Alicia Silverstone hyllas för vassa svaret mot kroppsskamningen

Alicia Silverstone.

TT
Skådespelaren Alicia Silverstone sätter ner foten mot en nedsättande kommentar om hennes kropp – med ett långfinger i luften!
29 januari, 2022

The Requin-aktuella Alicia Silverstone tog i veckan till Tiktok för att ger svar på tal till en bild som hon hittade på sig själv.

Fotot, som visar skådespelaren i en blå klänning har rubriken ”Alicia Silverstone Candid Fat Photo”. Något som så klart inte uppskattas.

TV: 7 av de bästa high school-filmerna genom tiderna
1:38

Efter reklamen: TV: 7 av de bästa high school-filmerna genom tiderna

(1:38)

Slå på ljud

Stöttas efter kroppshånet

Till sitt inlägg på Tiktok har hon valt låten abcdefu av Gayle, och själv dyker Clueless-skådespelaren upp i klippet med ett långfinger riktat mot personen som döpte bilden så.

“Satan. Jag tycker att jag ser bra ut”, skriver hon.

@aliciasilverstone

Damn. I think I look good 😂🤷🏼‍♀️ #abcdefu

♬ abcdefu - GAYLE

Inlägget har fått närmare 650 000 likes, och tusentals stöttande kommentarer och hyllningar från personer som tycker att hennes svar är helt rätt.

Alicia Silverstone, som slog igenom i Svart oskuld från 1993, har tidigare talat ut om kroppsskamningen hon fått utstå under karriären.

“Jag visste att det inte var rätt att håna någons kroppsform”

I en intervju med The Guardian berättar hon bland annat om hur paparazzis hånade henne under tiden hon skulle göra reklam för filmen Batman & Robin. Hon fick smaknamnet ”Fatgirl”, berättar hon, något som naturligtvis tog hårt på den unga skådespelaren.

– De hånade min kropp när jag var yngre. Det var sårande med jag visste att de hade fel. Jag var inte förvirrad. Jag visste att det inte var rätt att håna någons kroppsform, det känns inte rätt att göra mot någon människa, säger hon i intervjun.

Alicia Silverstone berättar också att hennes upplevelser med den filminspelningen gjorde att hon förlorade sin kärlek till filmskapandet. Sedan dess har hon mest sysslat med indiefilmer och tv-serier och hon har blivit mer noggrann med vilka roller hon väljer.

Nu är hon alltså aktuell med skräckfilmen The Requin som precis släppts på streamingtjänster. Hon har också en roll i Barnvaktsklubben på Netflix, vars andra säsong släpptes för några månader sen. Framöver kommer också Reptile, där Benicio del Toro och Justin Timberlake också medverkar, och sci-fi-thrillern Last surivors.

Foto: TT

Se också: Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen
1:39

Efter reklamen: Se också: Stjärnorna från high school-filmerna – så gick det sen

(1:39)

Slå på ljud