Alla tjejer har tydligen en prick på handleden – internet går bananas

04 jun, 2019 
Tjejer prick på handleden
Plötsligt exploderar Twitter av bilder på handleder med en prick. Varför? För att någon upptäckte att jättemånga tjejer har en likadan prick på ovansidan av handleden och nu kan vi inte släppa det.
Annons

Okej, först lite bakgrund kring det här internetfenomenet som får oss alla att plötsligt inspektera våra handleder:

Den 22 maj publicerade en tjej på Twitter en bild på fyra handleder som alla hade varsin prick. Samtidigt ställde hon frågan om det var fler som hade samma sak.

Tjejer… Har ni en fräken i mitten på handleden eller är det här en myt lmao”, skrev hon.

”Alla” har en prick

Plötsligt började tråden på Twitter gå varm med människor som delade med sig av bilder på sina egna handleder och det visade sig att det faktiskt är så att många (jag inräknad!), har en prick på handleden.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

I skrivande stund har Twittertråden nästan 14 000 svar och posten är gillad över 64 000 gånger.

Vissa var mer chockade än andra av fräken-upptäckten.

Men exakt varför så många av oss har en prick på handleden har ännu inte fått något exakt svar. Men en teori som presenterats är att dina handleder är en plats på din kropp som ofta exponeras för sol, vilket gör att kroppen producerar melatonin som kan göra att fräknar blir mörkare.

Annons

Nyheten sprids över världen

Det roliga fenomenet har nu uppmärksammats i många medier. Från USA, till Storbritannien och till och med Australien.

Men håll med om att internet-trenden med att visa upp sin handledsprick är mycket trevligare än andra trender som planking där folk ramlade och slog sig?

Och glöm inte solkrämen i sommar, oavsett om du har en prick på handleden eller inte!

Läs mer:

Annons
Innehåller annonslänkar