Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Allt om bröderna Gustaf och Viktor Norén – och deras kärleksliv

29 okt, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
viktor-gustav-noren-så-mycket-bättre-m
Efter en tid isär i olika band har bröderna Gustaf och Viktor Norén nu slagit sina musikaliska huvuden samman som duo. Och nu är killarna aktuella i årets säsong av Så mycket bättre.
Här är allt du vill veta om syskonen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
TV: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

– Det jag och Gustaf är, är ju familj och musik, säger Viktor Norén i ett klipp som snurrar runt på sociala medier i samband med deras kommande fyra julkonserter. Och ja, killarna är just det: bröder och skapare av ljuvliga toner.

Gustaf och Viktor Noréns återförening efter åren isär

Bröderna Gustaf, 40, och Viktor Norén, 36, som just nu är aktuella i årets säsong av Så mycket bättre på TV4 har pysslat med musik sedan urminnes tider. Under många år hade bröderna Gustaf och Viktor Norén framgångsrika musikkarriärer – på varsitt håll. Gustaf Norén i bandet Mando Diao, och lillebror Viktor Norén i Sugarplum Fairy.

Annons

Men efter att de båda lämnat sina band fanns plötsligt möjligheten för bröderna att börja spela musik ihop igen. Och när de efter 20 år började göra musik tillsammans igen var de plötsligt tillbaka där allt började. Förra hösten slog bröderna sig samman som duo och skapade albumet Hymns to the rising sun.

– Jag och Gustaf var jättenära i familjen när vi var små, vi lekte jämt. Sedan startade jag band och han band och då var det som att det plötsligt stod en mur mellan oss, berättar Viktor Norén i samband med att de släppte sin gemensamma platta till Aftonbladet.

I år kommer vi få se bröderna Norén tolka låtar i Så mycket bättre 2021.
Nu kommer vi få se bröderna Norén tolka låtar i Så mycket bättre 2021.

Gustaf Noréns tid i Mando Diao

Mando Diao slog igenom stort i början av 2000-talet och med över 1,5 miljoner skivor sålda var succén ett faktum. Fram till 2015 var Gustaf Norén en av bandets frontmän tillsammans med Björn Dixgård. Men för sex år sedan började det gnissla och i en omtalad intervju i Breaking News med Filip och Fredrik berättade Gustaf Norén att han hoppar av bandet. Mando Diao är idag fortfarande aktiva.

Annons

Viktor Noréns band lades ner efter dödsfallet

Viktor Norén gjorde även han succé som sångare i bandet Sugarplum Fairy som han bildade 2004 tillsammans med (en annan) bror Carl Norén och idag framlidne Kristian Gidlund. Bandet släppte tre hyllade album och var väldigt stora i bland annat Sverige, Tyskland och Japan. Men när trummisen Kristian Gidlund efter en tids cancer gick bort 2013 lade man ner bandet.

Gustaf Norén har fem barn

Syskonen växte upp tillsammans i Borlänge, och Gustaf Norén bor där än tillsammans med sin fru Pernilla Wåhlin Norén och sina fem barn Josef, 15, Edith, 12, Bror, 10, Salka, 7, och lille Moses, 4. Och utöver att han gör musik med sin bror Viktor arbetar han även som musiklärare i Dalarna, rapporterar Aftonbladet, och 2017 undervisade han även musik på Rytmusgymnasiet i Stockholm.

Gustaf Norén med hustrun Pernilla och barn på Kolmården 2014.
Gustaf Norén med hustrun Pernilla och barn på Kolmården 2014.

Viktor Norén och familjen

Viktor Norén bor i huvudstaden, Stockholm, tillsammans med sin fru Johanna Norén på Södermalm. I sin boning huserar även parets tre barn: Harriet, 7, Julian, 5, och lille Ruben som kom till jorden i juli i år.

Annons
Viktor Norén och Johanna Norén matchar i svart på Grammisgalan förra året.

Foto: TT/Instagram

Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
Se också: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex
Annons