Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Alicia Vikander om mötet med de brittiska kungligheterna

02 feb, 2018 
AvIda Gustafsson
I kvällens Skavlan berättar Alicia Vikander om hur det var att träffa de brittiska kungligheterna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 saker du vill veta om Alicia VikanderBrand logo
10 saker du vill veta om Alicia Vikander

Alicia Vikander var inbjuden på brittiska ambassadens middag med Will och Kate som hölls i Stockholm tidigare i veckan. Ikväll gästar hon Fredrik Skavlan där hon bland annat svarar på hur man tilltalar brittiska kungligheter.

– Jag har ju sett The Crown! Det var faktiskt det första jag och min vän började prata med William om. Han är tydligen ett Game of Thrones-fan fick jag veta.

Under middagen, då alla gäster gått in och satt sig vid borden först visste hon inte riktigt hur hon skulle göra.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Jag satt liksom och kikade, jag gissar att man väntar, jag var väldigt hungrig. Men normalt sett, om man är över 10 personer vid ett bord har man tillåtelse att börja vid ett bord. Men det var ingen annan som började så jag höll tillbaka. Jag visste inte ens om jag fick – jag tog inte ens en klunk vatten för jag tänkte: nej, jag bara väntar nu.

Trodde vi var ett par

Filmregissören Ruben Östlund får i programmet bemöta hur det egentligen var när tysk press kopplade ihop honom med Angelina Jolie, som hennes nya pojkvän, efter att de tagit i hand med varandra på röda mattan.

Annons

– Jag får reda på det genom att min fru säger det till mig på telefon. Min fru var så cool, hon hade sagt (till tyska journalister, reds anm) att ”får Ruben Angelina att le då är jag bara glad för det”. Då tänker jag ut att mitt svar ska bli, när pressen ringer: ”Nä, jag och Angelina är bara vänner”.

Ytterligare en av gästerna är danske stjärnkocken René Redzepi, känd från Köpenhamnsrestaurangen Noma, som bjuder programmets gäster på pissmyror och pesto som han gjort på pissmyror. Inga konstigheter för Alicia som konstaterar:

– När jag var liten gick jag i skogen och åt myror.

Av deras miner att döma var det ingen smakhöjdare.

Övriga gäster i kvällens Skavlan är svenska regissören Lisa Langseth, skådespelerskan Ingebjørg Bratland och Bo Kaspers Orkester.

Se Skavlan i kväll kl 21.00 på SVT 1 och på SVTPlay. 

Läs mer:

Kungliga stilikonen Kate inviger unik utställning på NK i Stockholm

Kungliga stilikonen till Sverige – då kommer Kate på besök

Ruben Östlund nomineras till en Oscar för ”The Square”

Annons