Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

9 saker från Game Of Thrones avsnitt 3 vi bara måste prata om!

29 apr, 2019 
AvMoa Alfredsson
Vi måste prata om avsnitt 3 av game of thrones!
Vi har kommit halvvägs igenom sista säsongen av Game of Thrones. Och efter att ha sett avsnitt tre behöver vi prata ut. Terapia oss igenom 82 minuters krig mot zombies. Och prio nummer ett är att prata om Arya. Och sen att prata om henne lite till. Och lite till.
Annons

9 saker från Game Of Thrones avsnitt 3 (The long night) vi bara måste prata om!

Spoiler Alert – Denna artikel innehåller spoilers från GoT avsnitt 3 säsong 8!

1. 1 timme och 17 minuter av biofilm!

Sju långa säsonger har lett oss fram till dagens avsnitt. Och just eftersom serien hela tiden har gått i riktningen mot kriget mellan de levande och de döda så fanns det en oro att slaget skulle gå för snabbt, att man skulle lämnas med känslan av att avslutningen på The Night King-kapitlet gick för fort. Men istället får vi ett filmlångt avsnitt i lugn takt där man hinner känna in alla känslorna. Imponerande!

2. Den röda kvinnan

Var det någon mer som nästan glömt av att Melisandre (Carice van Houten) existerade? För alla oss som inte ägnat henne en tanke de senaste avsnitten så kom hon i alla fall tillbaka med ett booooom. Det är så tillfredställande att inse att alla karaktärer, redan från seriens början, haft ett syfte. Vad skulle vi göra utan den röda kvinnans eld idag liksom?

Annons

3. När ljusen slocknar

Melisandre tände inte bara The dothrakis (R.I.P) svärd utan även Winterfells hopp. Och när man ser de små ljusglimtarna ätas upp av mörkret och kameran zoomar in på Sansa (Sophie Turner) och Arya (Maisie Williams) uppe på muren, på Sam (John Bradley) som ger Edd (Ben Crompton) en panikslagen blick och på de provisoriska soldaterna så ser man hur ljuset släcks även där hos dem… Starkt.

4. David vs Goliat

En av seriens kanske mest ikoniska karaktärer Lyanna Mormont (Bella Ramsey) mötte sitt slut på den enda tänkbara sättet: genom att sticka kniven i ögat på jätten.

5. De döda vaknar

Man blir ju aldrig mätt på starka ögonblick där karaktärerna inte behöver säga ett enda ord för att man ska förstå precis hur de känner och vad de tänker. Som när Tyrion (Peter Dinklage) tar Sansas hand bakom gravstenen nere i kryptan efter att de döda vaknat. RYSNINGAR!

6. Hur fasen ska det här sluta?

Ett tag tänkte man nästan att serien skulle behöva en tidsmaskin och behöva åka tillbaka i tiden för att fixa allt. Det. Såg. Så. Mörkt. Ut. Det deppiga montaget till nästan lite Westworld-inspirerade musik (eller var det bara jag som tyckte det?) var pricken över i:et. Och sen är det ju bara att tacka gud för att GoT kör på Sagan om konungens återkomst-logik – ingen Sauron, jag menar Night King = ingen ond (och i detta fallet zombifierad) armé.

Annons

7. What do we say to the God of Death? Not today!

Det går INTE att prata om dagens avsnitt utan att prata om Arya. *Ställer sig upp och klappar händerna långsamt* Och frågan alla ställer sig nu är om händelserna i dagens avsnitt betyder att Arya är Azor Ahai den förlorade prinsessan återfödd? Det vi i alla fall vet är att både Melisandres och Beric Dondarrions (Richard Dormer) vägar lett till Arya. Och att The lord of Light tog tillbaka den sistnämnda till livet sju gånger bara för att han skulle kunna offra sig för Arya. Och det måste ju betyda något.

8. Vilka förlorade vi?

Never forget <3

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Jorah Mormont (Iain Glen)  (För evigt friendzoonad – för alltid saknad)

Lyanna Mormont (Det är egentligen ganska grovt att en 12-åring blir krossad av en jätte…)

Theon (Alfie Allen) (Fint att han kunde dö med lätt hjärta)

Melisandre (Gjorde i alla fall en bra sak efter så många fruktansvärda)

Beric (Kom tillslut ikapp sitt öde)

Annons

Dolorous Edd (Tack för att du räddade Sam)

9. Nu börjar Game of Thrones på riktigt!!

I de tidigare säsongerna av GoT så visste man inte riktigt vem man skulle heja på. Linjerna mellan så kallade goda och onda karaktärer var utsuddade. Men om det är något som vi kan tacka The Night King för så är det att han förenat karaktärer (och storylines) från hela Westeros. Och dagens avsnitt förkroppsligade verkligen det: Lannisters, Starks, och Targaryens kämpade sida vid sida. Och inför slutstriden, som vi kan förvänta oss i resterande avsnitt, finns det två läger. Och man vet ju vilka man hejar på. #HejdåCersei

Frågor vi har efter att ha sett avsnitt 3:

Har Bran  fortfarande en betydande roll?

Eller var detta grejen med honom?

Efter slaget mot The White Walkers kan norden verkligen slåss mot Cersei och hennes arméer?

De kan ju i alla fall inte räkna med the dothrakis…

Mer Game of Thrones på ELLE:

Annons