Allt du behöver veta om skådespelaren Ana de Armas

Ana de Armas är aktuell som Marilyn Monroe i filmen Blonde

Aktuell som Marilyn Monroe i filmen Blonde och tillsammans med skådespelarkollegan Ben Affleck. Här är allt du behöver veta om skådespelaren Ana de Armas.
05 oktober, 2020

Lägg namnet Ana de Armas på minnet. Skådespelaren är aktuell i flera spännande filmprojekt 2021, däribland Netflixfilmen Blonde där hon spelar rollen som Marilyn Monroe. Dessutom syntes de Armas nyligen på omslaget av mexikanska VOGUE och ryktas flytta ihop med skådespelarkollegan Ben Affleck när som helst. ELLE har samlat allt du behöver veta om stjärnan!

Vem är Ana de Armas?

Ana de Armas, eller Ana Celia de Armas Caso som hon egentligen heter, är en kubansk-spansk skådespelare född i Havana den 30 april 1988. De Armas skådespelarkarriär tog fart på Kuba redan som tonåring, där hon blev känd som Marie i den romantiska dramafilmen Una Rosa de Francia från 2006. Som 18-åring flyttade hon till Spanien, bosatte sig i Madrid och syntes i den populära tonårsdramaserien El Internado från 2007 till 2010.

Flyttade till Los Angeles 2014

2014 gick flyttlasset till Los Angeles efter att Ana de Armas nya agent i Hollywood såg möjligheterna för henne i den ikoniska filmstaden. Då kunde skådespelaren knappt engelska och studerade språket på heltid under fyra månaders tid för att vara aktuell för så många roller som möjligt. 2016 syntes de Armas i den erotiska thrillern Knock Knock, där hon bland annat spelade mot Keanu Reeves, tätt följt av komedin War Dogs och sportfilmen Hands of Stone.

Ana de Armas stora genombrott i Blade Runner 2049

Tre år efter flytten till Hollywood var det dags för Ana de Armas stora genombrott på den vita duken. I filmen Blade Runner 2049 syntes skådespelaren i rollen som hologrammet Joi, som även var tillsammans med Ryan Goslings karaktär K. 2019 spelade hon sjuksköterskan Marta Cabrera i Knives Out och nominerades till Bästa kvinnliga huvudroll i en musikal eller komedi på prestigefyllda Golden Globes Awards, som prisar amerikanska biofilmer och tv-serier.

Aktuell i Netflix-filmen Blonde – i rollen som Marilyn Monroe

Den kubansk-spanska skådespelaren är aktuell i flera filmer 2021. I den nya James Bond-filmen No Time to Die, vars premiär var inplanerad till 2020 men har flyttats fram två gånger på grund av den rådande pandemin, ser vi de Armas i rollen som Paloma. Dessutom kommer De Armas spela mot Ben Affleck i den erotiska thrillern Deep Water som baseras på en novell av Patricia Highsmith med samma namn. Den allra största snackisen är dock Netflix-filmen Blonde där Ana de Armas axlar rollen som Marilyn Monroe. Filmen baseras på Joyce Carol Oates novell med samma namn och de Armas fick rollen redan efter sin första audition.

tillsammans med BEN AFFLECK

Ana de Armas har tidigare varit gift med den spanska skådespelaren Marc Clotet. Paret gifte sig 2011, men gick skilda vägar tidigt 2013. Efter det har de Armas bland annat varit tillsammans med amerikanske talangscouten Franklin Latt och kubanske konstnären Alejandro Piñeiro Bello. Numera är Ana de Armas, eller Benana som flertalet medier hellre kallar paret, tillsammans med Hollywoodstjärnan Ben Affleck. Paret möttes på inspelningen av Deep Water hösten 2019 och ryktas snart både flytta ihop och förlova sig.

Foto: Shutterstock.

LÄS MER

Spana in kändisarna som visar upp sin nya kärlek 2020

Här är de bästa filmerna 2020 – som baseras på en sann historia

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: