Amie Bramme Sey och Sofia Dalén leder Grammis 2022

25 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
Sofia Dahlén och Amie Bramme Sey
I mitten av maj är det dags för årets stora musikfest Grammisgalan 2022. Nu står det klart att kvällen kommer att ledas av Sofia Dalén och ELLE:s krönikör Amie Bramme Sey.
Annons
5 snabba frågor med Amie & Fanna
5 snabba frågor med Amie & Fanna

Årets stora musikfest närmar sig! Den 19 maj är det äntligen dags för 2022:s upplaga av Grammisgalan.Kvällen hålls på Annexet i Stockholm när gångna årets musikaliska höjdpunkter ska prisas i hela 22 kategorier.

I år blir den 39:de upplagan av Grammisgalan.

Vilka leder Grammis 2022?

Så vilka kommer då leda oss igenom den storslagna kvällen? Jo, komikern och programledaren Sofia Dalén och ELLE:s krönikör Amie Bramme Sey presenteras nu som årets värdpar. Det är det tredje året i rad som Amie tar sig an att leda galan och i ett pressmeddelande berättar hon nu om glädjen över uppdraget.

– 2021 var ett otroligt musikår, som jag ser fram emot att hylla under årets största musikfest i maj. Vad vore fest utan musik egentligen? Juste INGENTING! Nu firar vi!, säger Amie Bramme Sey.

Annons

För Sofia blir det första gången hon leder musikgalan.

– Grammis är en stor och prestigefylld del av svensk musik och det yttersta beviset på att en musiker gått igenom bruset. Det känns fantastiskt att få vara en del av traditionen och leda galan tillsammans med Amie, säger Sofia Dalen.

Sofia Dahlén och Amie Bramme Sey
Foto: Rebecka RynefeltRebecka Rynefelt

MER OM AMIE BRAMME SEY

Amie Bramme Sey är inte bara profil och krönikör på ELLE utan även en framgångsrik kulturjournalist och programledare. Hon driver även det nystartade produktionsbolaget AF Produktion tillsammans med Fanna Ndow Norrby. Och det är just med parhästen Fanna som Amie dessutom driver den populära podcasten Raseriet sedan flera år tillbaka.

Annons
nöje
Amie Bramme Sey och Fanna Ndow Norrby – entreprenörerna som alltid backar upp varandra

Mer om Sofia Dalén

Sofia Dalén har blivit känd genom den populära Youtube-serien Paradrätten samt humorpodden Widerstrom Dalen. År 2020 ledde Sofia Melodifestivalens eftersnack och i år medverkar hon i SVT:s Bäst i test. Sofia Dalén har även synts till i Benjamin Ingrossos program Benjamin's på TV4 tidigare i år.

Grammis 2022 sänds på TV4 Play, sjuan och C more torsdag den 19 maj klockan 19.30.

Foto: Rebecka Rynefelt

Annons
Innehåller annonslänkar