9 scener ur The Hills vi aldrig glömmer

9 scener ur The Hills vi aldrig glömmer

Älskade du också The Hills? Nu är det nästan 15 år sedan serien hade premiär. Här är scenerna vi aldrig glömmer!
09 april, 2020

I The Hills fick vi följa livet hos gänget från Laguna Beach, i Orange County, USA. Lauren som drar till LA för att praktisera på Teen Vogue och hänga med sin (dåvarande…) bästa vän Heidi. Tillsammans med sina kompisar Audrina, Lo och Stephanie och alla snubbar (Brody, hans brorsa Brandon, Spencer och såklart, att ej förglömma, ansiktet utåt för jeansväst över rutig skjorta: Justin Bobby) gör de LA till sin plats.

Tv-serien hade premiär i USA 2006, blev snabbt ikonisk och sändes i sex säsonger, fram till 2010. Under den tiden är det i princip omöjligt att räkna ihop hur många vinkvällar som slutade i tårar och hur många gånger alla fick sina hjärtan krossade. Men det är också i princip omöjligt att räkna hur många gånger de hade fester man önskade att man var på och hur många gånger det går att hitta tillbaka till sin bästis.

Här är 9 scener från The Hills vi aldrig glömmer:

1. Laurens vänskapsuppbrott med Heidi

The Hills innehåller många oförglömliga citat. Ofta med tårar inblandade. Lauren och Heidi är BFF:s men deras vänskap är väl i princip 50 procent jättemysig och 50 procent jättetjafsig. I säsong tre kulminerar bråken och Lauren säger tillslut orden som sammanfattar det alla behöver säga i en giftig vänskapsrelation: ”I want to forgive you, and I want to forget you”.

2. Den perfekta mascara-tåren

När vi ändå är inne på det sorgliga temat… Det har, fram till dags dato, inte funnits en mer perfekt sminktår i en tv-serie än Laurens otroliga mascaratår. Att gråta glamouröst fick en ny innebörd efter denna legendariska gråt. Anledningen till tåren? Lauren pratar med Audrina som berättar att hon ska flytta ut från Lauren och istället flytta in i Lo’s gästhus. En tydlig markering kring att deras vänskap inte längre är vad den en gång var.

3. När Heidi dök upp med ett nytt ansikte

När Heidi var 23 valde hon att genomgå en rad plastikoperationer. Från ett avsnitt till ett annat fick hon i princip ett helt nytt utseende, vilket hon visade upp för sina föräldrar i Colorado. Hon hade bland annat gjort bröstimplantat, opererat både nästan och öronen och injicerat fett i ansiktet, bland annat i läpparna. I efterhand har hon berättat att hon inte vill gå så långt som att säga att hon ångrar operationerna, men hon hade inte gjort det igen och skulle inte rekommendera någon annan att göra samma sak.

4. Spencer och hans kristaller

Speidi, alltså Spencer och Heidi, gifte sig 2009. Under säsongerna gick Spencer från att ha en stil jag skulle beskriva som bratig till att plötsligt börja klä sig i batik. I samma veva började han använda kristaller för att lugna sitt hetsiga temperament. I en scen där han (som vanligt) är irriterad på sin syster Stephanie väljer han att använda sina stenar för att lugna sig. Hur resultatet blir känns fortfarande oklart.

5. Whitney Ports berömda fall i i live-tv

När Whitney Port praktiserar på Vogue är hon med i live-tv för ett inslag om klänningar inför Oscarsgalan. Medan Andre Leon Talley pratar i inslaget ska hon gå ner för en trappa. Men hon faller! Ett fall vi än idag inte glömmer eftersom hon på något sätt lyckas falla i slowmotion. Plötsligt försvinner hennes kropp bara ner ur tv-rutan medan de andra modellerna fortsätter gå. Men hon ställer sig upp igen och behåller masken, som ett proffs!

6. ”He’s a sucky person”

Som sagt pågår Heidi och Laurens bråk i princip konstant. Och ofta i soffor av någon anledning. Men temat varierar. Många gånger handlar det om att Lauren tycker att Spencer gjort något dumt. Så är fallet när hon levererar ännu en oförglömlig replik till Heidi i säsong två: ”He’s a sucky person”. Dessutom säger hon det två gånger i rad samtidigt som hon drämmer sin mobil i soffkudden för extra effekt.

7. Laurens hejdå till Whitney

Men det var ju faktiskt inte bara bråk i The Hills. Det finns en hel del fina moments också. En av de mest rörande vänskapsscenerna är lunchen där Whitney säger hejdå till Lauren eftersom Whitney ska flytta till New York och satsa på modekarriären (vilket vi fick se i spinoff-serien The City). De diskuterar sina första minnen ihop och pratar om hur de inte kommer se varandra från skrivborden längre. Sen kramas de och  säger att de älskar varandra. Jag gråter inte, du gråter! :’)

8. ”Homeboy wore combat boots to the beach”

Justin har lagt Audrinas mc-hjälm på soffan och åkt iväg (den med en röd ros på sidan ni vet!). Lauren meddelar den bistra nyheten och Audrina bryter ihop. De kramas och sedan är citatmaskinen Lauren igång igen: ”Homeboy wore combat boots to the beach, I know you don’t want to call that your boyfriend”. Trots brakeup får det Audrina att skratta.

9. Slutscenen som chockade alla

Under hela seriens gång diskuterades frågan kring hur mycket som var äkta och hur mycket som var manus och iscensatt. Vissa trodde att allt var autentiskt medan andra trodde att hela serien följde ett manus. Som mest fart fick diskussionerna efter slutscenen där kameran zoomar ut, en kuliss körs iväg bakom Brody och det ser ut som att vi befinner oss i en filmscen.

Sanningen är att The Hills var både och. Producenterna har i efterhand berättat att de filmade om vissa scener, men det kunde till exempel vara så att en betydande händelse faktiskt hänt under helgen mellan huvudpersonerna och då fick de filma en konversation om det. Ofta filmades middagar långt ifrån, vilket fick karaktärerna att glömma kamerorna. Det mest intressanta klipptes sedan ihop för att driva handlingen framåt.

Läs mer:

Bildspecial: The Hills då och nu – så mycket har alla förändrats

The Hills: New beginnings säsong två – här är allt vi vet

The Hills: New beginnings – här kan du se första avsnittet