Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Allt vi vet om den nya Downton Abbey-filmen

09 okt, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Vilka karaktärer från tv-serien kommer tillbaka? Vad handlar filmen om? Och NÄR har den egentligen premiär? Vi har svaren!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

För några månader kom äntligen beskedet som så många fans väntat på – den brittiska tv-serien Downton Abbey blir långfilm.

Filmens inspelningar påbörjades i september och då var skådespelerskan Michelle Dockery (lady Mary) snabb med att instagramma en bild från den allra första tagningen.

Men den diffusa Instagrambilden avslöjar ingenting om vad som egentligen pågår i den nya rullen, så det finns en hel del frågor att besvara. Vi har samlat ihop allt vi hittills vet om den efterlängtade produktionen – kolla in listan nedan!

1. När har Downton Abbey-filmen premiär?

Filmen, vars officiella titel kort och gott är Downton Abbey, har premiär på brittiska biografer den 13 september 2019. I USA (och förmodligen även Sverige) går den upp på vita duken den 20 september 2019.

2. Vilka karaktärer kommer tillbaka?

Redan i juli i år blev det bekräftat att majoriteten av den ursprungliga skådespelarensemblen återvänder i långfilmen. Bland karaktärerna kommer vi alltså att få se bekanta ansikten som Lady Mary, Robert Crawley, Anna Bates och såklart Violet Crawley.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Karaktären Violet Crawley i tv-serien Downton Abbey.

Lady Rose MacClare, som spelas av Lily James, kommer dock inte att vara med.

– Min karaktär Rose flyttade till New York, så det hade varit lite långsökt att skicka tillbaka henne. Jag hade gärna varit med, men det fanns ingen plats för Rose i filmen, säger Lily James i en intervju med tidningen People.

Annons

3. Filmen tar förmodligen vid där serien slutade

Den exakta handlingen är fortfarande hemlig, men vi kan anta att det inte skiljer jättemånga år mellan filmens storyline och den i tv-serien. Det har också bekräftats av skådespelaren Allen Leech (Tom Branson):

– Tidsmässigt befinner vi oss åtta eller nio månader efter seriens slut. Det enda problemet är att alla skådespelare egentligen är tre år äldre, så det måste ha varit ett par riktigt tuffa månader, säger han skämtsamt i en intervju med tv-programmet Sunday Brunch.

4. Seriens skapare har även skrivit filmmanuset

Ja, vi vågar nog hoppas på en riktigt bra film! Julian Fellowes, som skapade Downton Abbey, är nämligen manusförfattare i den nya produktionen.

It’s a wrap! Nu räknar vi ner till premiären:

Läs mer:

Se den första teasern till nya Downton Abbey-filmen

Allt vi vet om tredje säsongen av The Crown

Recap: 7 säsonger av Game of Thrones på 5 minuter

Foto: IBL. Obs! Bilden är tagen under inspelningen av tv-seriens femte säsong.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons