Agnes Carlssons ord om nya Avicii-låten

Agnes Carlsson och Vincent Pontare sjunger tillsammans på Aviciis nya låt Tough Love

Avicii ville att låten Tough love skulle vara en duett. Och så blev det. Agnes Carlsson sjunger ihop med sambon Vincent Pontare på nya låten från det kommande albumet som släpps postumt.
09 maj, 2019

Tough love är skriven och producerad av Tim ”Avicii” Bergling och duon Vargas & Lagola, som utgörs av Vincent Pontare och Salem al Fakir.

Sjunger gör Agnes Carlsson och Vincent Pontare, som varit ett par sedan 2009.

På sin instagram har Agnes Carlsson delat en bild på Avicii och låttiteln. Till bilden skriver hon ”Forever in our hearts”, för evigt i våra hjärtan.

Indiskt influerad melodi

På Vargas & Lagolas instagramkonto publicerades ett smakprov på låten innan den släpptes. Där hörs tydligt den indiskt influerade melodin. Under våren 2018 ska Avicii ha utforskat musik från nordvästra Indien och spelade vid ett tillfälle upp en slinga för Vincent och Salem.

Märkligt nog passade den indiskt influerade melodin perfekt in i den låt vi just höll på att jobba med. Så var det ofta när man jobbade med Tim”, säger Vincent Pontare i ett pressmeddelande.

Avicii ville ha en duett

Tim Bergling hade i sina anteckningar specificerat att låten skulle vara en duett.

Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”, skrev han, enligt pressmeddelandet.

Vargas & Lagola i sin studio

Salem Al Fakir och Vincent Pontare i sin studio där de spelade in till Aviciis kommande album. Foto: TT

Album släpps postumt 6 juni

Låten Tough love kommer, tillsammans med singeln SOS, som släpptes i april i år, ta plats på det kommande albumet TIM, som släpps postumt på Sveriges nationaldag den 6 juni.

När Avicii dog den 20 april förra året arbetade han med att färdigställa ett nytt album. Efter hans död beslutade hans familj att inte låsa in musiken, utan istället dela den med världen. Med hjälp av materialet som redan fanns och anteckningar som han lämnat kvar bestämde sig låtskrivare som Tim arbetat med sig för att slutföra projektet.

Läs mer:

Nu släpps Aviciis nya låt Tough love – med Agnes Carlsson

Tim ”Avicii” Berglings sista låtar släpps på nytt album

Känslosamma hyllningen till Avicii på P3 Guld

SENASTE VIDEOKLIPPEN FRÅN ELLE: