Allt du behöver veta om Bachelor USA säsong 24

Allt du behöver veta om Bachelor USA säsong 24

18 år har gått sedan det första avsnittet av Bachelor hade premiär i USA, och nu har den 24:e säsongen rullat igång. Här är allt vi vet om den nya säsongen med Peter Weber i huvudrollen!
27 januari, 2020

Bachelor USA, dokusåpan där en ungkarl dejta olika kvinnor i hopp om att till slut hitta och välja sin livspartner, har sänts i hela 18 år. Programmet har varit en stor succé ända sedan starten och har fått flera uppföljare – bland annat The Bachelorette, Bachelor in Paradise och The Bachelor Winter Games. Den svenska versionen av programmet, Bachelor Sverige, sändes för första gången 2015, och Bollnäs-killen Pär Nilsson blev den första att kliva in som bachelor.

Den 6 januari i år hade den 24:e säsongen av dejtingsåpan premiär och i fokus i år står 28-åriga Peter Weber. Här är allt vi vet om Bachelor USA säsong 24!

Peter Weber – årets bachelor i Bachelor USA

Peter Weber är 28 år, jobbar som pilot på amerikanska Delta Airlines och bor i Westlake Village, Kalifornien.

– Det kommer att vara mycket upp och ner, det vet jag. Det finns en möjlighet att ta fel beslut men jag kommer att följa mitt hjärta. Hur klyschigt det än kan låta, så litar jag på det. Jag ser verkligen fram emot att hitta min tjej, sade han i september förra året när det blev klart att det var han som skulle vara årets bachelor.

De tävlar om årets bachelor

30 kandidater är med och tävlar om Peter Webers gunst. Fem av dem är så kallade skönhetsdrottningar och har vunnit flera skönhetstävlingar; Alayah Benavidez, Hannah Ann Sluss, Kelsey Weier, Victoria Paul och Maurissa Gunn.

Den deltagare som verkar stå för dramat bland deltagarna i år ska vara Victoria Fuller, en 25-årig rekryterare från Virgina Beach, som enligt flera sajter ska ha ställt till med bråk före, under och efter programmet spelades in.

Peter Weber och Hannah Brown – dramat bakom kulisserna

En av de stora snackisarna i årets säsong är att Peter Weber har ett förflutet med en av deltagarna i programmet, Hannah Brown. Weber var nämligen med i förra årets version av The Bachelorette där han tävlade om Hannah Browns hjärta. Weber blev eliminerad när det bara var tre kandidater kvar, precis efter det att duon hade haft en romantisk kväll i en lyxsvit. Han ska ha blivit väldigt chockad och gråtit över beslutet och har i flera intervjuer efteråt sagt att han fick sitt hjärta ordentligt krossat i programmet.

Brown, som i programmet till slut valde Jed Wyatt, ska i sin tur också ha sagt att hon ångrat att hon släppte taget om Weber och att hon fortfarande har känslor för honom.

I nya säsongen av Bachelor dyker Brown upp i det andra avsnittet och rör upp ordentligt bland deltagarna. Bland annat syns hon diskutera med Weber kring om hon ska stanna i programmet eller inte. Om hon väljer att stanna eller inte är fortfarande oklart.

Hannah Brown medverkade i The Bachelorette 2019.

Hannah Brown krossade Peter Webers hjärta i The Bachelorette 2019.

Här spelades programmet in

Det här året har produktionsteamet spelat in i Cleveland, Ohio, och på Costa Rica. På den sistnämnda inspelningsplatsen ska Weber ska ha råkat ut för ett stort skärsår i ansiktet när han skadade sig på en golfbil. Bachelorn fick till och med åka till sjukhuset och sy, och fick ett litet ärr ovanför ögonbrynet efter incidenten. Säsongen kommer även att innehålla resor till Chile och Peru. 

Här kan du se Bachelor USA, säsong 24

Du kan se den 24:e säsongen av Bachelor USA på Cmore.se och TV4 Play.

Foto: TT

Läs mer:

Piloten Peter Weber – allt om årets Bachelor i USA

Tyler Cameron från The Bachelorette – allt du behöver veta

Vad hände med Jed Wyatt efter The Bachelorette?