Alice Stenlöf ryter ifrån efter näthatet

Alice Stenlöf ryter ifrån efter näthatet

”Det fucking räcker”, skriver Alice Stenlöf, 24, och riktar en hård känga mot vad hon menar är ren mobbning. Det handlar om de kränkande kommentarer som hon och flera andra influencers fått på senaste tiden.
06 mars, 2021
Allt om Alice Stenlöfs framgångssaga
Slå på ljud

Alice Stenlöf är en av Stockholms mesta it-tjejer. Men en karriär som influencer, modedesigner och poddare når hon dagligen ut till hundratusentals följare i sina sociala medier.

”Jag har inte tagit upp detta innan för att jag varit så himla medveten om att responsen som direkt kommer komma är att 'har man valt ett offentligt yrke så får man ta att folk kommer att ha åsikter'. Så istället har jag hållit tyst. Men nu har vi nått en punkt där jag har fått nog. Det fucking räcker”, skriver hon nu på Instagram, och syftar på hatet hon fått utstå.

Så påverkar hatet henne

Inlägget kommer i samband med att en av Alice närmsta vänner, Bianca Ingrosso, 26, på fredagen lade ut på sin Instagram story att hon känt sig tvungen att checka ut från appen på grund av allt näthat som riktas mot henne dagligen. Biancas inlägg väckte mångas sympatier, och Alice menar att hatet också påverkar henne.

”Jag blir så frustrerad av att läsa någons negativa förutfattade mening om vem jag är som person, enbart baserat på deras bedömning av mig via sociala medier. Det gör ont att läsa och känna sig missförstådd”, skriver Alice.

Får stöd av kända vänner

”Det finns inget yrke på denna planet där man skall behöva vara okej med att ta emot hat”, fortsätter Alice.

”Bakom alla yrkestitlar finns en människa som sitter hemma och försöker navigera i detta livet. Rannsaka dig själv, checka dina kompisar och stå upp för dom du ser utsätts för mobbning. Det är ALDRIG okej.”

Alice skriver vidare att utvecklingen tycks gå bakåt, eftersom det plötsligt börjat bli okej att ”cancella människor, öppet kommentera vidriga saker, sprida sina förutfattade meningar om någon som man aldrig träffat och som man absolut inte känner”.

Bland kommentarerna syns kärlek och hjärtan från vänner som Bianca Ingrosso, Sabina Ddumba, Chloé Schuterman och Angelica Blick.

Kritiken efter Lovisa Worges födelsedag

Alice med flera var i början på året i blåsväder då de firade influencern Lovisa Worges 24-årsdag med en middag på restaurangen Hallwylska i Stockholm. Födelsedagsbarnet och gästerna blev hårt ifrågasatta eftersom de stod upp och dansade vid borden, trots rådande coronarestriktioner. Dagarna efter festen gick både Lovisa Worge och Alice Stenlöf ut och bad om ursäkt.

”Det var både onödigt och ansvarslöst av mig att besöka restaurangen i lördags. Förtroende är inget man kan kräva, det är något man förtjänar – och just nu förtjänar ni en ursäkt av mig”, skrev Alice då.

Foto: TT