Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

Alla säsonger av Skam tillbaka på SVT Play

01 jun, 2020 
Av
skam på svt play
Har du saknat Skam? Nu släpper SVT Play äntligen alla fyra säsonger av den hyllade ungdomsserien på nytt – och fansens reaktioner på nyheten är bara för bra!
Annons
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höstBrand logo
De bästa serierna och dokumentärerna på SVT i höst

För fem år sedan kom den första säsongen av norska Skam, serien som skulle ta hela världen med storm. I avsnitt som bara var en kvart långa fick vi lära känna Eva Mohns och de andra förstaårseleverna på Hartvig Nisses gymnasieskola i Oslo. Nu kan vi alltså återse dem igen.

Jubel på Facebook

”Äntligen finns alla säsonger av Skam igen på SVT Play”, skriver SVT själva i ett inlägg på Facebook. Bland kommentarerna är det idel hurrarop.

”Vad härligt. Min dotter var lite för liten när det gick men ville gärna titta. Nu har hon mer åldern inne”, skriver en följare.

”Nu gör det inget om det blir dåligt väder i sommar”, skriver en annan och ”Wow! Ännu en chans att se bästa serien! Passa på!”, skriver en tredje.

Inlägget har i skrivande stund 1 300 reaktioner.

Det handlar säsongerna om

Var det ett tag sedan du tittade på serien, eller har den helt gått dig förbi, kommer här en liten recap.

I första säsongen är det Eva, hennes relation med Jonas och att hitta nya vänner som står i fokus. I andra säsongen följer vi självsäkra och självständiga Noora som faller för skolans största fuckboy William, och i tredje säsongen är det Isak som blir osäker på sin sexualitet när han faller för Even. Säsong fyra handlar om muslimske Sana och hennes upplevelse av tonårstiden. Serien bygger på händelser som du garanterat kommer känna igen dig i, antingen för att du själv upplevt det eller att en kompis har det.

Annons

Följ karaktärerna på Instagram

En del av charmen med Skam när det begav sig var att alla karaktärer även hade aktiva konton i sociala medier där dialoger och bilder postades löpande. Nu är det vilande konton, men nog så kul att kolla in samtidigt som du ser serien på nytt:

Noora Saetre: @loglady99

Eva Mohn: @evamohn2

Vilde Hellerud: @ellevillevillde 

Sana Bakkoush: @sana_bakkoush

Jonas Vasquez: @jonas9000

Isak Valtersen: @isakyaki

Chris Schistad: @chrisschistad

William Magnusson: @magnussonwiliam 

Här ser du Skam

Alla fyra säsonger av Skam ligger nu uppe på SVT Play och du hittar dem här.

Foto: NRK

LÄS MER:

Annons