Populärt: Zara LarssonTaylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024

7 mysiga julfilmer som får oss att vilja fira jul nu på en gång

20 nov, 2017 
AvMalin Ny
Här är filmerna vi vill se i jul.
Pepparkakor, lussekatter – och massor av filmer. Mer än så behövs inte för att få en riktigt bra jul, och här är sju julfilmer som får oss att vilja fira jul nu.
Annons

Julen närmar sig med stormsteg och vi är många som ser fram emot att frossa i lussebullar, pepparkakor, glögg – och att kura ned oss i soffan och titta på julfilmer.

Vi har vaskat fram sju av de allra mysigaste julfilmerna som vi nästan vill flytta in i, och som får dig att bli maximalt julpeppad redan nu.

Ensam hemma (1990)


8-årige Kevin McCallister blir kvarglömd hemma när hans familj åker på semester till Frankrike över jul.

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Under tiden de är borta kommer två klumpiga inbrottstjuvar, Marv och Harry, som Kevin gör allt för att överlista. Nostalgiklassiker som funkar varje år, och julperfektionen som Kevins familjs hus utstrålar är inget annat än fantastisk. 

The Holiday (2006)Två kvinnor, som båda befinner sig i krissituationer, kommer överens om att byta hus med varandra via en husbytarsajt, vilket visar sig vara en lyckad idé för dem båda. Otroligt härliga miljöer, många mysiga kashmirtröjor = perfekt julfilm.

Annons

Fanny och Alexander (1982)Svensk klassiker som utspelar sig i början av 1900-talet, och självklart inte lika feelgood som övriga filmer på listan då den handlar om syskonen Fanny och Alexander vars tillvaro bryskt förändras när deras pappa plötsligt avlider. Den sagolika julmiljön, fotot och ljuset i filmen gör ändå att man vill hoppa in i en tidsmaskin och fira jul med Fanny och Alexander. 

Elf (2003)Det är omöjligt att inte charmas av naiva människobarnet Buddy som blir uppfostrad av tomtenissar, får reda på att han inte är en tomtenisse och som återvänder till storstaden för att leta reda på sin biologiska och aningen mer cyniska pappa. Många oförglömliga scener med Will Ferrell.

Kan du vissla, Johanna? (1994)Om du vill se snöklädda hustak är inte Kan du vissla, Johanna? julfilmen för dig – här möts du istället av 50-talsmiljöer och sommar. Däremot förknippas filmen ofta med julen eftersom den alltid visas kring julafton på SVT. Filmen handlar om Berra som önskar sig en morfar. Hans kompis Ulf vet var man kan få tag på en, på ålderdomshemmet, och snart träffar pojkarna Nils som blir Berras låtsasmorfar.

Annons

Polarexpressen (2004)Handlingen i Polarexpressen utspelar sig i 1950-talets Grand Rapids i Michigan, och när en pojke börjar tvivla på jultomtens existens erbjuder en konduktör honom en resa till Nordpolen till jultomten via tåg, och pojken tas med på ett äventyr som han sent kommer att glömma. Juligare än såhär blir det inte. 

Sagan om Karl-Bertil Olssons julafton (1975)Animerad film om 14-årige Karl-Bertil som, inspirerad av Robin Hood, delar ut rika människors julklappar i slumkvarteren. Hans pappa, som är varuhuschef, blir upprörd över sonens tilltag. Feelgoodfilm med ett bra budskap som är ett måste för många på julen. 

Läs mer:

Annons