Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Alexander Abdallah berättar för första gången om sitt namnbyte

17 sep, 2021 
AvSaga Pettersson
ALEXANDER ABDALLAH BERÄTTAR FÖR FÖRSTA GÅNGEN OM SITT NAMNBYTE
Alexander Abdallah vann en kristall för sin roll som Salim i Snabba cash, och ja, han vann också en plats i många tittares hjärtan. Nu berättar han för första gången om valet att byta namn – det hette han tidigare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här är skådisarna från "Snabba cash"Brand logo
Här är skådisarna från "Snabba cash"

Alexander Abdallah blev ett namn att räkna med efter succén i Netflix-serien Snabba cash som släpptes i våras, och för rollen som Salim vann han en kristall under årets Kristallen-gala. Kort efter Snabba cash såg vi honom som Sam i Thunder in my heart på Viaplay.

Sitt stora genombrott har han sett framför sig sedan han tog examen vid Teaterhögskolan i Malmö.

– Jag visualiserar ganska mycket. Allt som har hänt sedan jag tog examen har jag tänkt på varje kväll innan jag ska sova, det har varit väldigt specifikt: vad jag vill se och ha inom några år. På ett sätt är det sjukt att det blir verklighet. På ett annat sätt så känns det så självklart för jag har vetat vad jag vill ha och jag har jobbat hårt för det, har han berättat i en intervju med TT.

Alexander Abdallah och Evin Ahmad axlar rollerna som Salim och Leya i Snabba cash.
Alexander Abdallah och Evin Ahmad axlar rollerna som Salim och Leya i Snabba cash.

Alexander Abdallahs första ord om namnbytet

Nu gästar han Skavlan, och i programmet får han en fråga om sitt namnbyte – något som förvånar Alexander Abdallah i och med att han inte pratat om det tidigare.

Annons

– Jag har bytt namn, hur visste du det? säger Alexander, och tillägger:

– Det har jag inte sagt till någon. Jag har faktiskt aldrig gått ut med det här.

Det hette han förut

När han var 18 bytte han sitt förnamn, och berättar nu för första gången om beslutet.

– Nej men du kommer att dö. Jag föddes med namnet Jihad Abdallah, och jag valde att byta namn när jag var 18, förklarar han och poängterar samtidigt att han tycker att namnet Jihad är väldigt fint:

– Det är ett jättefint namn, det betyder heligt krig, så man kan göra heligt krig i sig själv. Men terroristerna påstår ju att de gör heligt krig varje gång, säger han och slår fast att de förstört det namnet.

Alexander Abdallah i Skavlan
Alexander Abdallah och Fredrik Skavlan i studion.

Alexander Abdallah: Jag har alltid ifrågasatt tvåsamheten

”Alexander är du rädd för kärleken?”, undrar Fredrik Skavlan. Alexander Abdallahs namnbyte är långt ifrån det enda som det pratas om när skådisen gästar programmet.

Annons

– Folk säger ju det. För att jag alltid ifrågasatt tvåsamheten och de säger att det är för att jag är rädd för kärleken, säger han och förklarar vidare:

– Jag tror att det här med monogami, att det inte har hängt med i samhället och hur vi har utvecklats. Och all digitalisering, att vi är så tillgängliga för varandra, att flörta, och allt sånt. Jag tror att vi är kvar i något gammalt. Och folk som älskar kärleken blir alltid provocerade när jag pratar om det och säger att det är för att jag inte har blivit kär någon gång. Men jag är väldigt öppen, jag välkomnar kärlek också, alltså att bli kär.

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons