Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Allt om Loreen – en av artisterna i Så mycket bättre 2020

20 okt, 2020 
AvStina Dahlgren
Loreen är en av årets deltagare i Så mycket bättre. Men vad har hon gjort de senaste åren? Och vem är hennes nya kärlek? Här hittar du allt du behöver veta om sångerskan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I år sänds den elfte säsongen av TV4:s Så mycket bättre, programmet där kända artister tolkar varandras låtar.

”Precis som förra året kommer säsongen gästas både av artister som återvänder och helt nya artistbesökare på Grå Gåsen. Vi kan nu stolt avslöja vilka tolv artister som står redo att förgylla inspelningen i sommar med nya tolkningar, oförglömliga möten och kära återseenden”, skrev TV4 på sin hemsida tidigare i år.

Loreen klar för Så mycket bättre

Programmet spelas in på Grå Gåsen, en vacker stenvilla från 1800-talet i Burgsvik på Gotland. En av artisterna som kommer att delta är Eurovision-vinnaren Loreen.

”Det här ska bli sååå kul. Och MASSA KÄRLEK till mitt nya team”, skrev hon i ett inlägg på Instagram när nyheten avslöjades.

Loreen, eller Lorine Zineb Noka Talhaoui som hon heter egentligen, slog igenom i Idol redan 2004 där hon kom på en fjärde plats. Dock drog hon sig undan rampljuset ganska snart efter programmet och hon syntes allt mer sällan.

Annons

Loreen och Melodifestivalen

2011 gjorde hon storstilad comeback då hon tävlade i Melodifestivalen med låten My heart is refusing me. Då räckte det inte hela vägen fram, men året efter tog hon igen det. Loreen gick nämligen och vann inte bara Melodifestivalen, utan hela Eurovision Song Contest med den numera klassiska låten Euphoria. Än i dag är det en av de mest omtyckta vinnarlåtarna genom tiderna.

Fem år efter vinsten gjorde hon ett nytt försök i Melodifestivalen med låten Statements, men den gången lyckades hon inte ens ta sig vidare till finalen trots att hon var favorittippad.

Åren efter Melodifestivalen

De senaste åren har Loreen uppträtt på festivaler, släppt en EP med namnet NUDE och deltagit i några få tv-program. Hon syns ibland på röda mattor och premiärer, och när Polarpriset delades ut 2019 fick sångerskan mycket uppmärksamhet. Sedan en tid tillbaka hade hon klippt av sig håret och färgat det blont, men det var klänningen som fick mest uppmärksamhet.

– Jag är nästan naken där bak, sa Loreen då till Aftonbladet.

Loreen i en genomskinlig klänning och solglasögon

Har varit röstskådis till tecknade filmer

Nyligen stod det även klart att Loreen spelar en av rollerna i Netflix nya version av Vinterviken. Och tidigare i år syntes hon i Hollywoodfilmen Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga, där hon spelade sig själv.

Annons

Men det är inte första gången som Loreen provar på skådespeleri. Något som inte många vet är att hon gjort röster till hela tre tecknade filmer. Hon började den karriären redan 2007 då hon gjorde rösten som Törnrosa i Shrek den tredje. Året därefter var hon rösten till Willa i Barbie: Mariposa och hennes vänner Fjärilsälvor. Sist men inte minst var hon Smurfan när filmen om Smurfarna kom 2011.

Loreen och kärleken

Samma år som Loreen var med i Idol vann Daniel Lindström, och de två blev senare ett par. Förhållandet tog dock snabbt slut.

Loreen och Daniel Lindström

Loreen pratar sällan om sitt privatliv, men 2017 avslöjade hon att hon hade träffat någon.

– Ja, jag träffar någon. Jag känner mig trygg med det, sa hon i radio P5.

Annons

Några detaljer ville hon inte dela med sig av, men hon konstaterade att han var väldigt jordnära och kallade kärleksfullt sin nya partner för ”en bondlurk”.

Övriga artister i Så mycket bättre 2020

Benjamin Ingrosso

Lisa Nilsson

Markus Krunegård

Ana Diaz

Plura Jonsson

Helen Sjöholm

Tommy Körberg

Newkid

Lili & Susie

Silvana Imam

Jakob Hellman

Tove Styrke

Foto: TT

LÄS MER:

De gör rollerna i nya Vinterviken-filmen 2021

Kändisarna i Eurovision Song Contest: The story of Fire Saga

Nostalgi! Se Agnes, Dannys och de andra Idol-stjärnornas första auditions

Annons