Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

A walk to remember fyller 20 år! Här är skådisarna idag

08 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
a walk to remember
Minns ni när vi grät till A walk to remember? Det var 20 år sedan. Mandy Moore och Shane West, som spelade huvudkaraktärerna Jamie Sullivan och Landon Carter, berättar nu att de gärna jobbar ihop igen – och Mandy Moore pushar för en reboot.
Annons
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken påBrand logo
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

JA, det må låta sjukt, med kärleksrullen A walk to remember fyller faktiskt 20 år i år! Det var 2002 som vi först förälskade oss i Jamie Sullivan och Landon Carters fina, och otroligt sorgliga kärlekshistoria – och grät ögonen ur oss när Jamie i slutet dör.

Filmen är regisserad av Adam Shankman, och baserad på boken med samma titel, skriven av Nicholas Sparks 1999.

I huvudrollerna såg vi Mandy Moore som Jamie och Shane West som Landon.

Mandy Moore och Shane West i A walk to remember.

Hade en crush på varandra

Både Mandy Moore och Shane West har i efterhand erkänt att de hade en crush på varandra under inspelningarna. Men trots att det var ömsesidigt så har Shane förklarat att de ”alltid höll det på en professionell nivå” för att de ”verkligen brydde sig om varandra”.

Annons

De båda försökte hålla känslorna i styr, men attraktionen undgick då inte regissören.

– De var tonåringar. De var unga. Du kunde se att de gillade varandra, men de båda dejtade då andra personer, förklarar Adam Shankman till People.

– Eller, jag vet i alla fall att Mandy var med någon annan under den tiden. Hon hade kille. Jag tror inte att Shane hade tjej på den tiden. Men som sagt, det gick att se att det fanns mycket kemi mellan dem, fortsätter han.

Mandy Moore och Shane West 2002.

Däremot kände Adam på sig att det inte skulle ske annat än vänskap mellan dem.

– Jag visste att inget skulle hända för han hade precis fyllt 17 när vi började filma, och hon var redan supergrundad.

Annons

– De var också superuppfostrade barn så det fanns ingen anledning att ingripa i något.

Här är Skådespelarna idag

Idag ägnar sig Shane West främst åt musiken, då han är sångare i punkrockbandet The Germs och sitt eget band Jonny Was. Efter A walk to remember har han dock synts i ett par roller, bland annat i tv-serien Cityakuten.

Även Mandy Moore, som sjöng in flera låtar i A walk to remember, har ägnat sig åt musiken. Så sent som 2020 släppte hon nytt album, dessförinnan ett år 2007. Mandy har synts i roller i bland annat Saved! och This is us, och i Entourage där hon faktiskt spelade sig själv.

Mandy Moore och Shane West 2019.
Mandy Moore och Shane West 2019.

Mandy Moore och Shane West vill jobba ihop igen

Idag är faktiskt både Mandy Moore och Shane West peppade på att jobba ihop igen, och regissören Adam Shankman får gärna hänga med på tåget den här gången också.

Annons

– Jag hade älskat att göra det. Jag älskar honom, säger Mandy om Shane.

– Jag hade älskat att göra något ihop med Adam igen också. Vi tre borde hitta något att samarbeta på. Det skulle vara så kul!

Blir det något gör Shane däremot klart hur han vill att slutet ska bli, den här gången.

– Men om någon ska dö i slutet så ska det vara jag den här gången. Det måste vara en tragedi. Vi måste göra det rättvist nu. Men jag hade älskat det.

Någon romans kommer det dock antagligen inte att bli under inspelningarna den här gången, eftersom att Mandy Moore 2018 gifte sig med musikern Taylor Goldsmith. I början av 2021 fick makarna en son, som fått namnet August.

Pushar för en reboot av A walk to remember

Och på tal om det så pushar nu Mandy Moore för en reboot av A walk to remember. Till People sa hon:

– Jag hade älskat det! Det har gått tillräckligt länge så jag känner att vi förtjänat en plats i filmhistorien och att en reboot vore på sin plats.

Och kring vem som borde ta över hennes roll svarar hon:

– Jag vet inte, Olivia Rodrigo eller någon liknande. Någon som lyckas återskapa den här filmen.

Foto: TT

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons