Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Se AI-bilderna som föreställer Met-galan – lurade Katy Perrys mamma

07 maj, 2024 
AI-genererade Met-gala
Våra sociala medier-flöden svämmar över av bilder från Met-galan, men har du koll på vilka som faktiskt är riktiga? En trend inför årets gala har varit skapa AI-bilder med kändisar iklädda årets tema. AI-genererade bilder på Katy Perry lurade till och med hennes egen mamma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Metgalan 2024: looks från röda mattanBrand logo
Metgalan 2024: looks från röda mattan

Årets tema på Met-galan har gett oss otaliga otroliga looks (se dem här!) och våra flöden svämmar över av bilder på extravaganta outfits. Men det är inte bara röda mattan-bilder som delas, utan även en hel del AI-bilder!

Fans och AI-konstnärer har inför galan använt AI för att föreställa sig vad vi skulle kunna få se kändisar i för looks på temat garden of time. Extravaganta blomkreationer florerade i sociala medier inför den stora dagen, och inte alla kunde hålla isär de AI-genererade bilderna från riktiga foton.

Annons

AI-genererade bilder från Met-galan 2024


Tittar man noga inser man att något inte stämmer med bilden på Rihanna, men scrollar man snabbt är det inte konstigt att man kan tro att detta är en riktig bild.


Den här AI-bilden som föreställer Selena Gomez florerade också i sociala medier.

Annons

Katy Perrys mamma gick på AI-bluffen

Någon som hade lite svårt att skilja AI från verklighet var Katy Perrys mamma. I en karusell på instagram lade Katy upp några av AI-bilderna föreställande henne själv, tillsammans med ett sms från mamman.

I det skriver mamman:

"Visste inte du gick på Met! Vilken underbar klänning, du ser ut som rosparaden, du är din egen paradflotte lol!"


Varpå Katy fick förklara att det var AI-genererade bilder. I instagram-posten förklarade hon att hon missade Met-galan eftersom hon jobbade, och lade upp en video från när hon spelar in i en studio. Det gäller att hålla ögonen öppna när det kommer till AI för att inte bli lurad – till och med när det gäller ens eget barn!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons