Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Allt du behöver veta om nya Netflix-snackisen Malcolm & Marie

12 jan, 2021 
Allt du behöver veta om Netflix-filmen Malcolm & Marie med Zendaya i huvudrollen
Snart kan du stilla Euphoria-begäret tack vare Netflix-filmen Malcolm & Marie, med storstjärnan Zendaya Coleman. ELLE listar allt du behöver veta om filmen – som spelades in i karantän.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Serier att se framemot 2021Brand logo
5 Serier att se framemot 2021

Har du också Euphoria-abstinens? Du är långt ifrån ensam. Många Euphoria-fans blev rejält besvikna när inspelningarna av säsong två ställdes in till följd av rådande pandemi. Men det stoppade inte storstjärnan Zendaya Coleman och Sam Levinson, skaparen bakom succéserien, från att skapa något helt nytt – med coronariktlinjer i åtanke. ELLE samlar allt du behöver veta om Netflix-snackisen Malcolm & Marie.

Vad handlar Malcolm & Marie om?

Den (redan nu) rejält omtalade Netflix-filmen Malcolm & Marie skildrar ett par med en minst sagt stormig relation. I det romantiska dramat följer vi filmskaparen Malcolm och hans partner Marie. Paret kommer hem från en lyckad filmpremiär för en av Malcolms filmer och succén tycks vara ett faktum. Stämningen vänder dock lika snabbt när parets relation istället hamnar i fokus och hemligheterna avlöser varandra.

Vilka är med i Malcolm & Marie?

Stora produktioner rimmar förstås illa med rådande världsläge, något som definitivt speglas i rollistan – som endast består av två karaktärer. Malcolm spelas av John David Washington, som slog igenom som Ron Stallworth i Spike Lees BlacKkKlansman från 2018. Marie spelas i sin tur av den omåttligt populära Euphoria-stjärnan Zendaya Coleman, vars karriär gått (och fortsatt går) spikrakt uppåt sedan Euphoria drog igång i juni 2019. Sam Levinson, som ligger bakom Malcolm & Marie, ligger även bakom Euphoria.

Zendaya Coleman och John David Washington spelar i Malcolm & Marie
Zendaya Coleman och John David Washington spelar mot varandra i Malcolm & Marie. Foto: Netflix.

Filmen spelades in i karantän

Enligt amerikanska nöjessajten Deadline kontaktar Zendaya Sam Levinson och föreslår en film i karantän till följd av att inspelningarna av Euphoria flyttats fram. Sex dagar senare är manuset till Malcolm & Marie färdigskrivet. Netflix-filmen spelas sedan in i karantän mellan 17 juni och 2 juli 2020 i det eko-vänliga huset Caterpillar House i Kalifornien. Både skådespelare och team följer strikta riktlinjer både före, under och efter inspelningens gång och är dessutom väldigt få till antalet. I teamet finns flera som vanligtvis jobbar med Euphoria, men som har varit arbetslösa på grund av pandemin.

Annons

Zendaya bär egna kläder och smink i Malcolm & Marie

Utöver att initiera projektet och även finansiera filmen ligger Zendaya dessutom bakom kläder och smink – som allt är hennes eget.

– Det var rena drömmen för en skådespelare, men också rätt nervöst. När du har en tanke och verkligen investerar dina egna pengar i det, alltså jag bar mina egna kläder och gjorde mitt eget hår och smink, så är det svårt att inte bli lite osäker, säger Zendaya i en intervju med ELLE som du kan läsa i sin helhet här.

Se trailern till Malcolm & Marie här:

Finns det någon trailer att dyka ner i redan nu? Tacksamt nog så finns just det. Den första trailern, som släpptes i början av januari 2021, får vi en inblick i Malcolm och Maries turbulenta förhållande under närmare tre intensiva minuter.

Malcolm & Marie har premiär på Netflix lördag 5 februari 2021.

Foto: Netflix.

Källa: ELLE.

LÄS MER:

Zendaya i exklusiv intervju: "Just nu måste vi som svarta omfamna glädjen"

Här är allt vi vet om Euphoria säsong 2 på HBO

ELLEs skönhetsexpert : "Jag ställde alla mina frågor till Zendayas makeupartist"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons