Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

7 saker som alltid händer på film men aldrig i verkligheten

17 mar, 2020 
AvMalin Ny
Saker som händer på film men inte i verkligheten.
Alla bor i orimligt dyra bostäder, alla förlossningar går smidigt och ingen låser någonsin efter sig. Här är sju saker som alltid händer på film men aldrig i verkligheten!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Verkligheten kan kännas skrämmande och oviss ibland, men i filmvärlden händer det dock inte särskilt mycket och vissa uttjatade företeelser hänger envist kvar. Varför kommer det till exempel alltid bevis i sista sekund i rättegångsfilmer, och varför tycks varenda filmkaraktär ha råd med en gigantisk våning i New York?

Här är sju saker som alltid händer i serier och filmer men aldrig i verkligheten.

Ingen låser efter sig

I filmvärlden tycks alla tro gott om alla, ingen är rädd för varken inbrottstjuvar eller att bilen ska bli snodd. För hur många gånger har du egentligen sett en filmkaraktär låsa en ytterdörr eller bildörr?

Annons

Nyfikenheten på läskiga ljud

I verkligheten blir vi rädda, gömmer oss och ringer någon när vi hör ett läskigt ljud. Framförallt hoppas vi innerligt på att allt bara var inbillning. Men i filmer går vi ensamma, gärna med ett ljus i handen för varför tända lampan om man vill utmana sig själv, och utforskar nyfiket var det läskiga ljudet kommer ifrån.

Ingen letar efter parkering

Det spelar ingen roll om rollfiguren befinner sig i New York eller Stockholm – hen hittar alltid den perfekta parkeringsplatsen vid exakt rätt tidpunkt, gärna precis utanför det ställe hen ska besöka också.

Annons

Nya bevis i sista sekund

Vänner.

Orimligt dyra bostäder

Den lägenhet som Monica och Rachel delar i Vänner skulle i dag förmodligen gå loss på runt 45 000 kronor i månaden i hyra. Manusförfattarna har faktiskt också svarat på frågan om hur vännerna egentligen kunde ha råd att bo där, och menade då att hyran var satt sedan tidigare och inte fick justeras till marknadsnivå.

Annons

Supersmidiga förlossningar

Ja, vi förstår givetvis att det inte går att få med 12 timmars värkarbete på film, men i filmernas värld går en förlossning ofta snabbt och smidigt till. För det första går alltid vattnet och därefter åker kvinnan i ilfart till sjukhus. Ingen klockar värkar, ingen blir hemskickad på grund av falskt alarm. Därefter syns ofta kvinnan krysta i ett par minuter innan barnet är ute.

Orealistiska sms-konversationer

I film-sms skriver alla grammatiskt korrekt, slarvfel existerar inte och inte autocorrect heller för den delen. Inga ”Set går inte” eller ”Vad sör du?” med andra ord.

Foto: TT

LÄS MER:

10 grymma filmer av kvinnliga regissörer som du inte får missa

Alla nya serier och filmer på Netflix i mars 2020

12 filmer där åldersskillnaden mellan skådisarna är helt skev

Annons