Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Alice Stenlöfs miljonregn – så mycket pengar drar hon in

10 aug, 2020 
AvEmma Castman
Just nu går det ingen nöd på Alice Stenlöf. Samarbetena avlöser varandra och kassan klirrar till. Här listar vi hur mycket influencern omsatte i sitt bolag förra året.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I drygt fem år har Alice Stenlöf, 24, arbetat som influencer. Som så många andra inledde hon sin karriär som bloggare, men sedan dess har de sociala plattformarna växt och numera driver hon både en Youtubekanal, ett Instagramkonto och en blogg.

2017 startade hon podcasten Alice och Bianca – Har du sagt A får du säga B tillsammans med Bianca Ingrosso, och i samband med det började karriären blomstra rejält. I augusti förra året la duon ner podden, och sedan dess har både Alice och Bianca skördat stora framgångar på egen hand.

Förra året drog Alice bolag nämligen in närmare 6,5 miljoner kronor. Något som Expressens Dina pengar var första med att rapportera om. Vinsten i Alice Stenlöf AB slutade på drygt 2,9 miljoner och av den summan tog hon ut 366 000 kronor i utdelning.

Jämför man med året innan, när bolaget precis hade startats, ökade både omsättningen och vinsten rejält. Då drog Alice nämligen in drygt 3,5 miljoner kronor och gjorde en vinst på 723 000 kronor.

Annons

Omsättning, resultat och utdelning – det betyder termerna

Ett företags omsättning syftar på de sammanlagda intäkterna från sålda varor och utförda tjänster under en viss period. Omsättning är inte är samma sak som vinst då utgifter ej har räknats bort.

Årets resultat beräknas genom att man tar företagets intäkter minus kostnader. Årets resultat kan vara en vinst, en förlust eller ett nollresultat.

Utdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar från bolaget. Många privata företagare väljer att ha aktieutdelning av skatteskäl, då det är mer lönsamt än att själv ta ut allt i lön.

Foto: TT

LÄS MER:

Vem är Alice Stenlöfs kändiscrush? 15 frågor med influencern

10 saker du inte visste om Alice Stenlöf

Bianca Ingrosso och Alice Stenlöf slutar podda: ”Tack för allt”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons