Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

ABBAs musik finns nu på TikTok – och gruppen skapar eget konto

31 aug, 2021 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Nu finns ABBA på TikTok – här är allt vi vet
ABBA + TikTok = sant! Nu blir ABBAs musik tillgänglig på plattformen, och inte bara det – gruppen har skaffat sig ett eget konto!
Annons
7 saker vi lärt oss av TIKTOKBrand logo
7 saker vi lärt oss av TIKTOK

ABBA på TikTok känns kanske inte rätt in i målgrupp vid första anblick, men tji fick vi. Enligt ett pressmeddelande är deras musik den som TikTok-användarna efterfrågat mest av den musik som inte varit tillgänglig på plattformen. Ja, tills nu! Nu blir ABBAs musik tillgänglig på TikTok, och användarna kan äntligen dansa till Dancing Queen eller The Winner Takes it All. Men inte bara det – ABBA har själva startat ett konto på plattformen.

ABBA skaffar ett TikTok-konto

– TikTok, och jag själv som svensk, är så stolta över att välkomna Agnetha, Benny, Björn och Anni-Frid till plattformen och att få erbjuda Sveriges största musikexport genom tiderna till fans över hela världen, säger Farhad Zand, Head of Music Partnerships på TikTok, i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Våra användare har redan visat oss med alla sina videor att detta är musiken de länge väntat på och det ska nu bli väldigt spännande att se hur ABBA kan inspirera en ny generation fans och initiera en ny våg av kreativitet med sångerna som så länge har definierat popmusiken.

Vad vi kommer att få se på ABBAs TikTok-konto har vi ännu ingen aning om, men vi tackar givetvis inte nej till vad det nu än är som pågår!

ABBAs första video på TikTok

Trots att det inte gått att använda ABBAs musik på TikTok tidigare så blev hashtaggen #DancingQueenChallenge en succé tidigare i år med över 160 miljoner videovisningar, där det hela gick ut på att man utmanade varandra i att sjunga låten Dancing Queen.

Men åter till ABBAs egna TikTok-konto. Ja, kontot är nu live och den första videon är publicerad! Vad vi får se? En pianoversion av Dancing Queen. Och nu på torsdag, den andra september, har ABBA själva hintat om att de har stora nyheter att dela med sig av.

Annons
@abba

ABBA now on TikTok. Join us! #abba

♬ Dancing Queen - ABBA

Ska ABBA släppa ny musik?

Det har ryktats om att ABBA kommer att släppa nya musik, och kanske är det just det som musikgruppen planerat att dela med sig av på TikTok. Den som lever får se (och vi kan väl ändå hjälpas åt att hålla alla våra tummar och tår?)!

Foto: TikTok, TT

Annons