Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Anna och Amanda från podcasten Alla våra ligg är gravida – samtidigt!

28 jan, 2021 
AvJessica Rådne
Amanda Colldén och Anna Dahlbäck
Amanda Colldén och Anna Dahlbäck och från podcasten Alla våra ligg går i väntans tider. I senaste avsnittet avslöjar de att båda blivit gravida med 3 veckors mellanrum!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
6 kändisar som sagt ifrån vid sexistiska frågorBrand logo
6 kändisar som sagt ifrån vid sexistiska frågor

Sedan 2016 har Amanda Colldén, 31, och Anna Dahlbäck, 31, drivit podden Alla våra ligg där de ocensurerat snackat om det heta ämnet sex. Podden har sedan start haft som syfte att avdramatisera sex och våga ta upp och prata om tabubelagda saker ur ett kvinnligt perspektiv.

Nu avslöjar tjejerna att de båda väntar barn md 3 veckors mellanrum, och hur det kommer påverka poddens framtid.

Så förändras podden Alla våra ligg

– Podden kommer troligtvis att förändras en del, säger Anna Dahlbäck.

– Vi vill fortfarande prata om sex på det sättet vi gjort under fyra års tid, men eftersom podden handlar om våra privatliv så känns det oundvikligt att inte prata om hur sexlivet förändras under graviditet och även under det första småbarnsåret.

Alla våra ligg når 60 000 lyssnare varje vecka. Amanda menar att det finns en viss press att inte tappa dem genom att förvandlas till en mammapodd.

– Jag vet själv att jag slutat följa profiler så fort de blivit gravida när jag var yngre, jag har tyckt att det varit SÅ TRÅKIGT med graviditeter. Så vi får hålla en bra balansgång. Vi är ju fortfarande Amanda och Anna snarare än "gravida Amanda och Anna", säger Amanda Colldén.

Annons

Startade helt anonymt

I podcastens begynnelse var Anna och Amanda anonymiserade. I en intervju i samband med att de utsågs till månadens Baaambrudar november 2019 förklarade Anna:

– Vi ville kolla läget och se typ, ”kommer vi bara få dickpics varje dag”? Men vi fick inte speciellt mycket hat. När vi insåg att det här var något viktigt, som vi ville jobba med kände vi att det inte gick att vara anonyma.

Samma år släpptes även Anna och Amandas bok Orgasmglappet i vilken de tar avstamp i en amerikansk studie som visat att en man får orgasm 95 procent av gångerna som han har sex, medan motsvarande siffra för en kvinna är 65 procent. De belyser faktan och frågar med humor, värme och allvar hur det kunnat bli så här.

Och så har det sedan rullat på.

Foto: TT

LÄS MER:

Zara Larsson bryter tystnaden om exets otrohet

Så friade kändisarna – 6 otroligt romantiska historier

Elliot Page skiljer sig – 2 månader efter han kom ut som trans

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons