Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Alba August debuterar som poddskådis i thriller på P3

26 maj, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
alba august
Efter succéroller i Alla utom vi, Quick och Orca tar Alba August nästa steg i karriären – som poddskådis! I P3 Series nya thriller Djupet spelar 27-åringen huvudrollen samt sjunger ledmotivet.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisenBrand logo
Alba August – 5 Förvånande fakta om kändisen

Alba Augusts skådespelarkarriär tog fart när hon spelade rollen som Astrid Lindgren i filmen om författarens liv, Unga Astrid år 2018. Året därpå såg vi henne i den verklighetsbaserade filmen Quick om fallet Thomas Quick, och i fjol gjorde Alba succé med roller i Orca och Alla utom vi.

Efter att ha synts på tv-skärmarna ska hon nu höras i hörlurarna. Alba August debuterar som poddskådis i P3 Series nya thriller Djupet.

Mystik på Östersjön i P3 Series Djupet

– Jag har alltid varit nyfiken på ljuddrama, det har känts som en utmaning att skådespela med endast rösten som verktyg, säger Alba August inför uppgiften.

Annons

Djupet beskrivs av Sveriges Radio som en thriller där de mystiska omständigheterna kring ett svenskt örlogsfartyg som sprängs på Östersjön ska redas ut. Olyckan har skett i närheten av en rysk gasledning och Alba Augusts karaktär Hedda utses till kommunikationsansvarig på energibolaget som äger ledningen.

I takt med att olyckan utreds, inser Hedda att det finns flera mystiska förklaringar till vad som hänt. Kanske är olyckan sammankopplad med hennes personliga familjetrauma…

– Det har varit så kul att få vara del av en så stor satsning med en så saftig historia och det har känts minst sagt mäktigt att få arbeta i samma studio som Ingmar Bergman, säger Alba August.

Fler kända röster i rollerna

Henrik Björn, känd från Jordskott, är seriens skapare. Han säger:

Djupet berättar om det bekanta och det främmande på samma gång. En känsla av normalitet som sakta börjar skeva, tills inget riktigt är vad det verkar. För mig bygger Djupet vidare på den mustiga berättarglädjen i svenska skärgårdssägner och det har varit ett underbart universum att dyka in i.

Peter Andersson, Lancelot Ncube, Alba August, Wilma Lidén och Stina Ekblad
Flera välkända ansikten - och röster - på rollistan. Från vänster till höger: Peter Andersson, Lancelot Ncube, Alba August, Wilma Lidén och Stina Ekblad.

I rollerna hör vi även Stina Ekblad, Peter Andersson, Lancelot Ncube, Joel Spira och Alexandra Dahlström. Alba August som just nu jobbar på sitt debutalbum sjunger dessutom ledmotivet till serien.

Djupet är en serie i sex delar. Nya avsnitt släpps på tisdagar och hittas i appen Sveriges Radio Play och på webben.

Källa: Pressutskick från Sveriges Radio

Foto: TT, Mattias Ahlm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons