Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Aliette Opheim berättar om destruktiva relationen

22 jul, 2022 
AvMichaela Mastad
AvMichaela Mastad
FotografMattias ahlm/sveriges radio
Denna gång är det dags för den talangfulla skådespelerskan Aliette Opheim att ta plats som sommarvärd i P1. Men vägen till framgång har inte varit lätt. I sitt sommarprat öppnar hon upp sig om en tidigare destruktiv relation.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 saker du vill veta om Aliette OpheimBrand logo
5 saker du vill veta om Aliette Opheim

Nyligen var det dags för skådespelerskan Aliette Opheim att agera sommarvärd i P1. I hennes sommarprat får vi ta del av flera livsöden som både varit traumatiska och fantastiska. Men dessa öden har något gemensamt – de har format Aliette till den hon är i dag.

– Jag var nyss fyllda 20 och hade precis gjort min filmdebut när jag träffade honom första gången, börjar Aliette sin historia med.

Aliette hade precis träffat sin första, stora kärlek och för henne var han perfekt även om han nyss precis kommit ut ur fängelset.

– Jag minns inte hur länge han suttit den gången men det spelade ingen roll. Han hade kunnat gjort vad som helst för jag blev så otroligt kär, säger hon.

Aliette, hennes pojkvän och hans hund Herkules flyttade in i hennes lilla etta och blev genast en familj. Herkules var Aliettes stora kärlek och den vackraste hund som hon någonsin har lagt sina ögon på, berättar hon. För att få det att gå ihop ekonomiskt hemma arbetade Aliette svart i en reception på en frisörsalong. Men något som var tydligt var att de alltid hade dåligt med pengar.

Annons

– Men det löste vi ganska bra till en början, när vi handlade mat så stoppade min kille köttet i kallingarna och laxfileér i fickorna.

Aliette om skulderna och bråken med pojkvännen

Men det var inte bara ekonomin som var ett problem i relationen. Aliettes pojkvän var oftast ute och snurrade på nätterna. Och han kom oftast hem påtänd och full, ibland med pengar men oftast pank.

– Vi bråkade mycket om det, vi skrek och kallade varann saker tills jag inte vågade skrika mer. Han tryckte testo och fick ibland svarta ögon. I takt med att våra bråk eskalerade, så växte våra skulder hos Kronofogden, Inkasso och andra fiender. Vi höll på att förlora min lägenhet och jag hade slutat med att öppna den där skrikande högen av post, säger hon.

Det var så relationen fortsatte att utspela sig – pojkvännen åkte in och ut från fängelset och Aliette hälsade på. Paret fortsatte att bråka, Herkules skällde och grannarna klagade.

AnnonsAlla vågade röra på sig igen

Aliette minns tillbaka i sommarpratet på en specifik händelse som inkluderade hennes pojkvän och hunden Herkules – något som fick henne att bli helt handlingsförlamad.

– Jag sitter på sängen och hör den hårda delen på ett flexi-koppel slår om och om igen mot Herkules huvud. Slagen matas och Herkules ligger bara där och tar emot. Han är ingen liten hund och han kan bita tillbaka men det gör han inte. Herkules kvider och då får han ett slag till. Jag vet inte hur länge det pågick, det kändes som en evighet men det kanske bara var några sekunder, berättar Aliette.

Efter ett tag så lägger pojkvännen sig på hunden och låtsas-morrar mot honom för att få igång honom. Hunden tvekar för att avgöra om pojkvännen fortfarande är arg.

– Men så ser Herkules det vackra breda leendet och spänningarna släpper i nacken. Han vågar försiktigt vifta på svansen och slickar min pojkvän i ansiktet innan han reser sig.

– Man måste vara hård mot honom annars fattar inte det där jävla mongot, säger pojkvännen.

Efter det kom luften tillbaka i rummet och alla vågade röra på sig igen, avrundar Aliette händelsen med.

Foto: TT

Annons