Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

House of Gucci: Det gör Patrizias och Maurizios döttrar i dag

02 dec, 2021 
AvEmma Castman
AvEmma Castman
House of Gucci: Det gör Patrizias och Maurizios döttrar i dag
House of Gucci hade nyligen premiär, och frågan många ställer sig efter att ha sett filmen är vad som hände med Gucci-barnen? Här är allt vi vet om döttrarna Alessandra och Allegra!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 saker du vill veta om storfilmen House of GucciBrand logo
6 saker du vill veta om storfilmen House of Gucci

Innan Patrizias och Maurizios äktenskap slutade i tragedi fick de två döttrar tillsammans, Alessandra och Allegra Gucci. Men vad hände egentligen med dem, och vad gör de i dag? Här är allt vi vet!

Vilka är Allegra och Alessandra Gucci?

Allegra och Alessandra är döttrar till Patrizia Reggiani och Maurizio Gucci. Alessandra föddes 1977 och fyra år senare, 1981, kom lillasyster Allegra. Innan deras pappa förlorade sina andelar i legendariska Gucci stod de på tur att ärva familjeföretaget.

Allegra och Alessandra Gucci
Alessandra och Allegra Gucci, år 2004.

Systrarna var 18 respektive 14 år när deras pappa mördades.

Hur var Gucci-barnens förhållande till sina föräldrar?

Exakt vilken relation Allegra och Alessandra hade till sina föräldrar är inte helt säkert, men enligt flera medier ska de ha varit ganska nära fram till Maurizios bortgång.

Annons

Några år innan mordet drabbades Patrizia av en hjärntumör, och då ska hennes döttrar tagit väl hand om henne. Efter mordet ska de till och med ha bott hemma hos sin mamma, och hävdat att hon var oskyldig.

Så reagerade Alessandra och Allegra när deras mamma greps

När Alessandra var 20 och Allegra var 16 greps Patrizia för mordet på sin exman, och till en början ska döttrarna ha fortsatt kämpat för att få sin mamma frikänd. De kampanjade för en ny rättegång, och hävdade att Patrizias (då borttagna) hjärntumör gett upphov till personlighetsförändringar och förvirring.

Patrizia Reggiani
Patrizia Reggiani, fotot är taget på 80-talet.

Allegra och Alessandra var så säkra på att deras mamma var oskyldig att Allegra till och med bestämde sig för att studerade juridik vid Milanos universitet för att kunna hjälpa Patrizia ytterligare.

Annons

Med tiden blev deras förhållande dock ansträngt, och efter att Patrizia hamnat i fängelse ska döttrarna tagit mer och mer avstånd från henne.

Så är relationen mellan Patrizia och hennes döttrar i dag

I oktober 2016 släpptes Patrizia ur fängelset, och i en intervju från samma år berättade hon att hennes döttrar klippt bandet med henne och inte låtit henne träffa sina barnbarn.

Allegra och Alessandra ska ha försökt hindra Patrizia från att få ta del av de pengar som Maurizio lovat henne, men utan framgång. Döttrarna tog ärendet till domstol, men förlorade. Vilket innebär att Patrizia varje år tilldelas en stor summa pengar från Guccis egendom.

Vad gör Allegra och Alessandra Gucci i dag?

Både Allegra och Alessandra har valt ett liv bortom offentligheten. Enligt The Guardian bor systrarna någonstans i Schweiz, är gifta och har barn. Enligt uppgifter ska de vara väldigt rika, då de ärvt sin pappas förmögenhet som ryktas vara värd omkring 400 miljoner dollar.

Alessandra och Allegra Gucci tittar in i kameran.
Varken Alessandra eller Allegra har någon kontakt med sin mamma i dag.

Amerikanska medier uppger att Allegra har ett stort intresse för gamla båtar och bilar, medan Alessandra mer gillar mode. 2009 släppte Alessandra en exklusiv väskkollektion, som gick under namnet The First. Hon ska ha döpt väskorna efter hennes farfar Rodolfo, hennes pappa Maurizio, och henne själv.

Artikelinspiration: Bustle

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons