Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

8 saker vi lärt oss av Katniss Everdeen

18 nov, 2015 
AvLisa Segerson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

I dag har filmen The Hunger Games: Mockingjay – part 2 biopremiär. Huvudkaraktären Katniss Everdeen (spelad av Jennifer Lawrence) har genom åren skaffat sig en speciell plats i vårt ELLE-hjärta. Här listar vi 8 saker vi tar med oss i vardagen tack vare Katniss. 

Biljetterna till premiären av The Hunger Games: Mockingjay – part 2 är näst intill slutsålda. Filmen är den fjärde i rad ur följetången som är baserad på böckerna The Hunger Games. ELLE väntar spänt på att se om filmen, och framförallt huvudrollen Katniss Everdeen, kommer att leva upp till våra förväntningar.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Katniss Everdeen har i tidigare filmer offrat sig för sin familj, stått upp för det som är rätt och varit en förebild i de flesta situationer. Karaktären har gett oss goda råd – även när det kommer till mode och stil. Vi listar därför de viktigaste sakerna vi lärt oss av Katniss.

Annons

Läs också: Jennifer Lawrence – och kärleken till vitt

1. Välj när du ska, och inte ska, bryta regler.

En av de bästa sidorna av Katniss karaktär är hennes vägran att lyda order. Hon gör inget som bara förväntas av henne – och hon vet när det är dags att skjuta en pil mot en auktoritet. Vi tar helhjärtat till oss hennes råd och tänker att vi också ska stå upp för det vi tycker är rätt – i alla situationer (även om det i vårt fall oftast blir på jobbet, när vi ska kompromissa i en relation, eller strida om vilken kanal som ska väljas en fredagkväll, mer än livsavgörande val).

giphy_9

2. Inspireras av hennes girlpower.

Annons

Katniss Everdeen är definitionen av girlpower. Who run the world? GIRLS!

giphy_6

3. Offra dig för dina syskon (även när du vet att du har rätt).

När det kommer till din syskonrelation så är det ibland värt att lägga dig platt och ge plats åt ditt syskon. Även om du vet att det egentligen är du som har rätt.

giphy_2

4. Fake it – until you make it.

Annons

Ingen är bättre än Katniss på att spela tuff i alla situationen. Även när det handlar om liv och död. Ett bra tips är därför att tänka att du är Katniss Everdeen nästa gång du går in på ett tufft möte, ska förhandla på jobbet eller behöver ta en fajt i en relation.

giphy_13

5. Du kan komma undan med att dejta flera samtidigt – om du spelar korten rätt.

Se och lär av Katniss Everdeen. Hon kommer smidigt undan när hon faller för både Peeta och Gale i filmen.

giphy_3

6. Pilbåge är den hetaste accessoaren. 

Annons

Som synes. Var hittar vi en till bästa pris? Någon som vet?

giphy_4

7. Du är okej att ta risker när det kommer till mode. 

Var dock lite försiktigt när det kommer till eld.

giphy_1

8. Ibland är en drink det enda du behöver.

Annons

The Hunger Games så letar Katniss febrilt efter vätska och uttrycker vid något tillfälle att ”en drink ibland är det enda man behöver”. Vi kunde inte sagt det bättre själva.

giphy_14

Bilder: Giphy, Stella Pictures

Läs också: Jennifer Lawrence om lönegapet mellan kvinnor och män

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons