Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Allt vi vet om tredje säsongen av The Crown

16 mar, 2018 
AvMina Gilbertsson
Hela tv-serien kommer byta ut sina skådespelare. Vem kommer att spela drottning Elizabeth II? Här är allt vi vet om tredje säsongen av The Crown!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Inspelningen av succéserien The Crowns tredje säsong är så gott som klar – och mer och mer information om vad vi kommer att få se offentliggörs allteftersom. Bland annat vet vi nu vilka skådespelare som kommer att spela de olika karaktärerna i serien. För när vi återser den brittiska kungafamiljen är det redan 1970-tal – vilket betyder att flera av karaktärerna har blivit äldre och därför bytt skådespelare.

Här är allt vi vet om The Crown säsong 3:

1. Drottning Elizabeth II spelas av Olivia Colman

Det var den tidigare rollinnehavaren av drottning Elizabeth II, Claire Foy, som bekräftade för Vulture att alla roller i tv-serien skulle ersättas. I en intervju med Screen Daily förklarar Peter Morgan tilltaget så här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Jag tror verkligen inte att du kan åldras mer eller mindre än tio år som en skådespelare.

Olivia Colman kommer att ersätta Claire Foy i rollen som drottning Elizabeth II, bekräftar hon för Variety. Hon har sedan tidigare medverkat i tv-serien Broadchurch och bland annat vunnit en Golden Globe för sin roll i The Night Manager och en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll i The Favourite.

Olivia Colman kommer att spela drottning Elizabeth II i tredje säsongen av The Crown.
Olivia Colman kommer att spela drottning Elizabeth II i tredje säsongen av The Crown. Foto: IBL

2. Drottningmodern Elizabeth

Skådespelaren bakom drottningens mamma Elizabeth byts också ut och kommer i följande säsonger att spelas av Marion Bailey, som tidigare bland annat gjort Morden i Midsomer.

Marion Bailey I The Crown säsong tre
Marion Bailey i rollen som drottningmodern.

 

3. Paul Bettany kommer inte att spela prins Philip

Det har varit på tapeten att Paul Bettany ska ta över rollen som prins Philip, men på grund av att Netflix och Bettanys scheman inte går ihop kommer han inte att ta efter Matt Smith, rapporterar The Hollywood Reporter. I stället kommer prins Philip att spelas av Tobias Menzies, som tidigare spelat Edmure Tully i Game of Thrones.

Tobias Menzies I The Crown
Tobias Menzies tar över rollen som prins Philip från Matt Smith i The Crown säsong tre.

4. Helena Bonham Carter tar över rollen som prinsessan Margaret

Evening Standard var först med att rapportera att Helena Bonham Carter skulle spela prinsessan Margaret i tv-serien. Den nuvarande rollinnehavaren Vanessa Kirby publicerade ett Instagram-inlägg med Bonham Carter som bekräftar att hon efterträder Kirby.

Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret i The Crown
Helena Bonham Carter som prinsessan Margaret i The Crown. Foto: Netflix

5. Uppbrottet mellan prinsessan Margaret och greven av Snowdon

Spoilers! I andra säsongen får vi följa förhållandet mellan prinsessan Margaret och fotografen Antony Armstrong-Jones, som sedan blir greve av Snowdon. Paret gifter sig och får två barn i slutet av säsongen.

Annons

– Utan att avslöja någonting, som inte redan finns dokumenterat i historieböckerna, kommer vi få se skilsmässan mellan prinsessan Margaret och greven av Snowdon, säger historiekonsulten Robert Lacey till Town and country.

Paret separerade 1976 och skiljde sig 1978, vilket var den första kungliga skilsmässan sedan prinsessan Victoria av Edinburgh 1901.

6. Jobbar på säsong tre och fyra parallellt 

Tidningen Variety skrev tidigare att Peter Morgan arbetade på manus till både säsong tre och fyra parallellt, och att de båda säsongerna skulle spelas in ungefär samtidigt.

Inspelningen till säsong tre påbörjades i juli förra året och på Oscarsgalan 2019 berättade Olivia Colman i en intervju med ABC News att stora delar av arbetet med säsong tre nu blivit klart. Hon avslöjade även att inspelningen av säsong fyra ska påbörjas i augusti 2019.

7. Tredje säsongen kommer att utspela sig från 1964 till 1976

Ingenting är bekräftat än, men det ryktas om att tredje säsongen kommer att börja med drottningens kungliga turné i Kanada 1964 och följa prins Charles resa in i rampljuset. Om säsongen slutar 1976 kommer vi inte få se drottning Elizabeths 25-årsjubileum, 1977, och Margarets skilsmässa, 1978, förrän i fjärde säsongen.

Annons

8. Prinsessan Diana kommer inte att medverka i säsong tre

Trots att tv-seriens exekutiva producent Peter Morgan har sagt till People att vi kommer att få se prinsessan Diana i slutet av tredje säsongen bekräftar nu rollsättaren Nina Gold för Vanity Fair att det inte är fallet.

– När vi väl kommer till henne blir det väldigt intressant, säger hon.

Prins Charles träffade Diana Spencer i november 1977, vilket betyder att vi antagligen kommer att få se henne i serien i början av fjärde säsongen.

9. Camilla Parker Bowles kommer att introduceras

The Crown-producenten Suzanne Mackie avslöjade att prins Charles nuvarande fru Camilla Parker Bowles kommer att introduceras i tredje säsongen skriver Digital Spy. Paret träffades 1970 och hade dejtat i tre decennier, om man räknar åren de har varit gifta med andra, innan de till slut gifte sig 2005.

Camilla Parker Bowles kommer att spelas av Emerald Fennell, som tidigare gjort serien Barnmorskan i East End. Prins Charles spelas av Josh O’Connor, som bland annat gjort Florence Foster Jenkins där Meryl Streep hade huvudrollen. Charles och Camilla träffade varandra under en match i hästpolo 1971.

Annons

– Jag älskar verkligen Camilla, och jag är så tacksam över att min tonårsperiod förbedde mig väl för att spela en kedjerökande, seriehånglare med pottfrilla, säger Emerald Fennell enligt Variety.

Josh O’Connor och Emerald Fennell i rollerna som prins Charles och Camilla Parker Bowles
Josh O’Connor och Emerald Fennell i rollerna som prins Charles och Camilla Parker Bowles i den tredje säsongen av The Crown.

10. Det kommer helt nya premiärministrar

I slutet av säsong två fick vi se att premiärministern Hamilton Macmillan avgick. Och nu kommer vi att få följa premiärministrarna Sir Alec Douglas-Home, Harold Wilson, Edward Heath, James Callaghan och Margaret Thatcher i de kommande säsongerna. Alla rollinnehavare är ännu inte offentliga, men Harold Wilson kommer att spelas av Jason Watkins.

Annons

Enligt The Sunday Times kommer Gillian Anderson att ta sig an rollen som den brittiska premiärministern Margaret Thatcher – men detta sker alltså först i säsong fyra av The Crown. Då får vi bland annat följa den frostiga relationen mellan drottning Elizabeth och Margaret Thatcher, under hennes elva år som premiärminister (1979-1990).

illian Anderson att spela Margaret Thatcher i säsong fyra av The Crown
Enligt The Sunday Times kommer Gillian Anderson att spela Margaret Thatcher i säsong fyra av The Crown. Foto: Armando Gallo/TT

11. Då har säsong tre av The Crown premiär

Tidigare har BBC rapporterat om att säsong tre av The Crown kommer att sändas någon gång under 2019. Något mer specifikt releasedatum har ännu inte släppts, men utgår vi från tidigare säsonger är någon gång i slutet på året en bra gissning. De två senaste säsongerna av The Crown släpptes nämligen på Netflix i november och december.

Tidigare säsonger har bestått av tio avsnitt vardera, så gissningsvis kommer även säsong tre att göra det.

Foto: IBL/TT/Netflix

Läs också:

Drottningen fick mindre betalt än prinsen i hyllade The Crown

De spelar John F. Kennedy och Jackie i nya säsongen av The Crown

Se trailern till nya säsongen av The Crown – då har den premiär

Annons