsen:

1. Beskriv din kommande bok med tre meningar!

Haja börsen är en lättillgänglig introduktion för dig som vill göra din första investering på börsen. Den är lätt att hänga med i och innehåller flera övningar som kan vara bra att tänka igenom. Min förhoppning är att den ska bidra med den där sista lilla knuffen som behövs för att faktiskt börja spara.

2. Dina tre bästa råd när man känner att aktiesparande känns svårt?

– Att inte göra det mer komplicerat än vad det är och att inte låta känslorna ta över. Gör man det finns det risk att man inte vågar investera eller så fattar man dåliga beslut. Det är också viktigt att inte vara så rädd för att göra fel, för man lär sig mycket av sina misstag. Läs boken om det känns svårt!

Andra Farhad bok Haja börsen

Boken Haja börsen släpps den 15 november.

3. Varför aktiesparar färre kvinnor än män?

– Det undrar jag också! Det blir problematiskt för kvinnor, eftersom att deras ekonomi fortsätter vara svagare än mäns, som ofta har högre löner och därför får högre pensioner. Jag hoppas att alla kvinnor, oavsett om de inte sparar alls eller sparar på sparkonto, ska läsa min bok och känna att börsen är något för dem.

4. Hur blir man miljonär?

– Genom att sluta skjuta upp sin första investering! För varje år som går kommer man ångra att man inte börjat. Sedan är det viktigt att sätta ett mål för sparandet och definiera vad man vill uppnå – är det att resa jorden runt eller att få ihop en kontantinsats? Vem är ditt framtida jag och vad skulle den personen vilja ha råd att göra?

5. Du har en drömlägenhet och släpper snart din första bok, vad blir nästa mål?

– Min dröm är att få åka ut på turné för att föreläsa för och träffa människor som vill komma igång med sitt börssparande. Jag vill ge fler människor verktyg för att bygga en trygghetsbuffert och håva in vad de drömmer om. Jag skapade min egen ekonomiska revolution, det är dags för fler att göra detsamma.

Haja Börsen släpps den 15 november.

TV: Från rookie till börshaj - så gör du
1:35

Efter reklamen: TV: Från rookie till börshaj - så gör du

(1:35)

Missa inte

Karriärcoachen Andra Farhad: "Jag har aldrig lärt mig hur man ger upp"

Hon förändrar människors liv med sitt företag Börshajen.

Margaux Dietz om erotiska romanen: ”Självklart finns det likheter med gamla killar”

ELLE träffar Margaux Dietz inför boksläppet!

4 nya poddar att lyssna på när du åker till jobbet

Höstens poddnyheter är här!