Så gamla är skådespelarna i Outer Banks i verkligheten

En båt med skådespelarna i outer banks

Outer Banks har blivit Netflix nya succé. I tv-serien spelar de tonåringar, men i verkligheten är de betydligt äldre.
23 april, 2020

Den senaste i raden succéserien på Netflix heter Outer Banks och är något för de som älskar drama i amerikansk överklassmiljö. Den innehåller allt från snygga skådisar och kärlek till mörka hemligheter och vänskapsband.

Vad handlar Outer Banks om?

Serien utspelas i North Carolina och kretsar kring det segregerade Outer Banks, en lyxig semesterort för de allra rikaste. John Booker Rutledge tillhör den andra kategorin invånare, en fattig surfarkille som ständigt tvingas vända på slantarna för att få vardagen att gå runt.

När John får chansen att förändra sitt liv tvekar han inte en sekund. Hans försvunna far sägs nämligen ha gömt en guldskatt värd en miljard kronor, och John och hans vänner ger sig ut på en dramatisk jakt för att hitta den.

Serien har av flera medier beskrivits som en blandning av The O.C. och populära Riverdale. 

Ungdomarna i Outer Banks.

Hur gamla är skådespelarna i Netflix-serien?

Ungdomarna man får följa i serien ska föreställa ett gäng 16-åringar på gymnasiet. I verkligheten är skådespelarna betydligt äldre, och faktum är att ingen av dem ens är tonåring längre. Här är skådisarnas riktiga ålder:

Chase Stokes som John B.

John i Outer Banks med uppknäppt gul skjorta och en scarf runt halsen

John B.

Chase Stokes spelar 16-åriga John vars pappa försvann när han var liten. Nu vill han hitta skatten efter pappan och bli lika rik som alla andra i Outer Banks. I verkligheten är Chase Stokes 27 år, alltså betydligt äldre än rollen han spelar.

Madelyn Cline som Sarah Cameron

Sarah i outer banks ler

Sarah Cameron.

Sarah tillhör den rikare delen av Outer Banks, men blir ändå indragen i skattjakten. Hon skyller på sin rebelliska sida, men att hon är lite förtjust i John kan också vara en bidragande orsak till att hon vill hjälpa gänget. Madelyn Cline som spelar Sarah är 22 år i verkligheten.

Madison Bailey som Kiara/Kie

Kiara ”kie” i jeans och vit t-shirt och bandana på huvudet

Kiara/Kie.

Madison Bailey spelar Kiara, eller Kie som hon kallas i serien. Hon är hippie-tjejen som älskar Bob Marley och som är en riktig miljökämpe! Skådespelaren Madison är 21 år.

Jonathan Daviss som Pope

Pope ser uppgiven ut och lyfter händerna

Pope.

Den smarta killen i gänget är Pope som spelas av 21-åriga Jonathan Daviss. Han är den som är yngst av skådespelarna i gänget.

Rudy Pankow som JJ

JJ i bar överkropp framför ett grönområde

JJ.

Rudy Pankow fyller snart 22 och spelar Johns bästa vän JJ i tv-serien. JJ är en av de bästa surfarna i hela Outer Banks och är otroligt äventyrslysten av sig. Han tvekar därför inte på att följa med sin bästa vän för att leta efter skatten.

Se trailern till Outer Banks:

Källa: Seventeen

Foto: Netflix, TT

LÄS MER: 

17 klassiska teen movies på Netflix med massor av drama

Outer Banks – för dig som älskar The O.C. och Riverdale

Alla nya serier och filmer på Netflix i april 2020