Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Alexander Abdallah om kritikstormen på Twitter: ”Jag är en superskör tönt”

17 jan, 2022 
AvJessica Rådne
Alexander Abdallah
I höstas försvann Snabba Cash-stjärnan Alexander Abdallah från Twitter efter en rad kritiserade inlägg. Nu berättar han om vad som verkligen hände.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Alexander Abdallah, 28, har hyllats för sin insats i Netflix-serien Snabba Cash. Samtidigt har han kritiserats för sin kaxiga image. Efter att ha startat en rad provocerande trådar på Twitter, valde Alexander hösten 2021 att stänga ned sitt konto och dra sig undan offentligheten.

TV: Alexander Abdallah efter twitterstormen: Jag kände mig missuppfattadBrand logo
TV: Alexander Abdallah efter twitterstormen: Jag kände mig missuppfattad

Nu är Alexander tillbaka och aktuell med en av huvudrollerna i ljuddramat De Fria på Spotify. För ELLE beskriver han sig själv som den missförstådda tönten som egentligen bara fått för mycket luft – för snabbt.

– Jag är en superskör tönt som råkade bli känd, säger Alexander Abdallah.

Kommentarer plockades ur sin kontext

porträtt av Alexander Abdallah
Alexander Abdallah vill inte spela kaxig längre.

Det var i oktober i fjol som Alexander Abdallahs twittrande eskalerade. Följarna menade att han skröt om sin framgång som skådis och att han bemötte andras kommentarer med en kaxig ton. Alexander kan idag förstå uppståndelsen, men vill nyansera bilden.

Annons

– Jag twittrade vissa saker och folk plockade det som passade dem och manipulerade fram en egen bild av mig. Jag var i en period där man hyllade mig väldigt mycket, och när den hypen gick ned var man mer intresserad av att sänka den, säger Alexander.

– Det är så vi människor gör. Det är så vi gör med alla personer som blir offentliga väldigt snabbt, fortsätter han.

Ville tona ned sin kaxighet

Alexander menar att han tidigt försökte påtala att allt hans skryt var skitsnack. Att han egentligen är extremt självkritisk, och ville få folk att förstå hur osäker han verkligen är på sig själv.

– Det man hoppade över var alla mina Twitterinlägg där jag skrev ”Hallå, allt det här jag skriver är bullshit. 95 procent av min vakna tid har jag ångest”. De Twitterinläggen där jag gjorde hela min situation komplex av att faktiskt erkänna ”Det här är bara bullshit, jag bara snackar skit. Det här är en person som har väldigt mycket ångest. Jag lurar mig själv att tro att jag är någonting”, det ville man inte diskutera. Det var inte så intressant, säger Alexander nu.

Annons

– Så valde man alla de där inläggen där jag svarade folk väldigt kaxigt och provocerande för att jag tyckte det var jävligt kul. Det var de Twitterinläggen man plockade fram, förklarar han.

Drog sig undan efter kritiken

Snart insåg Alexander att han inte skulle gå vinnande ur en offentlig storm i sociala medier. Han valde då att stänga ned sitt Twitterkonto och skifta fokus.

– Jag är en superskör tönt som råkade bli känd. Därför tog jag bort Twitter ganska snabbt för jag kände att det här är ingen match, det här är inte där jag vill lägga mig, säger han.

– Det gjorde någonting med mig, jag backade extremt mycket. Jag har inte gjort så mycket intervjuer. Jag har inte velat uppdatera lika mycket saker. Jag kände mig också extremt missuppfattad men jag hade inget behov av att bemöta det för att jag tror inte så mycket kaxigt om mig själv.

Alexander Abdallah om att jobba med Hedda Stiernstedt

Alexander Abdallah och Hedda Stiernstedt under inspelningarna av ljuddramat De Fria som släppts på Spotify.

Alexander Abdallah är just nu aktuell med De Fria, ett ljuddrama som finns att steama på Spotify. Hans kemi med motskådespelaren Hedda Stiernstedt är påtaglig, menar han.

– Vi fick en sjukt bra kemi på våran casting och kände ”vad fan hände?”. Jag tror att det var därför det blev vi två. Vi kände att vi hade kemi väldigt mycket när vi jobbade, säger Alexander.

Se också: 7 snabba om mode med Alexander AbdallahBrand logo
Se också: 7 snabba om mode med Alexander Abdallah

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons