Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

9 frågor vi har efter att ha sett Sex Education säsong 3

21 sep, 2021 
AvLouise Berglund
Sex Education säsong 3
Spoiler alert! Har du inte sett klart säsong 3 av Sex Education bör du sluta läsa nu. Till dig som sett alla åtta avsnitt: Låt oss analysera alla frågetecken tillsammans. För det finns nämligen en hel del att grotta ner sig i.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 saker om sex education du kanske inte vissteBrand logo
6 saker om sex education du kanske inte visste

Den tredje säsongen av Sex Education blev uppskjuten på grund av pandemin. Men den 17 september fick vi äntligen återse Otis, Maeve, Eric, Adam och de andra eleverna på Moordale High. Den nya rektorn Hope gjorde entre – du känner förmodligen igen henne som Jessa i Girls. Dessutom är Jean Milburn höggravid. Otis har mustach och Aimee har skaffat en get och lärt sig baka vulvamuffins.

Jag såg hela säsongen på två kvällar. Trött är jag nu men vad gör man inte för jobbet? Utfärdar en enorm spoilervarning här. Kanske den största jag någonsin utfärdat. Läs vidare på egen risk.

Otis i Sex Education
Otis och Jakob i nya säsongen av Sex Education.

Här är 9 frågor vi har efter att ha sett Säsong 3 av Sex Education:

Vem är egentligen pappa till Jean Milburns dotter?

Låt oss börja med den kanske största cliffhangern av dem alla i säsong tre. Efter förlossningen får Jean Milburn ett kuvert . Det är svaret på faderskapstestet som Jakob bett henne göra efter att ha hittat en manschettknapp under diskbänken. Vi har fått veta att han har svårt med tilliten efter sitt förra förhållande och han och Jean har bråkat rejält. Jean öppnar kuvertet ensam på sjukhuset och ser minst sagt chockad ut. Om det inte är Jakob som är pappan, vem är det då? Otis pappa Remi?

Annons

Är det slut mellan Jean och Jakob?

Först verkade Jean och Jakob ha hittat tillbaka till varandra under sista delen av hennes graviditet. De bestämde sig då för att flytta ihop igen. Men konflikterna drog tyvärr snabbt igång. Det visar sig till exempel att Jakob inte tror på terapi. Stämningen blir minst sagt stel eftersom Jean är terapeut. Efter att hon fött för tidigt och hamnat på sjukhus känns det dock som att de funnit varandra igen. Frågan är vad som sker i och med svaret på faderskapstestet... Det faktum att Jakob är steriliserad har ju trots allt nämnts ett antal gånger.

Jean Milburn i Sex Education säsong 3
Jean Milburn på ett av sjukhusbesöken i säsong tre.

Kommer Otis och Ola fortsätta bo ihop?

Det känns som att svaret på faderskapstestet kan avgöra mycket i en eventuell fortsättning av Sex Education. Just nu bor Ola och Otis ihop i hans hus tillsammans med Jean och Jakob. Och de verkar ändå trivas! Jag ser tre alternativa scenarion utspela sig: Om Jakob inte är pappa till barnet flyttar han och Ola ut. Om Jakob inte är pappa till barnet men Jean väljer att inte säga något bor de kvar ihop. Om Jakob är pappa till barnet bor de också kvar ihop.

Annons

Kommer Otis och Maeve ha distansförhållande?

Snälla! Har en kyss i en tv-serie någonsin varit så efterlängtad som den mellan Otis och Maeve på bensinmacken?! Jag tror inte det. En liten tår fälldes absolut hos mig pga svag för kärleken. Nu ska hon dock flytta till USA. Och de verkar inte riktigt vara ihop fast inte riktigt ha gjort slut heller. ”This is not good bye, it's see you soon”, sa hon när de sa hejdå. *Queue mina tårar igen*.

Maeve och Otis på bensinmacken i Sex Education
Att bli bortglömda på bensinmacken under skolresan var typ det bästa som kunde hända för Maeve och Otis.

Kommer Eric fortsätta prata med Oba?

Under bröllopet i Nigeria följer Eric med Oba ut på gayklubb. De kysser varandra och han ångrar det inte när han kommer hem. Frågan är om Oba bara var en romans som fick Eric att inse vad han ville ha – eller om de kommer fortsätta prata.

Annons

Har Adam och Rahim en hemlig flört?

Säsongen innehöll många fina moments men också ett par break-ups. Sorgligast var nog att det tog slut mellan Eric och Adam. Efter att ha följt karaktären Adam Groffs utveckling under säsongerna är jag nu vid stadiet att jag vill skrika om inte han får vara lycklig. Är beredd att utnämna honom till min topp 3 favoritkaraktär någonsin. Jag vill bara att han ska må bra! Och få vara sig själv. Kanske kan han bli det med Rahim? Om inte kan de skriva poesi tillsammans i alla fall.

Adam och Rahim i Sex Education
Adam och Rahim på bussresan som var typ lika delar trevlig som otrevlig.

Kommer Moordale high att behöva stänga ner?

Efter att den vidriga rektorn Hope störtats av eleverna står skolan Moordale high nu utan ekonomiska resurser och hotas av av nedstängning vid terminens slut. Dessutom har de ingen rektor – och tar heller inte in ansökningar. Jag fantiserar om att Otis mamma Jean ska ta över rollen. Hon känns både lyhörd, har sunda värderingar och skinn på näsan.

Annons

Kommer Adams föräldrar bli tillsammans igen?

Pappa Groff har minst sagt fått ett uppvaknande. Plötsligt pratar han ut om sin elaka pappa, säger ifrån till sin rika (och vidriga) bror och inser hur mycket han tycker om att laga mat. Skulle gärna vilja ha receptet på den där salladen! Frågan är om det är för sent för honom och Maureen att hitta tillbaka till varandra? Jag måste erkänna att jag hejar på deras nya eldiga relation!

Kommer Isaac hitta kärleken i någon annan?

Maeve och Isaac hade en kort fling. Men Isaac valde att ”take his heart of the table”, som han uttryckte det när han insåg att Maeve hade känslor för Otis. Jag hoppas att han hittar någon annan att bjuda på frukost och måla tavlor till. Maeves trailer borde ju vara ledig nu efter hennes flytt?

Eric och Adam i Sex Education säsong 3
Eric och Adam innan de gjorde slut. Fan. Bli ihop igen.

Kommer det en säsong 4 av Sex Education?

Ännu har Netflix inte meddelat om det blir en fjärde säsong av Sex Education. Däremot finns det ju minst sagt lösa trådar som skulle behöva knytas ihop. De allra största är förmodligen Jeans förvånade uttryck när hon öppnade faderskapstestet och skolans eventuella nedläggning. Men såklart också Otis eventuella distansrelation med Maeve. Och man kan ju såklart välja att se detta som ledtrådar på att vi kanske inte sett det sista från Moordale high. Ingen hoppas mer än jag!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons