Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

8 detaljer du troligtvis missade i Säsong 3 av You

25 okt, 2021 
AvLouise Berglund
You säsong 3 detaljer
Stormhatten i trädgården, Sherrys tell och tankekartan som visar att Matthew aldrig trodde på affären. Säsong tre avYou innehåller en hel del detaljer du förmodligen missade. Obs: Spoilervarning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsinBrand logo
6 mest sedda filmerna och serierna på Netflix någonsin

Den efterlängtade tredje säsongen av You hade premiär på Netflix den 15 oktober. Och Joe Goldberg har blivit en full on suburban dad med allt vad det innebär. Han går till biblioteket med sin son Henry, klipper gräsmattan och stör sig på grannarna. Samtidigt öppnar hans fru Love ett bageri, omfamnar klädstilen athleisure och blir inbjuden till alla möjliga tillställningar i deras nya bostadsområde, Madre Linda.

Utifrån verkar allt frid och fröjd. Men det är ju trots allt tv-serien You vi pratar om och huvudpersonerna består av två mördare. Sekunden man såg den omtalade glasburen nere i bageriets förråd visste man ju åt vilket håll detta var på väg. Faktum är att tv-serien innehåller många ledtrådar, intressanta detaljer och blinkningar som gör att du kan lista ut handlingen på förhand.

Annons

För dig som ännu inte sett klart säsong tre av You utfärdas härmed en spoilervarning.

Här är 8 detaljer i säsong 3 av You som du troligen missade:

Love odlar stormhatt i trädgården

Love i You säsong 3
Den lila blomman i trädgården är den giftiga växten stormhatt.

Den uppmärksamma noterar att Love tar väldigt väl hand om en specifik lila blomma i trädgården, nämligen den giftiga växten stormhatt. Den använder hon senare i serien för att förlama Joe med. Hur bra kunskap måste man egentligen ha om flora och fauna för att notera detta, tänker du nu. Gedigen kunskap, hade jag svarat om det inte vore för det faktum att exakt samma växt används till mord i tv-serien Ginny & Georgia på Netflix. Om det är en slump eller serievärldens nya favoritmordvapen låter jag vara osagt.

Annons

Love använder en ugnsvante för att inte bli förgiftad

Love i You säsong 3
Notera att Love endast använder en ugnsvante på ena handen.

Utifrån sett verkar det vara vilken söndagsmiddag som helst. Tyvärr är ju stämningen sämst i hushållet då Love bestämt sig för att gnida in knivskaftet med stormhatt så att Joe ska bli förlamad. I scenen innan han tar tag i kniven och faller ner på golvet syns hon skära upp middagen med samma kniv. Notera att hon väljer att använda en ugnsvante, trots att kniven inte är varm.

Sherrys tell avslöjades redan i avsnitt två

Sherrys tell i You säsong 3
Sherrys tell är att hon kliar sig på armbågen.

Mitt i den misslyckade swingersfesten måste Joe och Love lista ut om Sherry överhört Love erkänna mordet på Natalie. Tur då att Love noterat att Sherry har en tell, en viss rörelse hon gör när hon ljuger. Hon kliar sig med öppen handflata på armbågen. Första gången vi fick se det var i avsnitt två när hon ljög om att hon inte gillade varken citron eller hallon då hon inte ville äta muffinsen Love bakat. Detta trots att hennes bröllopstårta ska ha haft samma smaker.

Annons

Tankekartan visar att Matthew aldrig trodde att hans fru haft en affär med Gil

Matthew tankekarta You säsong 3
Matthews avancerade karta över hela grannskapet.

Matthew försöker desperat ta reda på vad som hänt hans fru Natalie och ägnar dagarna och nätterna åt att bedriva egen spionverksamhet. På hans stora tankekarta där han ritat upp alla grannarna går det att notera att det vid den (falskt) anklagade Gils namn står ”possbile affair”. Alltså köpte aldrig Matthew riktigt teorin Joe beskrev i det förfalskade avskedsbrevet.

Love betalar för familjens Netflix

Joe kollar Loves bankutdrag You säsong 3
Notera att Love betalar för familjen Quinn-Goldbergs Netflix.

Joe litar inte på Love och Love litar inte på Joe. Det är ingen nyhet. Vid ett tillfälle går Joe igenom Loves utgifter online. Det är då han upptäckter att hon köpt flera taxiresor (åt grannens son Theo). Bland listan på utgifter syns även matrelaterade inköp till bageriet. Men också en prenumeration på Netflix. Dessutom verkar priset stämma med de amerikanska kostnaderna för Netflix.

Annons

Joe har ett Beck-moment med Marianne

Joe på biblioteket i You säsong 3
Joe ägnar en hel del tid åt att spana på människor i både bokaffärer och bibliotek.

Joe älskar böcker och alla platser där de finns. Därför är det ingen slump att han ofta förföljer kvinnorna han blir besatt av bland böcker. I avsnitt fem pratar Marianne med Joe genom bokhyllorna. Mötet liknar blicken han delade med Beck i bokaffären mellan hyllorna redan i säsong ett. Det är nästan exakt likadant filmat.

Det hintas om det öppna äktenskapet vid flera tillfällen

Joe träffar Cory i You säsong 3

Sherry och Cary har ett öppet äktenskap och även om inte swingersfesten äger rum förrän i slutet av serien fanns det flera hintar om förhållandet i tidigare avsnitt. Första gången Joe pratar med Cary hör vi honom tänka ”flörtar han med mig?”. I samma avsnitt, på samma mingel, säger Sherry till Love att en granne har ett öppet äktenskap. När Love svarar att hon inte dömer någon svarar Sherry att hon är glad att Love flyttat dit.

Annons

Joe har samma keps som i säsong ett

Joe har alltid samma keps på sig
Joe verkar tro att den mörkblå kepsen (som börjar bli lite sliten...) gör honom osynlig.

Joe verkar vilja förändras. Det är i alla fall vad han säger till sig själv i varje säsong efter att han fortsatt begå mord. Samtidigt använder han samma keps som i säsong ett när han går in i stalker-mode. Såhär i säsong tre börjar den nästan se lite sliten ut. Frågan är dessutom hur ren eller snarare full av dna-spår den är vid det här laget. Och överlevde kepsen den dramatiska husbranden? Det återstår att se i den redan utlovade säsong 4. Joe hade dock inte på sig kepsen i säsongens avslutande scen från sitt nya liv i Frankrike.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons