Alexander Skarsgård lär ut svensk slang – och nätet älskar det

19 nov, 2018 
AvAnaïs González Cruz
Ingen förklarar "lagom" så bra som professor Skarsgård!
Annons

Efter ett flertal filmproduktioner är skådespelaren Alexander Skarsgård åter tillbaka i tv-seriernas värld. I The Little Drummer Girl spelar svensken en israelisk spion i 1970-talets Grekland och i dag visas det allra första avsnittet i Storbritannien. Här i Sverige kan du se miniserien med start den 13 december på streamingtjänsten Cmore.

I samband med premiären gästar Skarsgård Vanity Fairs programserie Slang School, där olika kändisar lär ut slang och termer från världens alla hörn. Tom Hardy, Natalie Portman och Jennifer Lawrence är bara några av stjärnorna som varit med och nu har programmet alltså äntligen fått blågul representation.

Här förklarar Skarsgård givna uttryck som ”fika” och ”lagom” men också betydligt mer omoderna fraser som knappast kan kallas för slang, till exempel ”dra mig baklänges” och ”du har satt din sista potatis”.

Men det verkar fansen inte bry sig särskilt mycket om. Klippet har nämligen blivit en riktig succé med hundratusentals visningar på bara några dagar.

Annons

Nu svämmar kommentarsfältet över av uppskattning till vår svenske hunk och ja, vi kan inte göra annat än att hålla med om vad som sägs:

Var kan vi anmäla oss för svenska språklektioner, professor Skarsgård?” frågar sig en tittare.

Föd mina barn”, lyder en annan kommentar.

Se Alexander Skarsgårds svenska slangskola:

Läs mer:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons