Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Andra Farhad släpper bok om börsen: ”Jag skapade min egen ekonomiska revolution”

13 okt, 2021 
AvLouise Berglund
Andra Farhad släpper bok om börsen
Andra Farhad gjorde sin första miljon som 21-åring. Hon har prisats av kungen och bokdebuterar nu med Haja börsen. ELLE passade såklart på att ställa fem snabba frågor till henne lagom till boksläpp.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Magdalena Kowalczyks bästa tips – så boostar du din ekonomiBrand logo
TV: Magdalena Kowalczyks bästa tips – så boostar du din ekonomi

Andra Farhad började lära sig om aktier redan som 14-åring under uppväxten i Fittja. Som 21-åring hade hon gjort sin första miljon. Dessutom har hon startat en gratis utbildningsplattform om pengar och sparande för unga personer med utgångspunkten att ekonomi inte ska vara en klassfråga. Hon är vd på Börshajen, har prisats av kungen, fått pausa karriären på grund av en olycka och tagit tillbaka sig igen. Nu bokdebuterar hon.

Tillsammans med journalisten Frida Söderlund har hon skrivit Haja börsen – en bok om börsen och investerande för den som vill satsa på långsiktigt sparande.

ELLE passade på att ställa fem snabba frågor till Andra Farhad i samband med att hon färdigställde boken.

Annons

5 snabba frågor med Andra Farhad om boken Haja börsen:

1. Beskriv din kommande bok med tre meningar!

Haja börsen är en lättillgänglig introduktion för dig som vill göra din första investering på börsen. Den är lätt att hänga med i och innehåller flera övningar som kan vara bra att tänka igenom. Min förhoppning är att den ska bidra med den där sista lilla knuffen som behövs för att faktiskt börja spara.

2. Dina tre bästa råd när man känner att aktiesparande känns svårt?

– Att inte göra det mer komplicerat än vad det är och att inte låta känslorna ta över. Gör man det finns det risk att man inte vågar investera eller så fattar man dåliga beslut. Det är också viktigt att inte vara så rädd för att göra fel, för man lär sig mycket av sina misstag. Läs boken om det känns svårt!

Andra Farhad bok Haja börsen
Boken Haja börsen släpps den 15 november.

3. Varför aktiesparar färre kvinnor än män?

– Det undrar jag också! Det blir problematiskt för kvinnor, eftersom att deras ekonomi fortsätter vara svagare än mäns, som ofta har högre löner och därför får högre pensioner. Jag hoppas att alla kvinnor, oavsett om de inte sparar alls eller sparar på sparkonto, ska läsa min bok och känna att börsen är något för dem.

Annons

4. Hur blir man miljonär?

– Genom att sluta skjuta upp sin första investering! För varje år som går kommer man ångra att man inte börjat. Sedan är det viktigt att sätta ett mål för sparandet och definiera vad man vill uppnå – är det att resa jorden runt eller att få ihop en kontantinsats? Vem är ditt framtida jag och vad skulle den personen vilja ha råd att göra?

5. Du har en drömlägenhet och släpper snart din första bok, vad blir nästa mål?

– Min dröm är att få åka ut på turné för att föreläsa för och träffa människor som vill komma igång med sitt börssparande. Jag vill ge fler människor verktyg för att bygga en trygghetsbuffert och håva in vad de drömmer om. Jag skapade min egen ekonomiska revolution, det är dags för fler att göra detsamma.

Haja Börsen släpps den 15 november.

TV: Från rookie till börshaj - så gör duBrand logo
TV: Från rookie till börshaj - så gör du
Annons