Amanda Seyfried om svåra förlossningen med sonen

26 okt, 2021 
AvSaga Pettersson
Förra året blev Amanda Seyfried tvåbarnsmamma när sonen Thomas kom till världen. Men först nu berättar hon om den svåra och smärtsamma förlossningen.
Förra året blev Amanda Seyfried tvåbarnsmamma när sonen Thomas kom till världen. Men först nu berättar hon om den svåra och smärtsamma förlossningen.
”Något gick fel”, berättar hon.
Annons
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till
TV: 5 kändisar med svåra förlossningar - så gick det till

Förra året blev Amanda Seyfried mamma till sitt andra barn, en liten son som fått namnet Thomas. Nu berättar hon för första gången detaljer om förlossningen då sonen kom till världen – en förlossning som var både svår och smärtsam.

”Något gick fel under min andra förlossning. Bebisen var okej men det var så svårt och smärtsamt, och det hade inte behövt vara så, vilket gjorde det extra traumatiskt för mig”, säger hon till People.

Amanda har också dottern Nina, 4, tillsammans med maken Thomas Sadoski.

Komplikationerna efter andra förlossningen

Amanda fick svåra smärtor i ryggen efter förlossningen, och också problem med sitt psykiska mående. Med komplikationerna efter förlossningen var det inte enkelt att rodda med två barn. Men det fanns inte så mycket annat val, än att bara få det att fungera.

Annons

”Du bara gör. När jag precis kommit hem från sjukhuset, så var jag bara tvungen att mata honom, min man tog hand om vår dotter och jag hade folk nära mig som kunde köra mig tillbaka till sjukhuset om jag behövde”, säger hon.

Och direkt efter att sonen fötts så började sjukhuset att skicka hem räkningar.

”Jag gick till doktorn varje vecka i slutet av min graviditet och plötsligt så var det så 'hejdå, här har du ett par sjukhus-fakturor'. Jag menar, jag fick dem samtidigt som jag läkte från något annat”.

Idag säger hon att hon mår okej, efter den svåra tiden efter förlossningen.

Medicineras för sin OCD

Redan innan sina båda förlossningar var stjärnan orolig för att hon skulle drabbas av förlossningsdepression, något hon gick i terapi för.

”Jag var livrädd för att jag skulle lida av förlossningsdepression. Jag gick mycket i KBT innan jag fick mitt första barn och jag hade riktig tur, jag led aldrig av förlossningsdepression och det kändes som att jag hade vunnit på ett sätt”.

Annons

I många år har Amanda medicinerats mot OCD, och i en intervju 2016 sa hon att hon aldrig vill sluta med det.

”Jag tar Lexapro, och jag vill aldrig sluta med det. Jag har tagit det sedan jag var 19”.

Foto: TT

Se också: 7 kändisar som fött hemma
Se också: 7 kändisar som fött hemma
Annons