Allt du vill veta om nya Gossip Girl 2021

Nya Gossip Girl 2021 – skådespelarna, premiär och allt vi vet

Hello Upper East Siders, Gossip Girl är tillbaka! Serien gör comeback 2021 och vi har samlat allt du vill veta inför seriens premiär senare i år.
29 april, 2021
5 Serier att se framemot 2021
1:09

Efter reklamen: 5 Serier att se framemot 2021

(1:09)

Slå på ljud

Det har gått nio år sedan det sista avsnittet av Gossip Girl sändes och vi fick veta vem det egentligen var som startade skvallersajten. Vår hårbandsqueen Blair Waldorf fick sin Chuck Bass och Serena van der Woodsen fick även hon sin Dan Humphrey till slut.

Men nu är succéserien tillbaka i ny tappning – med nya skådespelare och nya intriger! Vi har samlat allt du vill veta om skådespelarna, karaktärerna och handlingen inför premiären av nya Gossip Girl, som det råder stort hemlighetsmakeri om. (Och nu längtar vi!)

När har nya Gossip girl premiär?

Den nya Gossip Girl-serien har premiär i juli 2021 på HBO Max i USA och kommer bestå av tio avsnitt. När och var den kommer släppas i Sverige har inte offentliggjorts än, men vi håller er uppdaterade!

Nya Gossip Girl har premiär i juli 2021

Gossip Girl-skådespelarna syntes till i New York i höstas när inspelningen drog igång.

Foto: Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA / TT

Vad kommer nya Gossip Girl handla om?

Den nya versionen av Gossip Girl utspelar sig åtta år efter slutet på den tidigare serien, då Dan avslöjade att det var han som legat bakom Gossip Girl. Precis som den tidigare serien kommer den handla om priviligerade tonåringar på privatskolorna Constance Billard och St. Jude's på Manhattan i New York, men de kommer att handskas med nutida problem och sociala medier.

Fokus har även lagts på att vara mer inkluderande än originalet och visa på hur mycket både sociala medier och New York som stad har förändrats sedan sist. Det ryktas även om att serien kommer innehålla en stor twist – men vad den innebär håller producenterna och skådespelarna hemligt.

Jordan Alexander spelar en av huvudkaraktärerna i nya Gossip Girl

Nya Gossip Girl utspelar sig på privatskolorna Constance Billard och St. Jude's i New York.

Foto: Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA

Finns Gossip Girl kvar i den nya serien?

Ja, enligt en artikel i Cosmopolitan ska Gossip Girl ha gått från en klassisk bloggare à la 00- och tidiga 10-talet till en hel sociala media-plattform. Exakt hur Gossip Girl 2.0 fungerar har det dock varit tyst om, eftersom produktionen vill att så lite som möjligt ska vara känt innan serien sänds.

Thomas Doherty och Evan Mock spelar Max och Aki i nya Gossip Girl

Karaktärerna Max och Aki spelas av Thomas Doherty och Evan Mock.

Foto: Jose Perez/Bauergriffin.com / MEGA / TT

Kommer de gamla skådespelarna och karaktärerna från Gossip Girl att vara med?

Ja och nej. Inga gamla skådespelare har bekräftats för den nya serien, men skaparna bakom har avslöjat att de gamla karaktärerna kommer finnas i serien oavsett om skådespelarna gör en comeback eller inte. Den nya serien är enligt manusförfattaren Joshua Safran inte en fortsättning utan snarare en annan vinkel på samma universum, så de gamla karaktärerna kommer nämnas eftersom de är en del av Gossip Girl-världen.

Alla seriens originalmedlemmar har blivit tillfrågade om att vara med, men om någon av skådespelarna bakom Nate, Blair, Serena, Chuck, Dan (eller någon annan av de andra gamla karaktärerna) gör en comeback återstår att se.

Vem gör berättarrösten i nya Gossip Girl?

Kristen Bell, som var rösten bakom Gossip Girl genom hela originalserien, kommer tillbaka till nya Gossip Girl för att göra den ikoniska berättarrösten även i uppföljaren.

Vilka skådespelare är med i nya Gossip Girl?

Emily Alyn Lind, som spelar karaktären Audrey Hope

Emily Alyn Lind har tidigare spelat i Revenge och Code Black och hennes mamma spelade Deb Scott i One Tree Hill. Hennes karaktär är bästa vän med Julien Calloway, har varit ihop med Aki i flera år och hennes mamma är en athleisure designer. (Vi ser er, Blair-referenser!)

Jordan Alexander, som spelar Julien Calloway

Julien Colloway är bästa vän med Audrey Hope. Karaktären Julien beskrivs som en tonårig influencer och spelas av den kanadensiska skådespelaren och sångaren Jordan Alexander som tidigare spelat i Sacred Lies.

Tavi Gevinson, som spelar Kate Keller

Kate Keller är en av karaktärerna som det har varit allra mest hemlighetsmakeri kring. Hon beskrivs som en ambitiös tjej och spelas av Tavi Gevinson som själv startade den populära modetidningen Rookie online när hon var 12 år gammal.

Savannah Smith, som spelar Monet de Haan

Skådespelarstudenten Savannah Smith gör sin debutroll i Gossip Girl och spelar rollen som Monet de Haan.

Zión Moreno, som spelar Luna La

Zión Moreno har tidigare spelat i serien Control Z och filmen K-12. Både karaktären Luna och Monet beskrivs som sidokaraktärer.

Whitney Peak, som spelar Zoya Lott

Zoya Lott är karaktären som, likt Dan Humphrey i originalet, är den mer relaterbara karaktären som guidar tittarna in i världen på Upper East Side på Manhattan. Whitney Peak har tidigare bland annat spelat en roll i Netflix-serien Chilling Adventures of Sabrina.

Thomas Doherty, som spelar Max Wolfe

Thomas Doherty har tidigare spelat karaktärer i Descendants 2 på Disney, i High Fidelity på Hulu och i Catherine the Great på HBO. Hans Gossip Girl-karaktär Max beskrivs som en fri person, och paralleller har redan dragits till karaktären Chuck Bass.

Evan Mock, som spelar Akeno “Aki” Menzies

Modellen och skatern Evan Mock gör skådespelardebut i rollen som Akeno “Aki” Menzies, som varit ihop med karaktären Audery i många år. Han blev tillfrågad eftersom manusförfattaren använt bilder på honom som inspiration till karaktären.

Eli Brown, som spelar Otto “Obie” Bergmann IV

Eli Brown har tidigare synts i bland annat Pretty Little Liars: The Perfectionists. Hans karaktär Obie har rötter i Tyskland.

Bland de nya skådespelarna finns även Elizabeth Lail, Jason Gotay, Jonathan Fernandez och Adam Chanler-Berat, men deras rollfigurer har inte avslöjats än.

Källor: Cosmopolitan, Harper’s Bazaar