Alba August om att jobba med pojkvännen Björn Gustafsson i Alla utom vi

22 dec, 2020 
AvElin Jonsson
Alba August om jobbet med Björn Gustafsson i Alla utom vi.
”Det har varit en dröm”, säger skådespelaren Alba August när hon förklarar hur det varit att arbeta med sin kära pojkvän Björn Gustafsson i Erik Johanssons sprillans nya serie Alla utom vi.
Annons
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisen
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisen

Alba August och Björn Gustafsson spelar huvudrollerna i Erik ”Jerka” Johanssons kommande dramakomedi-serie Alla utom vi, som kommer rulla på discovery+ i vår. I serien kommer vi möta Hilma och Ola (som spelas av paret Alba och Björn) som gör allt i sin makt för att skaffa barn.

Alba August – en dröm att få göra det här med Björn

Det är faktiskt inte första gången Alba och Björn jobbar ihop – de fattade tycke för varandra när de båda arbetade tillsammans i filmen Unga Astrid. Och har varit ett par sedan dess.

– Det har varit en dröm att få gå in i det här projektet tillsammans med Björn, och att få jobba med Jerka som jag respekterar så mycket. Det finns ett hål i svensk dramady som jag med den här serien tror att vi har lyckats fylla. Vi har gjort allt vi kan för att ge den en ny färg och ton som i alla fall jag har saknat, säger Alba August i ett pressmeddelande.

Björn Gustafsson tycker allt gick ”svinbra”

Björn Gustafsson gillar idén och att göra en serie som skildrar ett pars skaffa barn-kamp, och uppskattar att discovery+ gör en hel serie om bara det. Även han skriver under på att gått bra att jobba så tätt ihop med sin flickvän.

Annons

– Det gick faktiskt svinbra. Det var väldigt lätt att det var hon. Vi är ju ett par i serien så det var inte så mycket vi behövde spela på det sättet. Det var intressant, vi kommer från så olika håll, det var intressant att se hennes sätt att jobba. Vi möts i en gemensam värld som inte är vårt privata liv. Det var intressant och lärorikt för min del att vara med om det här, säger han i Aftonbladet. Och pratar vidare:

– Det finns ett stråk av allvar i serien. Sedan är manuset komiskt på många sätt, säger Björn i Aftonbladet.

Då kan vi se serien Alla utom vi

Den kommande tv-serien kommer sändas på discovery+ under våren 2021, och den bygger på den kanadensiska komediserien How to buy a baby och som handlar om ett par som efter många försök aldrig lyckas bli gravida – och därför ska de testa att skaffa barn via IVF. Och Erik ”Jerka” Johansson utlovar en känslomässiga (och ekonomisk) berg- och dalbana.

Annons

I rollistan ser vi dessutom dessa välbekanta ansikten: Adam Lundgren, Malin Cederbladh, Christopher Wagelin, Celie Sparre, Göran Ragnerstam, Janna Granström med flera.

Foto: TT/discovery+

LÄS MER:

Annons