Allt du vill veta om Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs

Cornelia Jakobs tog det svenska folket med storm under Melodifestivalen 2022. Men vad heter hon egentligen, träffade hon verkligen sin nya pojkvän under musiktävlingen och vad skrev exet när han hörde vinnarlåten? Här är allt du vill veta om Cornelia!
10 maj, 2022
3:22

Efter reklamen: Måneskin om fördomar gällande bandet "De sägs att jag ser ond ut"

(3:22)

Det var i mitten av mars som 12 bidrag gjorde upp i den stora finalen av Melodifestivalen. När rösterna var räknade stod det klart att Cornelia Jakobs kammat hem vinsten med låten Hold med closer.

Sedan dess har låten spelats flitigt på radio och det har nu blivit dags för Cornelia att sjunga för resten av Europa under Eurovision song contest 2022 i Turin, Italien.

Så gick det sen för medlemmarna i Friends

Det heter Cornelia Jakobs egentligen

Cornelia Jakobs har blivit just Cornelia Jakobs med det svenska folket men Jakobs är faktiskt inte hennes riktiga efternamn. Cornelia heter egentligen Cornelia Jakobsdotter.

Hur gammal är Cornelia Jakobs?

Cornelia Jacobs är i skrivande stund 30 år gammal. Hon är född den 9 mars 1992.

Så träffade Cornelia pojkvännen David Zandén

Med sig i Turin har Cornelia pojkvännen David Zandén. Han är däremot inte bara hennes stora kärlek utan dessutom hennes låtskrivarkollega. Det var nämligen så att arbetet med Melodifestivals-låten slutade i kärlek.

– Jag har under den här tiden när vi hållit på med den här låten blivit dödskär i David jag skrivit låten med, har Cornelia berättat för Aftonbladet.

Bidraget är även skrivet av Isa Molin som Cornelia känt sedan högstadietiden.

Exet smsade efter Mello-succén

Låten som Cornelia, David och Isa skrivit handlar om ett ex till Cornelia. Tidigare har hon berättat om hans reaktion när han hörde låten.

– Jag fick ett fint mess förra gången och han var fin och hade blivit berörd. Så jag tror att han tycker det är lite jobbigt, men också fint, sa då Cornelia till Hänt.

12 ikoniska looks från Eurovision song contest

Tävlat i Melodifestivalen två gånger tidigare

Visste du att årets tävling i Melodifestivalen var den tredje för Cornelia? År 2011 och 2012 deltog Cornelia nämligen i tävlingen tillsammans med bandet Love Generation.

Love Generation.

Love Generation i Melodifestivalen 2012.

Cornelia har även deltagit i TV4:s Idol 2008. Hon var då 16-år gammal och gjorde en audition som dessvärre sågandes av juryn. Men vi kan nog alla enas om att Cornelia nu fått sin revansch.

Cornelias pappa är hårdrockssångaren Jakob Samuel

Cornelia är inte den enda i sin familj som tävlat i Melodifestivalen. Hennes pappa är nämligen Jakob Samuel, sångare i hårdrocksbandet The Poodles som deltog i tävlingen 2006.

Foto: TT