Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Allt du behöver veta om serien Leva Life

08 jun, 2022 
AvEmma Castman
Skådespelarna i Leva Life på Viaplay
Hanna Ardéhn slog igenom i Störst av allt 2019 – och nu är hon åter aktuell i en ny svensk serie. Här är allt du behöver veta om Leva Life!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hanna Ardéhn om rollen i Leva Life: “Blir påmind om hur cancer inte bara drabbar en person”Brand logo
Hanna Ardéhn om rollen i Leva Life: “Blir påmind om hur cancer inte bara drabbar en person”

På senare tid har svenska serier blivit väldigt populära och numera avlöser succéerna mer eller mindre varandra. Vi tänker till exempel på Kärlek & Anarki, Fartblinda, Young Royals – och så klart Störst av allt där bland annat Hanna Ardéhn slog igenom i rollen som Maja.

Nu står det klart att Hanna Ardéhn är aktuell i den nya spännande serien Leva Life. Här är allt du behöver veta om Viaplays nya satsning!

Skaparna bakom Viaplay-serien Leva Life

Serien produceras av Moa Blom Kornblad på FLX och regisseras av Susanne Thorson som verkat som skådespelare i flera år men nu gör debut som regissör. Idén till serien fick Susanne efter att ha sett ett klipp på Cancerfonden om Lovisa Ström.

Susanne Thorson & Lovisa Ström
Lovisa Ström och Susanne Thorson.

– Jag blev otroligt tagen av Lovisas klipp så jag kontaktade henne och berättade om mina tankar. Framför allt var det hoppfullheten och sättet hon och hennes nära hanterade denna mörka situation som fångat mig och när vi pratade föddes Leva Life. Vi vill båda berätta en historia om cancer men som inte bara handlar om sjukdom. Utan även om hopp, vänskap och om att faktiskt fira de stunder i livet vi får, säger Susanne Thorson.

Annons

Exekutiva producenter på FLX är Julia Lennartsson och Jonas Åhlund. Manusförfattare är Carl-Petter Montell, Vera Herngren och Felicia Danielsson efter en idé av Susanne Thorson och Lovisa Ström. Fotograf är Sebastian Dahlstrand och exekutiv producent är Oskar Arulf.

Vad handlar Leva Life om?

Leva Life handlar som sagt om cancer, men även hopp och vänskap. Berättelsen kretsar kring 24-åriga Nora och hennes vänner som plötsligt ställs inför det ofattbara – en av dem kanske inte kommer att överleva.

Till en början leker livet för Nora. Hon har fått ett eftertraktat jobb på en tidning och tillsammans med sina vänner drömmer hon om framtiden. Men så plötsligt vänds allt upp och ner då Nora får veta att hon har en cancertumör stor som en handboll i magen.

Nora vägrar dock ge upp och bestämmer sig för att inte låta något stå i vägen för sina och sina vänners framtidsdrömmar. Tillsammans ger de sig ut på en omvälvande resa, där vänskapen står i centrum och där fokus är att LEVA LIFE – trots motgångar och besvär.

Annons

Vilka skådespelare är med i serien?

Alla skådespelare har ännu inte avslöjats, men vi vet att Hanna Ardéhn spelar rollen som Nora och att Tina Pour Davoy och Doreen Ndagire spelar rollerna som hennes vänner Alina och Doris.

– Jag är så tacksam att jag får vara en del i att berätta den här historien. Jag blev så berörd av hur dödens närhet gör att alla stunder vi har kvar blir så värdefulla. Hur alla relationer vi har blir så viktiga och värdefulla för att ta sig igenom mörkret och allt det jobbiga. Det blir en utmaning både i det psykiska och fysiska att gestalta den här rollen och jag är glad att jag har ett fantastiskt team runt om mig i det här, säger Hanna Ardéhn.

När har Leva Life premiär på Viaplay?

Inspelningen av serien påbörjades nyligen och premiären är satt till nästa år, det vill säga 2023. Något exakt datum finns ännu inte.

Sammanlagt kommer Leva Life bestå av åtta avsnitt à 22 minuter.

Foto: Johnny Wohlin, Viaplay

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons