Därför hyllas Ronnys instagramkonto av Nicki Minaj och Amy Schumer

Vad är knepet för att kändisar som Amy Schumer, Solange Knowles och Nicki Minaj ska dela dina bilder på Facebook och insta? Ronny Larsson har svaret: fota Barbie-dockor.
24 januari, 2016

Det hela började som en adventskalender 2014. Den 1 december lade journalisten Ronny Larsson upp den första bilden på instagramkontot ”A Doll World After All”: En Barbie-docka föreställande Taylor Swift – på en wrecking ball.

– Som den glada Instagramoskuld jag var tänkte jag att det bara var att tagga kända människor och att det i kombination med idén skulle bli succé, säger Ronny Larsson.

Men bilderna drunknade i flödet. Tills en dag då komikern Amy Schumer plötsligt länkade till en av bilderna på sin Instagram och Facebook.

Bilden föreställde ögonblicket då Amy Schumer låtsades falla framför Kim Kardashian och Kanye West på Time 100-galan.

Efter det smällde det till. I dag har A Doll World After All över 40 000 följare, och det är främst för dem som Ronny Larsson skapar sina bilder: ”Och lite för mig själv eftersom jag får utlopp för kreativitet,” säger han.

https://instagram.com/p/9RfLfRp5l7/

”På nåt sätt är det en revansch för 9-åriga Ronny som drömde om en Barbie i julklapp men aldrig vågade skriva upp det på önskelistan.”

Inspirationen hämtar han från alltifrån filmer till populärkulturella händelser. Som när Kim Kardashian hade sönder internet.

Ellen DeGeneres Oscars-selfie…

… eller Biebers Paparazzi-bilder.

En plåtning kan ta allt från 30 minuter till en kväll och de flesta detaljerna syr han själv: ”Jag är ganska fixerad vid småsaker och vill inte lägga ut nåt som är halvdant. Jag är en usel skräddare med noll tålamod, men bra på att få det snyggt på bild.”

Favoritbilden är den på Cersei Lannisters walk of shame från HBO:s Game of Thrones.

Efter ”Amy Schumer-effekten” har Ronny intervjuats av brittiska Daily Mail och stjärnor som Kris Jenner och Nicki Minaj har delat hans bilder på sociala medier.

En av de mes oväntade reaktionerna kom från Solange Knowles, som lade upp Ronnys tolkning av henne bröllop på sin insta och efterlyste den som skapat bilden för att, som hon skrev, ”kunna ge dem en stor kram”.

”Det ledde i sin tur att Beyoncé beställde hela installationen privat. Blue Ivy slet huvudet av nån docka i första leveransen, så de beställde nya.” berättar Ronny.

Beyoncés beställningar är hittills höjdpunkten på Ronny Larssons oväntade karriär som Barbie-fotograf. ”Sedan är det dött lopp mellan Amy Schumer, Nicki Minaj och Kris Jenner. Alla är lika stora. ‘Fan, det här händer inte'”

Till vardags jobbar Ronny Larsson som redaktör på QX, men vid sidan av det tänker han fortsätta med sitt instagramprojekt. ”Först och främst att jag har tid att underhålla mina 43 500 följare. Sen vore det en dröm att nå 100 000. Och att Taylor Swift eller Kim Kardashian länkar till kontot.”

Läs också: Dakota Johnson gästar Jimmy Fallon och blir dumpad över telefon