Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Allt om familjen Kardashian – skandaler, kärlek och pengar

29 jan, 2020 
AvStina Dahlgren
Familjen Kardashian/Jenner står i en trapp och blir fotade av massa paparazzifotografer
Har du också svårt att hålla reda på vem som är vem i klanen Kardashian? Du är inte ensam. Vi har benat ut vem som är gift med vem, vilka personer som har barn med varandra och vilket ex som tillhör vilken Kardashian.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Allt om familjen Kardashian/JennerBrand logo
Allt om familjen Kardashian/Jenner

Kylie och Kendall Jenner har nio syskon, Kris Jenner har sex barn, det finns två Robert Kardashian i familjen, och Kim Kardashian har varit gift tre gånger. Det är inte konstigt att det är svårt att hålla reda på alla i familjen Kardashian/Jenner.

Här reder vi ut hela deras släktträd med allt vad det innebär. Vilka har varit gifta med vilka tidigare? Vilka har barn ihop? Vem tjänar mest pengar? Och vem har flest följare på Instagram?

Familjen Kardashians släktträd
Så här ser familjen Kardashian/Jenners släktträd ut. Ser det rörigt ut? Fortsätt läsa så får du koll på hur alla hänger ihop med varandra.

Kris Jenner, 64.

Hon kallas för en av USA:s mäktigaste affärskvinnor. Anledningen är att det är just hon som har gjort familjen Kardashian känd. Kris Jenner är nämligen manager till samtliga av sina döttrar och ligger även bakom familjens egna tv-serie Keeping up with the Kardashians, på svenska kallad Familjen Kardashian.

Annons

Den första säsongen sändes 2007 och blev minst sagt en succé. Nyligen gjorde programmet sin sjuttonde säsong och miljontals människor världen över följer numera familjen i deras vardag.

Hela familjen Kardashian/Jenner står och sitter i en trappa
Så här såg familjen Kardashian/Jenner ut i en av de tidigare säsongerna av familjens realityserie.

Kris Jenner var gift med advokaten Robert Kardashian mellan åren 1978-1991. Tillsammans fick de barnen Kourtney, Kim, Khloé och Robert Jr.

Robert Kardashian med familj
Familjen Kardashian i originalform. Pappa Robert Kardashian med Robert Jr i knät, mamma Kris med Khloé bredvid sig, längst ned i mitten har vi Kim och till höger om henne sitter Kourtney.

Kort efter skilsmässan träffade Kris Jenner en ny kärlek i atleten och tiokamparen Bruce Jenner, i dag Caitlyn Jenner. De fick döttrarna Kendall och Kylie ihop som alltså är minstingarna i familjen.

Annons

I dag är Kris Jenner ihop med 39-åriga Corey Gamble sedan några år tillbaka. Corey var tidigare turnéledare för bland annat popstjärnan Justin Bieber, men numera består hans liv mest av att hålla reda på alla Kardashians/Jenners.

Kris Jenner och Corey Gamble poserar ihop på röda mattan iklädda mörka kläder
Kris Jenner med nuvarande pojkvännen Corey Gamble.

Kris Jenner styr fortfarande familjens schema och är ansvarig för en stor del av all pr och kommunikation. Och hon verkar inte ha några planer på att sakta ner än på många år. Hon är den som ser till att familjens imperium ständigt växer.

Barn: Kim, Kourtney, Khloé, Robert Jr, Kendall och Kylie.

Kärleksstatus: Tillsammans med Corey Gamble sedan 2014.

Ekonomi: Precis som alla andra managers tar Kris Jenner ut en procentuell summa för de samarbeten och jobb hon fixar åt sina barn. Dessutom får hon en hel del betalt för familjens tv-serie och hon gör även egna samarbeten. Enligt Forbes är hennes förmögenhet 600 miljoner kronor.

Annons

Antal följare på Instagram: 31,6 miljoner.

Så lång är Kris Jenner: 168 centimeter.

Caitlyn Jenner, 70.

Föddes med namnet Bruce Jenner och vann OS-guld i tiokamp 1976.

Bruce Jenner sträcker upp armarna i luften och skriker av glädje när han vinner OS-guld
Bruce Jenner vinner OS-guld i tiokamp!

Då var hon gift med Chrystie Crownover, som hon fick barnen Burt och Cassandra med. Under 80-talet hittade hon kärleken i Linda Thomson och de fick sönerna Brody och Brandon ihop. 1991 gifte sig Bruce Jenner, som hon då hette, till slut med Kris Jenner, och döttrarna Kendall och Kylie Jenner kom till världen. Caitlyn har alltså sex barn med tre olika kvinnor.

Bruce barn från sina tidigare äktenskap samlade på en och samma bild. Från vänster: Burt Jenner, Brody Jenner, Cassandra Jenner och Brandon Jenner.

2013 ansökte Bruce och Kris Jenner om skilsmässa och två år senare berättade Bruce, som hon då fortfarande hette, att hon skulle genomgå en könskorrigering. Caitlyn Jenner gjorde några månader senare en storstilad entré på omslaget av tidningen Vanity Fair.

Caitlyn Jenner stå i en vit body med händerna bakom ryggen
Caitlyn Jenner på omslaget av Vanity Fair. Här visar hon för första gången upp sitt riktiga jag.

Sedan några år tillbaka har hon kopplats ihop med modellen Sophia Hutchins. De har förnekat en romans, men säger att sedan Sophia tog över rollen som Caitlyns manager efter Kris Jenner så är de oskiljaktiga och bästa vänner.

Caitlyn Jenner och Sophia Hutchins står bredvid varandra och tittar in i kameran.
Caitlyn Jenner med sin manager tillika bästa vän Sophia Hutchins.

Barn: Brody, Brandon, Burt, Cassandra, Kendall och Kylie.

Kärleksstatus: Singel.

Ekonomi: Caitlyn tjänar pengar på olika tv-program, reklamsamarbeten, föreläsningar, samt sin bok The secrets of my life. Hon uppges vara värd 1 miljard kronor.

Annons

Antal följare på Instagram: 10 miljoner.

Så lång är Caitlyn Jenner: 188 centimeter.

Kourtney Kardashian, 40.

Hon är den äldsta av barnen i familjen Kardashian och känd för att avsky allt som innehåller gluten och socker, något övriga familjemedlemmar ofta skojar om. Relationen med Scott Disick har flera gånger uppmärksammats i realityserien och deras förhållande var minst sagt stormigt, framför allt på grund av Scott Disicks alkoholmissbruk. 2015 tog förhållandet slut för gott och samma år checkade Scott in på rehab för att få ordning på sitt liv. Paret har barnen Mason, 10, Penelope, 7, och Reign, 5, ihop.

Scott Disick är i dag ihop med 21-åriga modellen Sofia Richie och lever ett lugnare liv än vad han gjorde tidigare. Han och flickvännen har flera gånger åkt på resor och umgåtts med Kourtney och barnen tillsammans.

Scott Disick och Sofia Richie står bredvid varandra och håller om varandra
Scott Disick med nya flickvännen Sofia Richie.

Kourtney har kopplats ihop med flera kända män, men den enda som hon själv har bekräftat är den 26-åriga fotomodellen Younes Bendjima. Deras förhållande har varit av och på de senaste åren men ryktena om den senaste återföreningen har inte bekräftats av någon av dem.

Kourtney Kardashian sitter i Younes Bendjimas knä på golvet. Han har bara jeans på sig och hon har jeans och en sporttopp
Kourtney Kardashian och Younes Bendjima har ett av-och-på-förhållande.

Barn: Mason, 10, Penelope, 7, och Reign, 5.

Kärleksstatus: Oklar.

Ekonomi: Kourtney tjänar mestadels av sina pengar på realityserien samt samarbeten på sociala medier. Hennes förmögenhet är värderad till 350 miljoner kronor.

Annons

Antal följare på Instagram: 86 miljoner.

Så lång är Kourtney Kardashian: 155 centimeter.

Kim Kardashian, 39.

När realityserien om familjen Kardashian drog igång var det Kim som var det stora namnet. Hon hade tidigare synts i hotellarvtagerskan Paris Hiltons tv-serie The simple life och jobbade som stylist för flera stora namn i Hollywood.

Kim Kardashian har varit gift tre gånger – 2000-2004 med låtskrivaren Damon Thomas, 2011-2013 med Kris Humphries och 2014 gifte hon sig med sin nuvarande man, rapparen Kanye West. Paret har barnen North, 6, Saint, 4, Chicago, 2, och lilla Psalm som i skrivande stund är 8 månader.

Kim Kardashian och Kanye West sitter i en trappa med alla sina barn och alla har grå mjukiskläder
Kim Kardashian med sin make Kanye West och deras fyra barn.

Kim Kardashian har sitt eget sminkmärke KKW, hon lanserade förra året underklädesmärket SKIMS och studerar just nu till att bli advokat. Med andra ord följer hon sin pappas fotspår.

Annons

Barn: North, 6, Saint, 4, Chicago, 2, och Psalm 8 månader.

Kärleksstatus: Gift med Kanye West.

Ekonomi: Kim Kardashian är en av USA:s bäst betalda kändisar. Större delen av hennes inkomst kommer från hennes sminkmärke och 2019 tjänade hon 720 miljoner kronor totalt. Hon uppges ha en förmögenhet på totalt 3,7 miljarder kronor.

Antal följare på Instagram: 158 miljoner.

Så lång är Kim Kardashian: 159 centimeter.

Khloé Kardashian, 35.

Khloé Kardashian är i dag en lycklig, ensamstående mamma till lilla True, 2. Men vägen dit har varit lång och otursdrabbad. 2009 gifte hon sig med basketspelaren Lamar Odom. Några år in i äktenskapet dömdes han för att ha kört bil alkoholpåverkad. 2013 ansökte Khloé Kardashian om skilsmässa och i ett avsnitt av familjens realityserie berättar Khloé Kardashian att hennes ex-make varit otrogen mot henne. Dock vägrade Lamar att skriva under skilsmässopapprena och det skulle dröja flera år innan allt gick igenom.

Khloé Kardashian lutar huvudet mot Lamar Odoms axel och de båda ler och kollar in i kameran
Lamar Odom och Khloé Kardashian hade ett stormigt äktenskap.

2016 träffade Khloé Kardashian ännu en basketspelare i Tristan Thompson. Året därefter bekräftade hon att de två väntade barn – hennes första och hans andra. Sedan tidigare har Tristan sonen Prince, i dag 3 år gammal. Bara dagar innan Khloé födde parets gemensamma barn True uppdagades det att Tristan varit otrogen. Trots det tog hon tillbaka honom, men när han senare upprepade samma misstag, dessutom med Kylie Jenners bästa vän Jordyn Woods, så gjorde hon slut.

Khloé Kardashian och Tristan Thompson står bakom några stolar vid ett köksbord. Tristan håller en arm runt Khloé och håller dottern True med den andra
Bara veckor efter att denna bilden togs gjorde paret slut.

Relationen dem emellan har varit skakig, men Khloé har hela tiden varit noga med att hennes dotter ska ha kontakt med sin pappa. De firar därför alla födelsedagar och flera högtider ihop, för dotterns skull. Khloé har inte träffat någon ny efter Tristan och är i dag singel.

Annons

Barn: True, snart 2 år.

Kärleksstatus: Singel.

Ekonomi: Har en förmögenhet på 400 miljoner kronor. Khloé tjänar pengar på familjens tv-serie men har även en hel del projekt utanför det. Bland annat har hon sitt eget klädmärke Good American, hon gör samarbeten på sociala medier samt är exekutiv producent för true crime-serien Twisted sisters.

Antal följare på Instagram: 103 miljoner.

Så lång är Khloé Kardashian: 177 centimeter.

Robert Kardashian Jr, 32.

Döpt efter sin far Robert Kardashian som avled i sviterna av cancer 2003. Robert Kardashian Jr är den som syns minst i Familjen Kardashian, och han har alltid valt att hålla sig i bakgrunden. En orsak är att han länge har kämpat med psykiskt ohälsa, något som familjen pratat öppet om i realityserien.

– Jag gråter mig själv till sömns varje kväll för att jag oroar mig för Rob. Det krossar mitt hjärta att se honom må så dåligt, sa hans mamma Kris i ett avsnitt.

Annons

Men 2016 dök han upp i rampljuset igen. Han började dejta modellen Blac Chyna och en månad senare förlovade de sig. Strax därefter meddelade paret att de väntade barn och i slutet av det året kom lilla Dream till världen. Allt filmades och parets egna realityserie Rob & Chyna fick en säsong innan den lades ned.

Robert Kardashian och Blac Chyna håller om varandra
Robert Kardashian och Blac Chyna hade ett hektiskt 2016.

Efter ett minst sagt händelserikt år tog till sist förhållandet mellan paret slut. Det blev en stormig separation med anklagelser som kastades mot varandra konstant. Robert lade ut nakenbilder på Blac Chyna på sin Instagram och hon ansökte i sin tur om besöksförbud. Han sa att hon hade varit otrogen, och hon sa att han misshandlat henne.

Annons

Efter år av anmälningar mot varandra har paret fortfarande inte kommit överens. I januari i år ansökte Robert Kardashian om ensam vårdnad av dottern Dream rapporterade TMZ.

Dream Kardashian gungar på en gunga och skrattar
Lilla Dream Kardashian är en av familjens yngsta medlemmar.

Barn: Dream, 3.

Kärleksstatus: Singel.

Ekonomi: Rob har inte synts lika mycket i familjens tv-program men han tjänade däremot en hel del på sin och Blac Chynas realityserie Rob & Chyna. Han uppges ha en förmögenhet på 100 miljoner kronor.

Antal följare på Instagram: 1,1 miljoner (Robert Kardashian fick sin egen Instagram avstängd efter att ha postat nakenbilder på Blac Chyna i hämndsyfte. Numera sköts hans nya Instagram av managern tillika hans mamma Kris Jenner).

Annons

Så lång är Robert Kardashian: 185 centimeter.

Kendall Jenner, 24.

När realityserien först sändes var Kendall bara 11 år gammal. En hel del har hänt sedan dess och i dag är hon en av världens mest välkända modeller. Hon har bland annat gått visningar för det berömda underklädesföretaget Victoria’s Secret.

Kendall Jenner går på en catwalk iklädd svarta underkläder och stora svarta vingar på ryggen
Kendall Jenner under en visning för Victoria’s secret, iklädd de berömda vingarna.

Kendall är en av få Kardashians som inte pratar öppet om sitt kärleksliv. Länge ryktades det om att hon dejtade basketspelaren Ben Simmons, något som hon bekräftade i The Ellen show för snart ett år sedan. Mer detaljer än så bjöd hon inte på och hur deras relation är i dag kan fansen bara spekulera i. Kendall och Ben syns dock fortfarande ihop lite då och då, och han har även varit med på tillställningar och kalas med resten av familjen Kardashian.

En paparazzibild där Kendall har svart jacka och tittar på Ben Simmons som i sin tur ser arg ut och tittar längre bort med blicken
Det finns nästan bara paparazzibilder på Kendall Jenner och Ben Simmons eftersom de aldrig varit på någon offentligt tillställning ihop.

Barn: Inga.

Kärleksstatus: Oklar.

Ekonomi: 2018 rankade tidningen Forbes Kendall Jenner som den bäst betalda modellen i världen – för andra året i rad. Hon tjänar 225 miljoner om året på sin modellkarriär och har jobbat för bland annat Adidas, Estée Lauder och Calvin Klein.

Annons

Antal följare på Instagram: 121 miljoner.

Så lång är Kendall Jenner: 179 centimeter.

Kylie Jenner, 22.

Kylie Jenner är familjens yngsta medlem som de senaste åren gjort raketkarriär. 2015 startade hon det egna sminkmärket Kylie Cosmetics och förra året sålde hon 51 procent av bolaget för motsvarande 600 miljoner kronor.

Hennes första officiella pojkvän var rapparen Tyga. Han hade sedan tidigare sonen King ihop med Blac Chyna. Samma Blac Chyna som Robert Kardashian var tillsammans med. Svårt att hänga med? Du är inte ensam. Vi tar det igen; Tyga och Blac Chyna fick barn ihop, gjorde slut och blev sedan ihop med varsin Kardashian.

Tyga står bakom sonen King och håller om honom och de båda gör v-tecken med fingrarna
Tyga med sonen King, som han har ihop med Robert Kardashians ex Blac Chyna.

Det hela blev något enklare att förstå när Kylie och Tyga gjorde slut och hon istället hittade kärleken i Travis Scott, även han rappare. Snabbt uppkom rykten om att hon var gravid, och när Kylie Jenner slutade visa sig i offentligheten blev fansen ännu mer övertygade om att så var fallet.

Annons

I nio månader lyckades Kylie Jenner undvika att bli fotad. Den 4 februari 2018 kom nyheten som trots alla rykten och spekulationer ändå chockade en hel värld – Kylie Jenner hade i hemlighet fött en dotter som fick namnet Stormi.

Kylie Jenner står i vit klänning och håller dottern Stormi och Travis Scott är på väg att pussa Stormi på kinden
Travis Scott och Kylie Jenner tillsammans med dottern Stormi.

I höstas gjorde Kylie Jenner och Travis Scott slut. Amerikanska medier skrev att de helt enkelt ville olika saker i livet. I en intervju med hip hop-magasinet XXL berättade Travis Scott nyligen om uppbrottet för första gången:

– Jag älskar Stormis mamma och jag kommer alltid att göra det. Det svåra med en relation är att vara i en när miljontals röster utifrån kommer och stör.

Annons

I dag har Kylie och Travis delas vårdnad om Stormi och har en fin vänskap mellan sig. De ses fortfarande en hel del och försöker göra familjeaktiviteter med dottern så ofta de bara kan. Ingen av dem har hittat någon ny kärlek än.

Barn: Stormi, snart 2.

Kärleksstatus: Singel.

Ekonomi: Förra året utsågs den då 21-åriga Kylie till den yngsta dollarmiljardären i världen av tidningen Forbes. Hon är den i familjen som tjänar absolut bäst och hennes skönhetsbolag Kylie Cosmetics är värt 12 miljarder kronor. Enligt tidningen tjänade Kylie Jenner 1,7 miljarder kronor 2019, vilket gör henne till den näst bäst betalda kändisen i USA efter sångerskan Taylor Swift.

Antal följare på Instagram: 159 miljoner.

Så lång är Kylie Jenner: 168 centimeter.

Foto: TT, Instagram

Källa: Forbes, Harperz Bazaar,

Läs mer:

Quiz: Vilken syster är du i familjen Kardashian/Jenner?

Kim Kardashian lanserar Skims – här är allt du behöver veta

Så många miljoner spenderar Kylie Jenner på säkerhet

Annons