Allt vi vet om de nya spinoff-serierna på Game of Thrones

23 maj, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Game of thrones spinoffs – allt vi vet!
Winter is coming back, eventuellt! Just nu snackas det nämligen om flera möjliga spinoffer på Game of Thrones – här är allt du behöver veta om tv-serierna!
Annons

Tack och hej, Game of Thrones. Åtta säsonger senare har tv-serien slutligen gått i graven, efter ett finalavsnitt som många kallat katastrofalt. 

Ja, säsong åtta har onekligen kantats av kritik, från de slarviga rekvisitamissarna till det påskyndande händelseförloppet – och ett snöpligt slut i allmänhet. 

På nätet kräver miljoner fans att hela säsongen görs om, men sannolikheten för att det någonsin sker är nog lika med noll. I stället väljer HBO att blicka framåt, för redan nu finns faktiskt planer på att utvidga GoT-universumet med flera nya spinoffer. 

Sammanlagt är fem projekt i görningen och förhoppningen är såklart att få fram en kassako lika lukrativ som den populära serien. Men just nu befinner sig flera av dem på manusstadiet, så det lär dröja innan de ser dagens ljus, om de ens blir verklighet.

Så vad kan då alla GoT-fans förvänta sig i framtiden, egentligen? ELLE har dragit ihop allt du behöver veta! 

En bild på karaktärerna Jon Snow och Daenerys Targaryen i tv-serien Game of Thrones.

Allt vi vet om HBO:s Game of Thrones-spinoffer:

Hur många Game of Thrones-projekt är på gång? 

Som tidigare nämnt är fem förslag under utveckling. Däremot räknar inte HBO med att samtliga ska nå produktion, något som också bekräftats av programchefen Casey Bloys i en intervju med Digital Spy

Annons

– Tanken är inte att göra flera nya program. Ribban efter GoT är så pass hög att vi hoppas kunna skapa en tv-serie som lever upp till den.

Samtidigt är möjligheten inte helt utesluten: 

– Det är ett tveeggat svärd. Visst pågår det diskussioner om hur vi kan göra en smart fortsättning på Game of Thrones, men vi vill verkligen kunna hålla samma höga kvalitet. Och sedan är det också en fråga om hur många program som är för många, säger Bob Greenblatt, serieansvarig på streamingtjänsten. 

Vem skriver manus till Game of Thrones-spinofferna?

GoT-författaren George RR Martin uppges vara involverad i samtliga projekt, tillsammans med manusförfattare från Westworld, LA Confidential och Kong: Skull Island, för att nämna några. De nuvarande skaparna David Benioff och DB Weiss är dock inte med på tåget.

– Jag är säker på att fler serier kommer att utspela sig i Westeros, men för oss räcker det nu, sa Benioff redan under Emmy-galan 2016.

Annons

Är Game of Thrones-spinofferna prequels eller sequels?

Alla tilltänkta uppföljare är prequels till Game of Thrones och utspelar sig alltså innan händelserna i tv-serien. Eller som Martin själv föredrar att kalla dem; successor shows.

Vilken Game of Thrones-spinoff har kommit längst?

I dagsläget är det bara ett av projekten som fått grönt ljus för produktion. Bakom serien, som fått arbetsnamnet Bloodmoon, står Jane Goldman, en brittisk manusförfattare som tidigare varit med och skapat bland annat X-Men– och Kingsman-filmerna.

Pilotavsnittet ska spelas in redan i sommar:

– Då får vi se om den håller måttet och är värdig att visas, säger Greenblatt till Digital Spy.

Än så länge finns väldigt lite information om de övriga programidéerna:

”Jag kan inte säga vad de handlar om, men kanske borde några av er plocka upp ett exemplar av ‘Fire and blood’ och komma med era egna teorier”, bloggade George RR Martin tidigare i år, och hänvisade till sin skapelseberättelse om GoT.

Annons

Vem är med i den nya Game of Thrones-spinoffen Bloodmoon?

Flera namn från rollistan har nu offentliggjorts och där hittar vi bland andra Naomi Watts i en av huvudrollerna. Enligt Bloys ska Watts spela ”en karismatisk societetsdam med en mörk hemlighet”, en av flera starka kvinnliga karaktärer i serien.

Lustigt nog hade Watts aldrig sett ett enda avsnitt av Game of Thrones när hon skrev på för piloten:

– Ja, jag är lite efter. Men jag sträckkollar faktiskt på serien nu, berättade skådespelerskan i en intervju med Entertainment Tonight förra året.

En bild på skådespelerskan Naomi Watts i filmen Shut In.
Skådespelerskan Naomi Watts har en av huvudrollerna i den nya GoT-spinoffen. Här i filmen ”Shut In”.

Jamie Campbell Bower är en annan av huvudrollsinnehavarna, som tidigare synts i Twilight-serien och Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald.

En bild på skådespelaren Jamie Campbell Bower.
Jamie Campbell Bower har bland annat varit med i Twilight-serien.

Här är övriga skådespelare i Bloodmoon som bekräftats av HBO:

Naomi Ackie (Star Wars: Episode IX), Denise Gough (Colette, Apple Tree Yard), Sheila Atim (Harlots), Ivanno Jeremiah (Humans), Georgie Henley (The Chronicles of Narnia), Alex Sharp (How to Talk to Girls at Parties), and Toby Regbo (The Last KingdomFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald).

Annons

Vad handlar Game of Thrones-spinoffen Bloodmoon om?

Bloodmoon utspelas 5 000 år innan Game of Thrones, så vare sig Jon Snow, Daenerys Targaryen, eller någon annan av karaktärerna kommer att göra comeback. Men vi kan nog räkna med att få se några av de mytomspunna stordåd och historiska händelser som omnämns i serien.

I en intervju med Entertainment Weekly berättar Martin om vad det är för värld som Bloodmoon utspelas i:

– Westeros är en helt annan plats. Det finns inget Kings Landing, Järntronen existerar inte och inte heller några Targaryens. Valyrien och dess drakar har vid det här laget ännu inte rest sig och byggt sitt stora rike. Det här handlar om en helt annan och mycket äldre värld, och förhoppningsvis kan det därför vara en underhållande del av serien.

När har Game of Thrones-spinoffen Bloodmoon premiär?

Då HBO bara beställt ett pilotavsnitt av Blooodmon lär det dröja ett bra tag innan den har premiär – förutsatt att den får tummen upp alltså.

Annons

Läs mer:

Foto: HBO//TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons