Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

7 powerkvinnor som regerat på Oscarsgalan

23 feb, 2017 
Oscarsgalan samlar de mäktigaste inom filmbranschen och allt fler av dem är riktiga powerkvinnor. Här är sju kvinnor som lyst starkast under åren som gått.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den årliga Oscarsgalan är den mest betydelsefulla galan för filmbranschen och Hollywood. Traditionerna är tydliga, men varje år är det några stjärnor som vågar stjäla rampljuset och ta plats. Vem det blir på Oscarsgalan 2017 återstår att se, men här är sju kvinnor vi älskar som stulit showen tidigare år.

Läs mer: Så många av årets Oscars-filmer klarar feministtestet

1. Halle Berry

År 2002 blev Halle Berry den första mörkhyade kvinnan någonsin som vann en Oscar för Bästa kvinnliga huvudroll, vilket hon gjorde för sin insats i filmen Monster’s Ball. Hennes tårfyllda tacktal, som hon inledde med orden ”den här stunden är så mycket större än mig”, gick till historien.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

giphy

2. Julia Roberts

När Julia Roberts tog hem sin första Oscar gjorde hon det för filmen Erin Brockovich år 2001. Stjärnan valde att bryta mot protokollet och höll ett längre tal än vad kutymen tillåter. Hon sa till bandet att inte börja spela för att få henne att runda av och bad arrangörerna ta bort klockan som tickar ner den tillåtna tiden så att hon kunde ta den tid hon behövde på scenen.

Annons
giphy-3
giphy-4

3. Lady Gaga

Under Oscarsgalan 2016 uppträdde Lady Gaga tillsammans med människor som överlevt sexuella övergrepp. Framträdandet föregick av vice president Joe Biden som pratade om Vita husets kampanj mot sexuella övergrepp. Efter Lady Gagas starka framträdande fick hon och de andra på scenen stående ovationer av en tårfylld publik.

Annons
giphy-8

4. Patricia Arquette

När Patricia Arquette prisades och intog den stora scenen år 2015 tog hon tillfället i akt. Hon valde, efter att hon tackat alla inblandade, att flytta fokus från sitt eget pris till något viktigare, nämligen jämställdheten mellan könen. Hennes ord fick publiken att applådera och Meryl Streep att ropa och vifta med händerna.

giphy-5
giphy-6
Annons

5. Alicia Vikander

Alicia Vikander blev år 2016 den andra svenska kvinnan att ta hem en Oscar för Bästa kvinnliga biroll. Klädd i en vacker gul klänning från Louis Vuitton och med sina föräldrar närvarande glänste hon starkast av alla stjärnor på hela galan. I sitt tacktal klämde hon även in en hälsning till ”alla ni där hemma” i Sverige.

giphy-9

6. Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence stal showen på Oscarsgalan 2013 – både på röda mattan, prisceremonin och vid presskonferensen. På röda mattan och på presskonferensen levererade hon roliga citat (”Finns det mat här?”) och vid prisceremonin var hon så uppspelt att hon snubblade på sin enorma Dior-klänning. Kort och gott årets mest relaterbara kändis.

Annons
giphy-10
giphy-14
giphy-11
Annons

7. Ellen Degeneres

År 2016 visade Ellen Degeneres att selfies är ute och groupies är inne. Hon samlade så många kändisar hon kunde på Oscars och tog en stjärnspäckad bild som slog rekord på Twitter och blev en av de mest omtalade stunderna vid hela galan.

giphy-7

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons