Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Allt du behöver veta om serien I dina händer

02 jun, 2022 
AvEmma Castman
Skaparna bakom Störst av allt gör ny serie - I dina händer
Tre år efter premiären av Störst av allt kommer nyheten att ytterligare en av Malin Persson Giolitos böcker blir tv-serie. Här är allt du behöver veta om I dina händer!
Annons
Netflix-filmerna du vill se i sommarBrand logo
Netflix-filmerna du vill se i sommar

Sedan Sveriges första Netflix-serie hade premiär 2019 har flera andra produktioner äntrat streamingtjänsten. Vi tänker till exempel på Snabba Cash, Kärlek & Anarki, Clark och Young Royals – för att nämna några.

Och nu är det dags igen! I dina händer är ett nytt svenskt projekt signerat skaparna bakom succén Störst av allt. Serien är baserad på Malin Persson Giolitos succébok med samma namn, som gavs ut i februari i år.

“Netflix tar historier om unga på stort allvar och de är inte rädda för att skildra svåra ämnen. Det är därför Netflix var mitt absoluta förstahandsval för att göra tv-serie av I dina händer och jag är så stolt för att det också kommer att bli min debut som manusförfattare. Jag trodde att ingenting i min karriär skulle kunna toppa Netflix filmatisering av Störst av allt. Men jag börjar misstänka att det här är ännu större”, säger Malin Persson Giolito i ett pressmeddelande.

Annons

Vad handlar Netflix-serien I dina händer om?

“Snö faller över en tom lekplats. En fjortonårig pojke ligger med ansiktet nedåt framför en gungställning och hans liv rinner ur honom genom ett gapande sår i huvudet. Bakom honom står hans bästa vän med en rykande pistol i handen”. Ja, så lyder synopsisen till I dina händer.

Serien är ett spänningsdrama som beskrivs som en förkrossande skildring av vad som händer när samhället misslyckas med att skydda de som behöver det mest. För vad händer egentligen när barn begår fruktansvärda brott, och vem bär ansvaret?

I dina händer fokuserar på barnen som samhället inte lyckas fånga upp innan de faller, oavsett om det är till följd av försumlighet, fattigdom eller social utsatthet. Samt de ensamstående mammorna, den engagerade lokalpolisen och ägaren av livsmedelsbutiken på torget – för ingen är skonad i ett samhälle där gängvåldet tar över och barn dödar barn.

Annons

Skaparna bakom I dina händer

Serien är som sagt baserad på Malin Persson Giolitos succébok med samma namn, och hon tillsammans med Amanda Högberg och Alex Haridi står för manus (där den sistnämnda är huvudförfattare).

Malin Persson Giolito
Malin Persson Giolito.

Anna Zackrisson står för regi och producenter är Frida Asp och Fatima Varhos, som tidigare producerat bland annat Störst av allt, Kärlek & Anarki och Den osannolika mördaren för Netflix.

Vilka skådespelare är med i serien?

Det har inte släppts någon rollista ännu, men med tanke på att historien beskrivs som ett “gripande porträtt av kraften i barndomens vänskap“ kan vi räkna med att flera unga talanger kommer att medverka.

När har I dina händer premiär på Netflix?

Det finns än så länge inget exakt premiärdatum för I dina händer, men Netflix har meddelat att serien kommer att släppas någon gång under 2024.

Foto: Netflix, TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons