Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktips

8 Pridefantaster tipsar: Här är festerna du bara inte får missa i år

27 jul, 2016 
AvLisa Segerson
I måndags gick startskottet för Stockholm Pride 2016 – men i dag drar festen igång på riktigt. Vi har låtit åtta experter lista veckans bästa events. Vi vill ju inte riskera att någon av er missar festivalens härligaste Pridefester!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Gör dig redo för dans, färg och KÄRLEK. I dag och fyra dagar framåt anordnas Stockholm Prides bästa fester. Åtta HBTQ-profiler tipsar oss om klubbarna som vi verkligen inte får missa under den kommande veckan.

1. Kakan Hermansson, medieprofil och bloggare på ELLE

– På onsdag har Morfar Ginko sitt årliga Pride-quiz som är både relevant och extremt kul, och dagen efter fortsätter festligheterna. På torsdag spelar bland annat Karim & Karam och Therese-Drömhus live. Det är gratis och allas DJ-gage går till asylrättsorganisationen Ingen Människa Är Illegal.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Jag har spelat på så pass många Pridefester så att jag knappt kan utskilja åren ifrån varandra. Däremot minns jag när mina föräldrar gick i paraden första gången, i ”stolta föräldrar-tåget”. Jag vet att de alltid har varit stolta över mig, men det är viktigt att andra ser det.

2. Fredrik Robertsson, grundare av Pretto PR och klubbprofil

– På både fredag och lördag bjuder Mister French på fest, dekadens, burlesk och freakshow. Festerna arrangeras av mig, Fredrik Robertsson, och performancegruppen Duo Raw. Modeprofiler står för musiken. Bland annat Bea Szenfeld, Sotarn, Jacob Julian och Josefin Crafoord spelar. (Och gratis bubbel utlovas till de som bär de mest kreativa outfitsen.)

Annons

3. Håcan Andersson, scenansvarig Pride Park

– Förutom att Prideparaden är den kärleksfest som korsar Stockholm under lördag, så får man inte missa allt annat kul som händer både på Pride House och Pride City. Och de som missar Schlagertorsdagen, Opera-sin-along på fredagen eller Ruby Rose på lördag i Pride Park, får skylla sig själva.

4. Daff Kjellström, manager och sociala medier-entreprenör

– På onsdag kör Eric Saade på Wonk så då får man låtsas vara en manboy. Hur drömmigt är inte de? Men bästa festen är på Wigstockholm på fredag. Klockan 21:00 i Pride Park – då dansar jag i glitterbonanza.

Jimmy Guo

5. Jimmy Guo, stylist

– Jag har inte jättebra koll på allt man borde göra utan brukar mer vara spontan. Jag har faktiskt aldrig varit inne i själva Pride Park. Med rätt sällskap brukar det bli kul hur man än gör. Dock vill jag absolut tipsa en fest som jag hostar tillsammans med två andra vänner på torsdag på F12. Vi garanterar glitterstämning.

Annons

– Jag hoppas även att hamna på något härligt open air under helgen. Det är så vackert att se soluppgången i Stockholm. Jag funderar även på om jag vågar gå på underklädesfesten på Södra Teatern i år. Hittills har jag aldrig gjort det.

6. Marija Lund, initiativtagare/arrangör bakom Kinkykvarteret hålls i Pride Park

SLM:s mixfester har blivit riktiga Pride-klassiker. Kom och trängs med björnar, läderbögar, latexfetischister och en och annan flata under vad som kommer att bli veckans svettigaste fest. Inget medlemskap krävs men läs på och följ deras dresscode. En oförglömlig kväll för den modige!

King Kong Sthlm & Side Track Sports Night by Scruff är ett nytt koncept för i år. Med så många kockar måste det ju bli en grym kväll! Och att dresscoden är ”sport” är ju helt perfekt. Sköna skor, svala kläder och hett dansgolv. Upplagt för att bli en nya Pride-klassiker.

The Pride Circus! Peter och Erik är välkända arrangörer bakom flera populära gayklubbar i Stockholm. Och med denna extravaganza cirkus på Nobelberget får du ALLT i samma fest. Tillsammans med bland annat Rober Fux kommer de garanterat att ta ut svängarna ordentlig.

Annons

Dekadance PervPride är Sveriges största, och mest queera, fetischklubb. Och deras Pridefest är årets mest välbesökta. Här är det latex, lack, läder och det extrema som gäller. Strikt dresscode och medlemskap, men med en fantastisk välkomnade och lekfull stämning med många stammisar. En fetischfest i världsklass med tung techno och latex-modevisning.

7. Madame Heinz, dragshowartist

The Pride Circus – Powered by Scruff. Vill man avsluta Pride på bästa sätt bör man göra det på Nobelberget. Där blir det en otroligt häftig fest med cirkus- och burleskkänsla. Det kommer att bli superhärligt.

King Kong Pride Week. Du borde gå överallt där Madame Heinz är, alltså King Kong! I kväll, onsdag, är det Beach Party och innan dess förfest på Side Track. Man bör heller inte missa Sportfesten på fredag, kommer bli sjukt bra.

– Det är fest på Candy hela veckan, men på torsdag har du en extra stor anledning till att gå dit, då det blir dragshow med mig och Admira Thunderpussy – samt fyra dansgolv och bra fest.

Annons

8. Ronny Larsson, chefredaktör på QX, DJ och schlagerprofil

– På torsdag intar Raja scenen på WONK och det känns som ett tillfälle man inte vill missa. Så spring dit om ni vill se en klassisk dragshow. På lördag firar jag även ut Pride på Nobelberget.

– Sen får man inte missa Patricias supersöndag. Alla som orkar ett sista varv ses där. Då är alla bets off och hela båten gungar euforiskt då varje bar och dansgolv är fyllt av oss som vill krama ur den sista festdroppen. Dessutom grym utsikt!

Mer om Pride 2016:

10 saker du inte får missa under Stockholm Pride 2016

Orange Is The New Black-stjärnan Ruby Rose är DJ på Stockholm Pride

Här byts trafikljusen ut till gaypar under Pridefestivalen

Annons