Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

8 kändisar som vågade ta steget och byta karriär

20 nov, 2019 
AvMalin Ny
jessica alba
Sugen på att byta jobb? Här är åtta kändisar som vågade satsa och byta karriär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Är du osäker på om du har hamnat rätt karriärsmässigt i livet? Du är inte ensam. Att byta jobb kan både kännas jobbigt och otryggt – men det kan finnas stora fördelar med att våga testa att söka jobbet du drömmer om. Här är åtta kändisar som vågade ta steget och byta karrär!

Jessica Alba

Jessica Alba.
Jessica Alba.

Jessica Alba har inte helt lagt sin skådespelarkarriär på hyllan men lägger mycket tid The Honest Company som hon var med och grundade 2012. Företaget säljer blöjor, husgeråd och kroppsvårdsprodukter som ska vara ”giftfria”, det vill säga innehålla ekologiska och ofarliga ingredienser. Inspirationen till företaget kom från Albas egen graviditet och strävan efter att hitta giftfria och naturliga produkter till sina barn. Företaget har minst sagt gått strålande – år 2015 uppskattades The Honest Companys värde uppgå till över 1 miljard. Alba äger mellan 15-20 procent av företaget.

Annons

Camilla Läckberg

Camilla Läckberg.
Camilla Läckberg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Camilla Läckberg är utbildad civilekonom och jobbade som det innan hon sadlade om och blev författare. 1998 fick hon en skrivarkurs i julklapp och fyra år senare var hon färdig med sin första roman, Isprinsessan. Genombrottet kom med Fjällbacka-serien som är detektivromaner som utspelar sig i västkustorten Fjällbacka. Förutom deckare har hon skrivit både kokböcker och film, samt barnböcker.

Matias Varela

Matias Varela.
Matias Varela.

2009 fick Matias Varela, just nu aktuell i filmen 438 dagar, sitt svenska genombrott med rollen som Jorge i Snabba cash. Men allt flöt inte på efter det. Trots roller i Snabba cash, Arne Dahl-serien och i filmerna Point break och Assassin’s creed  hade Varela svårt att hitta jobb – och jobbade bland annat på en flyttfirma innan han fick sitt stora internationella genombrott i Netflix-serien Narcos.

Annons

Martha Stewart

Martha Stewart.
Martha Stewart.

Innan Martha Stewart blev den matlagningslegend hon är idag arbetade hon extra som modell för Chanel, och sålde även värdepapper åt firman Monness, Horstman, Williams and Seidel på Wall Street. När hon renoverade sitt hem i Connecticut blev hon intresserad av catering- och underhållningsbranschen, vilket ledde till att hon blev en visionär inom branschen. Den ambitiösa och smarta entreprenören tog alla möjligheter hon kunde och jobbade på, vilket resulterade i det detaljhandels- och medieimperium hon står bakom idag.

Annons

Eva Longoria

Eva Longoria.
Eva Longoria.

Skådespelerskan Eva Longoria fick sitt genombrott i serien Desperate Housewives. Numera står hon dock mest bakom kameran istället, och producerar både tv och film – bland annat tv-serierna Black-ish, The Mick och Jane the virgin.

Agneta Sjödin

Agneta Sjödin.
Agneta Sjödin.

Under 1980-talet skötte Agneta Sjödin följestrålkastare på Chinateatern och arbetade sedan som ljustekniker vid Göteborgs stadsteater och MTV Studios i Göteborg. När Adam Alsing på MTV Studios sökte en kvinnlig programledare som kunde leda programmet Tur i kärlek tillsammans med honom blev Sjödin inbjuden till audition på skoj. Hon fick jobbet och har sedan dess arbetat i otaliga tv-produktioner.

Annons

Marie Serneholt

Marie Serneholt.
Marie Serneholt.

Innan Marie Serneholt mestadels började arbeta som programledare hade hon en framgångsrik musikkarriär. Karriären tog avstamp i gruppen A-teens, sjöng ABBA-covers bildades 1998 och fick stora framgångar även internationellt. 2006 släppte hon sin första solosingel, That’s the way my heart goes, och hon ställde även upp som tävlande i Melodifestivalen 2009 och 2012. Efter det gick hon vidare till att bli programledare i program som Bingolotto, Melodifestivalen, Upp till miljonen och X-factor.

Annons

Hayden Christiansen

Hayden Christiansen.
Hayden Christiansen.

Hayden blev känd för sin roll som Anakin Skywalker/Darth Vader i Star Wars-serien, men fick ljumma recensioner för hans prestationer. Han bestämde sig för att lämna skådespelarvärlden och har idag blivit bonde och lanserat ett eget klädmärke.

Foto: TT, ENT / SplashNews.com

Läs mer: 

4 tydliga tecken på att du ska byta karriär nu

Vill du byta bana? 11 tips som gör karriärbytet enklare

Annons