9 detaljer från nya the Kardashians vi måste prata om

14 apr, 2022 
Nya the Kardashians på Disney+
Att vara 98 procent vegan, det faktum att Kourtney hittat sitt livs kärlek och att Khloe roastar Skims över en lunch. Nya the Kardashians har haft premiär. ELLEs Louise Åström har tittat – här är hennes analys i nio delar.
Annons
ELLE Pop #8: Fejk-mjuka män och drönarfetisch
ELLE Pop #8: Fejk-mjuka män och drönarfetisch

Keeping up with the Kardashians är äntligen tillbaka. Eller the Kardashians som realityserien numera heter. Familjen valde ju, efter över ett decennium, att lämna E! för att istället teama ihop sig med Hulu, som till störst andel ägs av Disney.

Det här innebär nypremiär av alla realityseriers moderprogram. Alla som följer någon av familjemedlemmarna på sociala medier vet att mycket har hänt och därmed kommer avhandlas i säsongen. Jag har sett första avsnittet med titeln ”Burn them all to the f*cking ground” och det finns en hel del att diskutera.

9 detaljer från första avsnittet av the Kardashians vi måste prata om:

1. Drönarfetischen har nått nya höjder

Jag har redan rantat om det här i vårt nya format ELLE Pop. Men den som skapat inledningen av nya Kardashians har absolut drönarfetisch. Avsnittet inleds med en över två minuter lång drönarsekvens där det flygs in genom balkongen, förbi en mediterande Kendall, in på kontor och mitt i plåtningar. Imponerande skills hos piloten? Ja. Men nytänkande? Nej. För mycket flygande om du frågar mig. Kom till dramat omgående, tack.

Annons

2. Kris Jenner tycker att 07 typ är lunchtid

Det är inte för inte som någon en gång twittrade ”The devil works hard but Kris Jenner works harder”. Mamma Kris är ju en spin doctor fast för reality. Sin egen reality, närmare bestämt. I avsnittet dyker hon upp i träningskläder och säger att hon går upp vid 04 varje morgon. Hon är dessutom arg för att ingen svarar i telefon när hon ringer tidigt.

”How can people not answer their phone at 7 am, it's almost lunchtime?”, undrar hon upprört. Guldcitat. Sen rabblar hon upp alla döttrarnas varumärken. Jag hade varken orkat ringa ett samtal vid 07 eller kunnat rabbla upp en miljon olika kläd- och parfymnamn.

Kylie Jenner gravid i nya Kardashians
Kylie Jenner gravid med sitt andra barn – en son.

3. Kim Kardashian kan tydligen förutspå könet på Kylie Jenners barn

Kim har en bjudning hemma hos sig där Kylie är en av gästerna. Hon är gravid och berättar att hon och hennes baby daddy, Travis Scott, valt att hålla könet på barnet hemligt tills de är redo att berätta på sättet de vill (ett lyxigt event med dekorationer för miljoner gissar jag på). Självklart försöker alla i familjen lista ut könet på barnet ändå. Och Kim är såklart säker på sin sak. Det blir en pojke (vilket sen skulle visa sig stämma). Det roliga är Kims argument för det hela: Att Kylie är smalare och snyggare denna graviditet. Tydligen ”stjäl” flickorna mammans skönhet. Därför väntar Kylie en pojke. Jag lämnar det okommenterat.

Annons

4. Kim lanserar en ny matfilosofi: 98 procent vegan

”I'm a vegan most of the time. 98 procent of the time. But today I'm going wild”, säger Kim och tar för sig av maten på bjudningen. Kul och intressant att hon under sin "tvåprocentsdag" väljer något extremt oveganskt att äta: Kycklingvingar. Det om något ser ju verkligen djuriskt ut.

5. Kärleken mellan Kourtney och Travis SPIRAR

Kourtney Kardashian och Travis Barker i nya the Kardashians
Kourtney och Travis har varit nära vänner i flera år – i första avsnittet berättar Kourtney att det var hon som tog första steget i deras romans.

Ingen kan väl ha missat att kärleken spirar mellan Kourtney Kardashian och Travis Barker? Under vintern och våren har de hånglat sig genom i stort sett alla röda mattor. Paret har dessutom förlovat sig – och även gift sig i Vegas. Även om partybröllopet juridiskt sett inte är bindande.

Annons

I första avsnittet får vi möta paret innan de hunnit förlova sig. Jag älskar det faktum att Kourtney erkänner att det var hon som tog deras vänskapsrelation till en kärleksrelation genom att skicka flörtiga sms under pandemin. Jag älskar också att hon erkänner att det var hon som tog initiativ till den första kyssen. You go girl. Varför vänta?!

6. The Lady and the Lord forever

Jag har alltid älskat vänskapen mellan Scott och Khloe. Och jag är så glad att han är med i den nya säsongen! Han verkar dessutom ha mognat, pratar om co-parenting och reflekterar ordentligt över det faktum att Kourtney har en ny relation. Han står även för att han inte behandlat Kourtney bra och är rädd för att hamna utanför familjen nu. Tummen upp för mogna Scott! Även tummen upp för att han inte har blonderat hår längre.

7. Det är smärtsamt att se Tristan och Khloe ihop

Khloe och Tristan i nya the Kardashians
Khloe, Tristan och deras gemensamma dotter True.

”Me and Tristan don't have tension, we get along really really well”, säger Khloe i första avsnittet. Hon berättar att de inte är ett par men att de ses flera gånger i veckan, umgås med sin dotter och går i terapi ihop. Men få har väl missat att det de senaste månaderna stormat rejält kring Tristan med tanke på att det framkom att han väntade barn med en kvinnlig pt från Texas samtidigt som han enligt uppgift ska ha dejtat Khloe igen. Det hela känns som att titta på en tågkrasch i slow motion.

Annons

8. Khloe feedbackar Skims och säger det vi alla tänker

När de tre äldsta syrrorna ses på lunch passar Khloe på att ge Kim lite costumer feedback angående en bodysuit från Skims. ”Is it suppose to just cover my clit?”. Undrar hon. Och för att vara ärlig undrar jag samma sak. String i alla ära, men inte framtill. ”The vagina needs a little more fabric”. Preach Khlo!

9. Att Kims sex tape är en grej 20 år senare gör mig matt

Kims advokat ringer mitt under pågående inspelning. Enligt internet ska det finnas mer material från hennes gamla sex tape. Att det här jagar henne 20 år senare är BARA.SÅ.SJUKT. Props till Kim för att hon säger att hon inte tänker bli skammad för det här längre. ”I have all the time, all the money and all the resources to burn them all to the f*cking ground”. Så ska det låta Kim.

The Kardashians har svensk premiär på Disney+ den 14 april. Säsongen består av totalt tio avsnitt. Nytt avsnitt släpps varje torsdag.

Annons