Aliette Opheim om relationen med pojkvännen: ”Han är väldigt fin”

26 nov, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Aliette Opheim
Mitt i dunderkarriären ger Aliette Opheim en intervju i vilken hon berättar om sin relation med pojkvännen, och samtidigt gör hon klart att hon är en ”crazy catlady”.
Annons
TV: 5 saker du vill veta om Aliette Opheim
TV: 5 saker du vill veta om Aliette Opheim

Aliette Opheim, 36, var blott 20 år när hon gjorde sin skådisdebut i filmen Sandor slash Ida 2005, i vilken hon hade en av huvudrollerna. Efter detta gjorde hon ett uppehåll från både vita duken och teaterscenerna. Sedan började hon Scenskolan (hon kom in redan på första försöket) och efter det har vi sett henne i storsuccéerna Kalifat, Björnstad, Katla, Zebrarummet, den internationella Amazon-serien Patriot, och nu i Knutby-dramat och snart även i Svart krabba.

Kalifat 0 Bildtext: Pervin (Gizem Erdogan) och Fatima (Aliette Opheim). Foto: Johan Paulin/SVT Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.Bilden får endast användas i programpresenterande sammanhang. Fotografens namn, Sveriges Television samt programmets titel skall alltid anges.
Bild från SVT-serien Kalifat, Pervin (spelad av Gizem Erdogan) och Fatima (Aliette Opheim).

Aliette Opheim om hårda arbetet: Relationer försvinner

– Jag har verkligen jobbat mycket. Men jag har hittat det som jag verkligen vill göra, och där jag får utlopp för min kreativitet, säger hon samtidigt som hon poängterar att hon varit tvungen att prioritera bort sådant man inte hinner med. Men hon slår samtidigt fast att hon måste vara lojal till sitt skapande.

Annons

– Det kan bli lite jobbigt, för vissa relationer kanske försvinner. Sen har jag verkligen funderat väldigt mycket över det här den senaste tiden: För i perioder av återhämtning, då kanske man börjar höra av sig till vännerna igen. Det blir hela tiden på ens egna villkor, vilket jag tycker är en viktig reflektion, säger Aliette Opheim i en stor intervju med Expressen.

Aliette Opheims ord om relationen med pojkvännen

Karriären präglas av hårt jobb i stora serier, men till vardags hänger Aliette Opheim med sin kille och sina två katter i sin lägenhet i Stockholm.

– Precis. Två katter. Men min sambo har förbjudit mig att prata om katterna i intervjuer. Han säger att jag framstår som en crazy cat lady. Hade jag fått bestämma hade jag haft ett osunt antal katter. Men det får inte jag för min kille och min mamma, vilket kanske är bra. Men jag måste ändå få säga att mina katter har lärt mig mycket om mig själv och är som ens följeslagare. En fantastisk närvaro i mitt liv, säger hon samtidigt som hon förklarar att hon tror att hennes kära sambo inte vill att hon talar om honom i intervjuer.

Annons

– Men vi har det bra. Han är väldigt fin, avslöjar hon dock om sambon som hon nu varit tillsammans med i ungefär ett och ett halvt år.

Aliette Opheim Knutby

Foto: TT/Instagram

Se också: Kändisbröllop 2021 – 10 par som gift sig i år
Se också: Kändisbröllop 2021 – 10 par som gift sig i år
Annons