Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Allt du vill veta om skådespelaren och komikern Pete Davidson

01 apr, 2021 
AvMoa Alfredsson
Allt om Pete Davidson
Pete Davidsons namn har länkats till flera av Hollywoods hetaste kvinnor. Men vem är egentligen skådisen som varit förlovad med Ariana Grande? ELLE berättar allt du behöver veta om Pete Davidson.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 ikoniska kärlekspar vi minnsBrand logo
6 ikoniska kärlekspar vi minns

Skådespelaren och komikern Pete Davidson började med ståuppkomik redan som 16-åring. Och fyra år senare slog han igenom i det amerikanska komediprogrammet Saturday night live (SNL). 20 år gammal blev han en av de yngsta medlemmarna någonsin i sketchprogrammet – och den första medlemmen född på 90-talet.

Pete Davidson i SNL
Pete tillsammans med kollegorna i SNL

Vem är Pete Davidson?

Pete, född 1993, växte upp i Staten Island i New York tillsammans med föräldrarna Amy och Scott Matthew Davidson. Pappan, som arbetade som brandman, omkom tragiskt i 11 september-attackerna 2001 när han skulle försöka rädda skadade som befann sig i World Trade Center. Pete, som bara var sju år när pappan omkom, har berättat i en intervju med The New York Times att traumat påverkade hela hans uppväxt – han ska bland annat ha slitit av sig sitt hår och varit flintskallig under lång tid. Han har sin pappas nummerbricka, med siffrorna 8418, intatuerat på sin vänstra arm.

Annons

När Pete var 18 år diagnostiserades han med Crohns sjukdom som påverkar tarmarna och leder bland annat till smärtor i magen – något komikern berättat att han röker medicinsk marijuana för att hantera. I mars 2017 berättade Pete på sin Instagram att han sökt hjälp för drogproblem och att han var nykter för första gången på 8 år. I samma veva berättade också Pete att han också fått diagnosen borderline.

2020 släpptes filmen The King of Staten Island som delvis är baserad på Pete Davidsons egna liv. Pete spelar själv huvudrollen och filmen handlar om unge Scott vars liv tog en tragisk vändning när hans pappa dog i 11 september-attackerna. När filmen börjar är Scott 24 år, bor hemma och lider av psykisk ohälsa. Filmen hyllades av kritiker och i Sverige skrev DN att filmen ”var nära en absolut fullträff” och Aftonbladet gav den betyget fyra av fem.

Trots sitt kändisskap och sin framgång bor Pete fortfarande hemma med sin mamma. Tillsammans med sin mamma köpte Pete ett hus i Staten Island och där inredde han en lägenhet i källaren till sig själv. I ett klipp på YouTube med över två miljoner visningar visar han upp sin ”man cave”.

Annons

Men kanske mest omtalad är Pete för sin dejtinghistorik – han har dejtat flera av Hollywoods hetaste singlar. Mest uppmärksammad var hans korta men intensiva förlovning med Ariana Grande. Och när paret gick skilda vägar efter ett par månader tillsammans släppte Ari låten Thank You, Next. Och musikvideon till hiten fick alla att prata om, tja, Petes storlek – Och då menar vi inte hans klädstorlek. I videon syns en bild på Pete och bredvid har Ariana bland annat skrivit Huuuuuuge.

Annons

Och det är inte den enda gången som sångerskan har pratat om sitt ex storlek. På Twitter har hon till och med gett sina fans en ännu mer detaljerad beskrivning.

Och Pete har flera gånger skämtat om att han har svårt att leva upp till sitt BDE-rykte (Big Dick Energy)

– Jag tyckte inte om att hon prata så mycket om min penis. Allt är stort för henne. Varför berättade hon för alla att jag hade ett stort paket? Jo, för att varje tjej som någonsin kommer se min penis ska bli besviken, skämtade han under ett ståuppframträdande i New York.

Annons

Pete Davidsons dejtinghistorik

Pete Davidson och Cazzie David 2016 – 2018

I två år var Pete tillsammans med Cazzie David, dotter till den amerikanska komikern Larry David. Pete har vid flera tillfällen sagt att Cazzie var en av anledningarna till att han lyckades bli nykter under 2017.

Pete Davidson och Cazzie David

PETE DAVIDSON OCH Ariana Grande Maj 2018 – oktober 2018

Pete Davidson blev namnet på allas läppar när det blev känt att han dejtade Ariana Grande. Bara några veckor efter att paret träffats förlovade de sig. Men romansen höll bara några månader innan paret bröt förlovningen och gick skilda vägar. Strax efter att paret gjort slut släppte Ariana låten Thank You, Next där hon bland annat sjunger om sin romans med Pete.

Annons
Pete Davidson och Ariana Grande

PETE DAVIDSON OCH Kate Beckinsale januari 2019 – April 2019

I några månader, efter hans publika uppbrott från Ari, dejtade Pete skådisen Kate Beckinsale. Deras relation blev omtalad i pressen främst på grund av deras åldersskillnad på 21 år. Något som Pete också kommenterade:

– Folk är tydligen fascinerade med vår åldersskillnad. Men det är inget som stör oss.

Pete med 21 år äldre Kate Beckinsale

PETE DAVIDSON OCH Margaret Qualley juli 2019 – oktober 2019

Skådisen, som bland annat är känd för Once Upon a Time in Hollywood, och Pete hade en uppmärksammad romans under två månader sommaren 2019. Margaret är också dotter till skådespelerskan Andie MacDowell.

Annons
Pete Davidson och Margaret Qualley

Pete Davidson och Kaia Gerber Oktober 2019 – Januari 2020

Ser Kaia bekant ut? Hon är nämligen väldigt lik mamma Cindy Crawford. Pete och modellen Kaia dejtade i fyra månader innan de gick separata vägar. Under tiden de var tillsammans hade Kaia ett halsband med bokstaven P.

Pete Davidson och Kaia Gerber

PETE DAVIDSON OCH Phoebe Dynevor Mars 2021

Petes nuvarande flickvän ryktas vara ingen mindre än Bridgerton-skådisen Phoebe Dynevor. Paret har synts tillsammans både i New York och England och enligt uppgifter till Daily Mail ska paret ha kommit varandra nära. Men varken Pete eller Phoebe har kommenterat ryktena.

Pete Davidson och Phoebe Dynevor

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons