Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Alexander Skarsgård lär ut svensk slang – och nätet älskar det

19 nov, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Ingen förklarar "lagom" så bra som professor Skarsgård!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Efter ett flertal filmproduktioner är skådespelaren Alexander Skarsgård åter tillbaka i tv-seriernas värld. I The Little Drummer Girl spelar svensken en israelisk spion i 1970-talets Grekland och i dag visas det allra första avsnittet i Storbritannien. Här i Sverige kan du se miniserien med start den 13 december på streamingtjänsten Cmore.

I samband med premiären gästar Skarsgård Vanity Fairs programserie Slang School, där olika kändisar lär ut slang och termer från världens alla hörn. Tom Hardy, Natalie Portman och Jennifer Lawrence är bara några av stjärnorna som varit med och nu har programmet alltså äntligen fått blågul representation.

Här förklarar Skarsgård givna uttryck som ”fika” och ”lagom” men också betydligt mer omoderna fraser som knappast kan kallas för slang, till exempel ”dra mig baklänges” och ”du har satt din sista potatis”.

Men det verkar fansen inte bry sig särskilt mycket om. Klippet har nämligen blivit en riktig succé med hundratusentals visningar på bara några dagar.

Nu svämmar kommentarsfältet över av uppskattning till vår svenske hunk och ja, vi kan inte göra annat än att hålla med om vad som sägs:

Var kan vi anmäla oss för svenska språklektioner, professor Skarsgård?” frågar sig en tittare.

Föd mina barn”, lyder en annan kommentar.

Se Alexander Skarsgårds svenska slangskola:

Läs mer:

Alexander Skarsgård spelar hemlig agent i nya serien The Little Drummer Girl

Robyn åker på turné – här är datumen och städerna

Ariana Grande: ”Terapin räddade mitt liv”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons