Allison Williams i ny intervju: Det kommer jag inte sakna med Marnie

Allison Williams i ny intervju: Det kommer jag inte sakna med Marnie

Girls går mot sitt slut. I kväll har den sista säsongen av succéserien Sverigepremiär.
13 februari, 2017

I kväll, måndag den 13 februari, börjar den sista säsongen av Girls rulla på C More samt på HBO Nordic. Elle.se har fått en intervju, gjord av HBO, med skådespelerskan Allison Williams, som spelar karaktären Marrnie Michaels i serien.

Girls har varit en så stor del av ditt liv i flera år nu. Hur känns det nu när serien går mot sitt slut?

– Jag har inte riktigt tillåtit mig själv att tänka på det än. Jag tror att vi alla kommer att fatta det först i sommar, då man börjar känna i kroppen att det är dags att gå tillbaka till arbetet men kalendern säger ”nej, det ska du inte”. Jag vet knappt hur livet ser ut utan Girls och det är lite skrämmande.

När den nya säsongen drar i gång verkar det som om Marnie, din karaktär, går igenom en hel del.

– Ja, och när gör hon inte det, egentligen? Men jag kan säga så mycket som att i slutet av den här säsongen då vet vi att allt kommer bli okej för Marnie.

Varför är Marnie så dålig på att hitta rätt person att bli kär i? Både Desi och hennes ex, Charlie, är ju missbrukare…

– Ja, det är chockerande att hon hittar de här människorna. Den som kommer absolut närmast att vara rätt för henne är ju Ray. Men egentligen behöver hon någon som är norr om Charlie och Ray, men söder om Elias och Desi – det finns en gyllene medelväg där någonstans. Problemet är också att hon tror att männen hon möter ska vara som en schweizisk armékniv, att de ska kunna vara allt för henne. Hon vill att de ska vara hennes vän, hennes cheerleader och hennes lärare.

Marnie är väl den där personen som träffar en partner och som flyttar ihop med den personen direkt?

– Ja verkligen! Hundra procent. Det har funnits två gånger under de senaste säsongerna när Marnie har varit onåbar när Hannah har behövt henne som mest. Jag hatar det. Varför kan inte Marnie komma när hon ringer och bara vara där?

– Hon är inte riktigt på det där stället i livet där hon kan sätta på sin egen syrgasmask och sedan hjälpa andra. Hon håller fortfarande på att mixtra med sin egen mask.

Var det konstigt att spela Marnie, vars privatliv är så rörigt, när du var nygift och på en mycket mer stabil plats i livet?

– Oh ja. När det kommer till mitt eget liv är jag världens största fan av allt som är tråkigt och stabilt.  Men jag älskar att mitt privatliv knappt har förändrats sedan showen började, eftersom det gör att jag känner mig väldigt bekväm.

Vad har du lärt dig från Marnie?

– Mycket. jag gillar att hon är så modig. Det finns liksom inte en enda mikrofon hon inte har velat prata i och hon har aldrig träffat någon som hon har känt inte har varit intresserad av henne, hur hon känner och vad som händer i hennes liv.

Vad kommer du sakna mest med Marnie?

– Att hon är så naiv.

Vad kommer du inte sakna?

– Marnies lägenhet. Den är så liten. Och med 20 personer till i rummet, personer som dessutom har med sig massor av material och kameror, så känns det nästan som om de alla har sex med dig.

Om tio år, skulle du vilja återförenas med Marnie?

– Verkligen, till ett hundra procent. Jag kan knappt vänta.

Girls finns att se på C More och HBO Nordic.

Foto IBL